Dec 1, 2009

aku sebuah blog season finale-part 2

adeh.macam sebak pulak aku rasa tiap kali bukak blog ni.haha.adoyaii.dah.aku tak nak macam cakap banyak.aku tutup blog ni.aku mintak mereka2 ini tanya soalan untuk dijawab.satu je mereka2 ni tanya.alasan aku tutup blog??.

dah ni belog aku.so suka hati aku laa nak buat apa.wakaka.okeh2.aku jawab ni.dlm beberapa hari lagi aku akan 20 yo.aku dah matang.so aku tutup belog laa.ececeh.hahaha.bajet sial.bulan ni jugak lah aku akan mula kehidupan baru yg tak berapa nak clear endingnya.ye laaa.budak baru nak up.baru nak start.jauh jugak perjalanan kali ni.thanks kepada kau akak usm yg sanggup bertahan dengan kerenah mengada-ngada aku.adeh. T_T

ada jugak yg tanya."habis kalau ko tutup blog,macam kurang 1 followers blog aku laa".kurang asam keping ye kauuu.dan makhluk bertuah ini telah aku ikat di pohon yg penuh dgn kerengga.rasain lu!kakaka. xP

tak pantett.takkk!aku tutup blog.bukan tutup account google.ciss.so followers blog kau orang takkan berkurang laa.haih..anyway, setiap cerita ada penamatnya.ini penamat bagi cerita aku.titik.

woii babi.ni aku jawab soalan kau.aku bagi can kau tanya.kau macam main2 pulokk.

1.dulu ade laa few places yg aku macam nak pergi.tapi sekarang ni seriously aku dah lupa.adeh.nanti aku macam dah ingat aku roger kau.

2.kau cakap aku macam naga kann.so aku makan semua.SEMUA!hahaha.

"aku tak gosok gigi sebelum tido.aku juga tak basuh kaki.tapi aku tetap mimpi indah. sebab yg indah itu hanyalah mimpi! realiti?? taik tahu"

so dengan quote haramm ini,aku sebuah blog berundur diri..adioss~


pergh.adik aku cakap aku hebat pegang bola ada karen2.haha.

p/s: oit fatimah sory kalau aku ada buat kau sakit hati.yg kau ym aku 2,3 pagi yg aku tak reply sebab aku betul busy.then bila kau ym lagi.aku nak reply kau dah off9.sori dowh.

p/s: dan kepada kau si babi,aku pakai nametag kau lagi.so tak payah risau.ahakz!wakaka.

p/s: oit dak wani,kalau kau still nak tahu jugak nama penuh aku.besok2 ko buzz ym aku tanya okeh.bukan aku lupa ke apa. xP

p/s: 3 hari lagi aku delete belog ni.cepat datang buat last visit weii.ahahaha.

p/s: orang nogori..den datang ni haa.. xP





this is aku sebuah blog season finale..
and this is the new ending to the old stories.







"kisah aku tamat di sini.
sebab aku bukan sebuah blog lagi.

coz i am not nobody,
i am somebody!
pergh.bajet tak hengat.kakaka.
aku blah dulu wei
cik limah anak pak lebai,byebyeeeee~"

..dan itu aku.



Nov 20, 2009

aku.sebuah.blog season finale-part 1


ahhahaha.ape kau ingat series je macam ade season finale.belog aku pun ade season finale jugakk la sial.kekekeke.aku malas ar nak pusing2 cite.straight to the point.aku nak tutup aku.sebuah.blog.wakakakaka.mampus ar.ni blog aku suka hati aku lah kan.

so you guys,blogger2 sekalian,terima kasih banyak2 dowh menemani aku sejak aku active blogging july ogos haritu.thanks sudi singgah page aku yg entah pape macam celaka pun ade.thanks sudi layan otak gila aku.aku boleh jadi gila kalau kau orang tak layan aku berbelog ni.thanks sudi komen komen.sudi jerit2 kat shoutbox aku walau aku tak reply pun still ade jugakk yg jerit2.buat sakit tekak ah weii.hahaha.

so kalau kau orang macam nak kutuk2 ke.nak tanye ape2 ke.sila berbuat demikian sekarang lah.nanti aku macam jawab semua soalan dalam part 2 season finale last entry sebelum aku tutup kedai.adeh.better kalau tak payah tanye.buat penat aku nak menjawab.haha.

p/s:sori kalau ayat macam keling.aku dah hilang keupayaan berbelog.wakaka.

p/s:aku nak jalan2 kat belog kau orang buat terakhir kalinya.hehe.






yang hilang akan muncul kembali,
mata yg tertutup akan terbuka lagi,

yg berhenti akan sambung berlari,
bila tiba masa,yg sudah berakhir akan dimulai.

-blogger boy-






"aku mati2 ingat karma belasah aku habis2.
tapi aku dapat peluang lagi.
aku tanak sia2 kan lagi".

...dan itu aku.

Nov 14, 2009

tarik nafas dan hidup selagi boleh


fokus mana anda rasa patut xP

this isn't torture.

torture happens when you asked someone to buy Junk and you spent the whole day waiting that person untuk balik so then you can keep yourself updated dengan dunia muzik.

this is just mildly unpleasant.



this isn't loss.

loss happens on the day,the day you missed your father's funeral day.atas alasan yg cikai dan tak munasabah.yang end up memakan diri di saat ini.

this is just longing.



this isn't important.

important happens on somenone who just lost a 'thing' yg membuatnya menghargai the 'thing' the next second he realized yang dia dah pun kehilangannya.so then will put all efforts on getting it back.manusia biasa.pathethic.tapi sometimes kita lupa bukan semua benda hilang boleh balik.

this is just a distraction.


so cope with it.kau bukannya lemah.


p/s:rasa macam nak baca buku komik babi berkahwin dengan manusia dan membuat seks di merata-rata.oh.shen je yg boleh siapkan komik ini.haha.

p/s:kau ingat aku nak sangat berblogging semua ni.sebab aku sekarang seorang.bila seorang kita boleh melakukan 1001 perkara.dari membuang masa nak fikir perkara setan mana nak buat dulu.baik aku blogging saja.lepas blogging baru kita fikir.ahhaha.

kepada kau yg ym semalam,aku agak terkejut.tapi dalam realiti.memang tak cukup masa nak terkejut.orang bagi kau amik kau hadam.aku tak suka dengar cite satu pihak.tapi sebab kau macam dah agak TUA.haha.banyak makan garam dari aku.so aku percaya.dan aku akan ingat kata-kata kau.thanks.

oh hey,you get no judgement from me.


"you are not there.
somewhere in the future,
suffering for something that hasn't happened yet.
you are here.right here.
so let just breathe and
live life to the fullest selagi boleh."

..dan itu aku.

Nov 10, 2009

kepale aku bukan bola getah.sedap sedap je kau nak hantuk.

tadi.aku macam asik gile kemas2 file.then bila nak tarik satu file ni,sekeping vcd lucah gambar jatuh.aku amik gambar tu.aku lihat.tenung.teliti.cisss.gambar kau rupenye.kemudian aku macam tersenyum.

cikgu MALA bukan name sebenar.

pergh.ingat lagi kot fist time cikgu ni masuk kelas.

"selamat pagi semua.saya cikgu mala.saya ajar matematik.dan jangan buat saya marah sebab saya pernah hantuk kepala pelajar ke dinding"

"wohoho.gile psycho.cikgu ni propa je lebih kot.kita baru darjah 5 kot.sunat pun macam belum kot.potong! potong! potong! ekekeke."

lepas berbulan2 die mengajar.aku macam boleh nampak laa yg dia ni boleh tahan garang tapi takde laaa sampai nak hantuk2 kepale semua kann.ape kes.anak orang kot.

nak dijadikan cerita,suatu hari tu die masuk kelas mood ok.takde tande2 period,keguguran anak mahupun putus cinta.die start mengajar.bla bla bla bla cicak kubing mati kene penyek moto pak abu bla bla.lepas tu bincang2 soalan.bincang kompem laa bising kann.name pun budak darjah 5 standard laaa.

dah semua bukan main seronokk bising.aku dgn membe2 join laa.aku main dgn dak aiman.budak meja sebelah.abu dgn ali siap main kapal terbang kertas kat tepi.naim korek hidung kat belakang sambil kacau2 siti.markonah bawak mekap,mekap dalam kelas.joyah tak habis2 menjaja cerita kucing die beranak 18.peah sebuk jual nasi lemak nenek die.tapi nasi lemak die sedap.aku suka.

"awak yg comel bertocang 2 di kepale dan awak yg manis si intan payung sila diam.saya nak mengajar ni.ekekeke"

cikgu mala sound baik je.tapi satu kelas macam tak makan saman.satu kelas buat bodo buat pekak.cikgu mala hilang sabar.die jerit.

"diam laa oiiiii pukimak cibai ni aku malas nak mengajor ni semua perangai macam palat.orang buat baik jgn laa buat palat"

ehehehe.aku tokok tambah part tu sikit.harap maklong.tapi still semua telinga macam tak korek 18 bulan.tak ketinggalan aku.aku still main dgn dak aiman.bergurau senda.aku cuit kau.kau cuit aku.aku siku kau.kau siku aku.adoii memang cari nahas laa kann.

tiba2 mate cikgu mala merah2.berair.die nangis.so semua diam.aku tak perasan dowh mase tu.sumpah.kalau tak kompem aku dah tak main dah dengan dak aiman ni.plus mase aku main tu aku berdiri.so bila semua dah duduk sah2 laa kann aku je yg kene spotlight semua ni.celaka.aiman sempat duduk.lagi laa celaka.then bila aku baru nak duduk.aku nampak die jalan laju bukan main ke arah aku macam nak rogol aku bile2 mase je.mak tak rela u!

"tak selamat tak selamat"terngiang2 pulak warning die awal2 tahun."saya pernah hantuk student ke dinding sebab saya tak boleh kawal marah".aku cari helmet.tak jumpa.ciss.aku lupe.semua bawak basikal mana ade helmet."habis bocor.kompem bocor kali ni.macam mane ni
aiman".macam biase "aiman tak kesah"

tuk tak tuk tak bunyi kasut tumitnya yg semakin menjadi2.sampai2 je,aksi belasah membelasah dimulakan.cikgu mala tolak semua buku aku yg ade kat atas meja

"waaaaa.cikgu ni period ke aiman"

"nyanyi lagu tepuk amai2 dowh.nyanyi2"

"ah diamlah kau"

cikgu pegang kepale aku.die cium hantuk kepale aku ke meja.ciss.main kasar nampak.die hantuk non stop.ade laa dalam 5 das kene hantuk baru die stop.tak habis lagi tu.die tarik meja aku.die tolak sampai terbalik.die tendang2 meja aku.wohoho.agak2 laa kann.aku?aku dah terbengkalai dah mase tu.nyawa2 ikan tunggu cpr dari dak aiman ni.

selesai aksi2 ganas,cikgu mala berlari2 anak sambil menangis ke bilik guru.di bilik guru, die berpura2 nangis untuk menagih simpati cikgu2 lain supaya mendefend beliau sekira parent aku saman beliau.hasilnya,ade laa dalam 2 minggu aku kene boikot dgn cikgu2 di sekolah.sialan.

tapi takpe aku tak kisah mane pun.lagipun aku tanak parent aku tau.kemudian,dgn menggunakan nini cokelat celup..celup celup.. aku merasuah membe2 yg tinggal dekat2 dgn rumah aku untuk tutup mulut.kira takde laa kantoi dengan mem besar kann.tapi yang tak boleh blah.adik aku yg seorang ni.ingat adik aku yg selongkar beg aku dan dedah surat aku kat mem besar.makhluk inilah.entah macam mane entah die boleh tahu.tapi tak heran laa sebab kami satu sekolah.die ugut.kalau tak ikut cakap die kompem laa die roger mem besar semua kejadian ni.

sejak dari haritu,aku terpaksa laa bawak adik aku tiap2 kali keluar main.berkepit berdua.semua aku main dia nak main.tak padan dengan kecik.rimas sial.nak intai apek sebelah rumah comolot belakang kedai pun tak lepas.ciss.

p/s: sebenarnya aku dgn dak aiman main benda lain.ahahaha.kesimpulannye,cikgu ni tak cool langsung.rilek2 sudey~ ;P

"pagi ni sama macam pagi2 sebelumnya.
and i am so fucking bored"

...dan itu aku.

Nov 8, 2009

chinese paladin III.addicted.ah!

jaga2 semua mood dia tengah ceria.semua senyum senyum.kekekeke!


ahhahaha.adoii.takde angin takde ribut tibe tiba boleh pulakk aku sangkut kat chinese series nan satu ni.selalu syok je layan greys,one tree hill,smallville yg tak reti2 nak habis,gossip girl,supernatural,heroes,true blood.true blood?owh yg ni 18 tahun ke atas je boleh tengok.cite pasal vampire.so kalau sebut vampire semua bayang part mane??of coss laa neck.bkan necklace ye dafi.neck iaitu leher.ah! banyak gila kot adegan2 panas.tapi aku suka.kasi otak jalan.haha.nur kasih??erk.sori aku tak layann.

tapi cita yang satu ni.chinese paladin III ni sumpah best.mula2 cita macam banyak jugak lah lawak.tadi aku google die cakap ending die sadis nak mampos.cisss.kene beli stok tisu banyak2 aaa kalu macam ni.ahhaha.

tadi aku macam bukak youtube.then bukak laaa banyak clip2 cp3 yg aku nak tengok dgn kaedah open in a new tab.so lepas bukak kene laa tunggu buffer.sekali siap dah buffer semua.aku tertutup window yg ade semua vc cp3 ni.macam sial kann?kene buffer lagi sekali laa gamaknye.tapi takpe.mood ceria ok semua.aku senyum senyum. T.T

ni vc opening cp3.walaupun aku tak paham mandarin kantonis watsoever tapi macam kene je beat dia.boleh terpacak bulu hidung dengar kot.layan arr.sape tak layan pendek umur wo! kehahaha. ;D








addicted tahap gaban dah ni.ah! ;P

p/s:update macam ni pun boleh je kot kann?heeeee.


si blogger's thought;
"perasaan ini boleh membunuh "

...dan itu aku.

Nov 6, 2009

seloka hari jumaat


pejam celik kejam celik,dah jumaat dah punnn.sebelum solat jumaat tadi,aku bosan so aku buzz laa sorang blogger ni

aku: oit2 solat jumaat arr.ape daa...kehkehkeh.

kAU: uiitt.huishhh.btol la lmbt da ni nk g bentang sejadah lagi *nak buat sejadah rukuk lagi boleh masuk metro.kehahaha*

aku: hahhaha.wei.,tolong wei..nanti kau pegi semayang jumaat an..tolong tanda attendant untuk aku sekali doe.wakaka.

kAU: huahuahua.ko ni leh tahan sengal kn,klu kene panah petir kang.padan muke.

aku: adoii *&^()(&*^(*^T*

kAU: huhu.ko da bes penal ke?

aku: ^&$&^(*^*&$**& ^&$%^%&*^( bla bla bla

kAU: ko kn FUCK.wat pe nkk cuak

aku: hahahaha.ceyt~

*bla bla bla

.......................


"tolong tanda attendant solat jumaat untuk aku" or "aku uzur dowh" or "aku malas nak mandi wajib arr" adalah perkataan2 yg mesti wajib tayang sebelum solat jumaat.isk.bile nak taubat nih. >>.<<

adoii,mentang2 aku buat post FUCK aritu.habis semua cakap aku mesti boleh score sebab FUCK sebelum final.ciss.dia orang tak tahu sebenarnya aku tetttttt.kehkehkeh. ;P

to xrumate,haha babi kau sound aku kat ym tadi.ehem2."jangan nak sorok selipar dlm rumah pulak kalau tak pegi solat" ciss kau.hahahaha.kau rumate terbaik dowh.bilik kita mantain je aura.aku selalu buat bende "baik" kau pulak selalu ibadat.balance betul.sebab tu peristiwa kene hempap 6 bulan tu tak berulang.sayang kau ketat2 dol.hahaha.

end of story, aku ________ solat jumaat.sila isi tempat kosong.huahuhahua.

ni aku nak promote satu belog. GILE BEST! senang2 datang laa usha.aku promote ni andy.jgn lupa bayar gaji aku okayh beo. ;P

akhir kata,anda buat anda dapat.sekiann.

p/s: 2 weeks lagi dowh aniq.kau jangan laa main2 ngok.this time kau tak boleh patah balik laa.adoii.paisehh2.

p/s: maaf.entry entah ape2.otak tengah kusut.alasan alasan alasan. ;P


si blogger's thought;
"hepi befday L.
miss you damn much"

...dan itu aku.

Nov 5, 2009

quick update laa..


1.
Siapa Paling Bodoh??

Suatu hari dua orang kaya sedang duduk-duduk di cafe,
sambil berborak kosong tentang orang gaji masing-masing

Org kaya I: “Kau nak tau tak orang gaji aku tu bodoh nak
mampus.Kalau tak caye lihat ni…”

Terus dia panggil si Adi orang gajinya.

“Adi, ini RM10 , pergi ke kedai, dan
belikan saya kereta ferrari.”

Adi pun menjawab dengan sopan,

“yes sir! right away!”

Terus dia bergegas kekedai yang ade jual kereta.
Orang kaya I itu terus mengatakan pada kawannye tu,

“tengok kan betul tu? dia bodoh nak mampus”

Org Kaya II: “Haha, itu tak de ape-ape lagi…
saya punya orang gaji lagi bengap”.

Terus si org kaya II memanggil Ali,

“Ali, pergi ke rumah saya,
lihat sama ada saya ada di rumah atau tidak”


Ali: “yes sir! right away!”
ali pun bergegas ke rumah tuannya.

Orang kaya II memandang temanye sambil ketawa
Tidak berapa lama kemudian kedua-dua orang gaji
ini bertemu ditengah jalan.

Adi: “Ehh you know, my boss is soooo stupid lah. Dia bagi aku $10 dollar dan suruh pergi beli ferrari, manalah boleh kan ari ni ari minggu tentulah kedai tutup.. “

Ali: “My boss pun stupid dum dum gak. Ada ke dia buleh
suh aku balik umah tengok dia ada kat umah ke tidak..”

2.Haiyaaa

ada seorang budak...cemburu pada adiknye yg
baru lahir ..ketika ibunya tidur,
puting susu ibunye disapu racun..
esoknye ,PEMANDU mereka MATI .
o_O"


3..Karangan budak darjah 4.

Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip . Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu. Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah.


Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang. Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit 'Adoi!'. Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula. Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya. Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya.


Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri. Feri itu terbelah dua. Penumpang feri itu yang seramai 100 orang semuanya mati. Pemandu feri itu sangat marah. Dia pun bertukar menjadi Ultraman dan memfire pemandu lori. Pemandu lori menekan butang khas di dalam lori dia..lori itu bertukar menjadi robot Transformer. Mereka bergaduh di udara. Emak saya tidak puas hati. Dia pun terus menyewa sebuah helikopter di Genting Highlands dan terus ke tempat kemalangan. Dia melanggar pemandu feri yang telah bertukar menjadi Ultraman itu. Pemandu feri itu terkejut dan terus bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalanraya. Pemandu feri itu pecah. Pemandu lori sangat takut melihat kejadian itu. Dia meminta maaf dari emak saya. Dia menghulurkan tangan ingin bersalam. Tetapi emak saya masih marah. Dia menyendengkan helikopternya dan mengerat tangan pemandu lori itu dengan kipas helikopter. Pemandu lori itu menjerit 'Adoi..!' dan jatuh ke bumi.


Emak saya menghantar helikopter itu ke Genting Highlands. Bila dia balik ke tempat kejadian, dia terus memukul pemandu lori itu dengan beg tangannya sambil memarahi pemandu lori itu di dalam bahasa Inggeris. Pemandu lori itu tidak dapat menjawab sebab emak saya cakap orang putih. Lalu pemandu lori itu mati. Tidak lama kemudian kereta polis pun sampai. Dia membuat lapuran ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu. Semua anggota polis di pejabat polis itu terperanjat lalu mati. Orang ramai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yang telah terjadi. Polis yang bertugas cuba menyuraikan orang ramai lalu dia menjerit menggunakan pembesar suara. Orang ramai terperanjat dan semuanya mati.


Selepas itu emak saya mengajak saya ke pasar untuk mengelak lebih ramai lagi yang akan mati.
Di pasar, emak saya menceritakan kejadian itu kepada penjual daging. Penjual daging dan peniaga-peniaga berhampiran yang mendengar cerita itu semuanya terkejut dan mati. Saya dan emak saya terus berlari balik ke rumah. Kerana terlalu penat sebaik saja sampai di rumah kami pun mati. Itulah kemalangan yang paling ngeri yang pernah saya lihat sebelum saya mati.

p/s:aku copy paste semua ni.later, aku proper update -_-"


si blogger's thought;
"..none"
...dan itu aku.

Nov 1, 2009

F.U.C.K itu rahsia kemenangan.


amaran: entri ini agak luar biasa.lain dari yg lain.sebab aku bosan.
dan kebosanan sesungguhnya akan mencipta kelainan!

inilah akibatnye kalau tak F.U.C.K time study.

first,sorry for the previous entry yg bunyi agak palat.yelah aku tgh memalat kot mase tu.plus mood swing.sorry guys kepada yg sempat bace.

2nd,as a normal student,bulan 11 ni full dengan exams.so semua macam terpaksa study,terpaksa balik kampung amik stok makanan restu mak bapak,dan tak lepas pandang ade yang giat menjalankan kegiatan beli paper dari hackers2 berkuasa tinggi.hahaha.ala macam laa tak biasa.

aku bukan nak promote which paper yg sedang hangat dijual di pasaran masa ini.kalau nak kes last2 sem berbuah 48 kali cubalah kau buat.

aku ade tips penting yg selalu kau orang lupa untuk amalkan di saat2 genting ini.

1. time study,jangan lah study dengan makan jajan,sambil berbual,sambil menonton porno anime di lappy,mahupun sambil berbalas komen di belog.lain lah kalau otak anda boleh menyerap ilmu macam span serap air.anda mestilah study dengan FUCK.posisi mase FUCK adalah bebas terpulang kepada posisi kegemaran masing2.ade yg meletakkan jari tengah telunjuk di kawasan dahi sebelah hujung kening untuk memaksa diri untuk FUCK.ade yg melilit kondom kain di kepala buat sebagai simbol mereka tengah FUCK alaa macam orang jepun selalu buat tu.itu terpulang.

2. go through this last year punye paper.FUCK mase go through each question.kalau rase tak boleh nak FUCK time study sorang2.rase mengantuk atau cepat penat buat kerja sebelah pihak ini.ajak lah bf,gf atau dua2 pun boleh untuk ulangkaji dan FUCK bersama.lagipun kalau buat dgn ramai org kerja ini lebih nikmat dan cepat selesai.mengkilat otak aka brainstorming lah katakan.plus saling menukar pasangan idea itu perlu!satu kau orang mesti ingat. bile dah ajak gf bf tu jangan laa pulak sibuk nak bergurau senda,cuit mencuit,tarik2 buah bulu dada dan sebagainya.kita datang nak study.so buat macam nak studylah.

3.study group.ini amat penting time study last2 minute.tak sempat kot e rasenye kalau nak study semua disebabkan mase yg ade sebelum ini diguna pakai untuk beramal ibadat mengupdate belog berterusan secara berlumba2.banyak topic nak dicover dalam mase yg singkat.lagipun setelah FUCK bersama bf dan gf anda mungkin akan rasa masih tak puas hati.ajak membe2 untuk study group dan FUCK bersama.so takdelah kau orang membuang mase sgt bile dah FUCK kan.semua tumpu pada satu perkara.


p/s: FUCK = Fokus Untuk Capai Kejayaan.
semoga berjaya.cau~


pesanan penaja;
"terpulang lah nak pakai otak biru
ke otak kuning ke otak merah ke
masa baca"

...dan itu aku.

Oct 29, 2009

Everyone Connects-Through My Window


"bertukar!!"

nothing much happened yesterday.takde drama2.telenovela dan slot akasia pun takde.just tadi aku miss my fav series.chinese paladin III.oh part ni memang macam sial.macam mane lah aku boleh tertidur.asar?skip laa.maghrib?aku frust sebab miss that series.so kira macam aku skip jugak lah.hahaha.macam laa tak biasa.

bawah ni ade vc commercial yg selalu keluar kat tv.CONNECTIONS MAKE ANYTHING POSSIBLE by TM.cool gile kot.1st time dengar,aku macam mat salleh mane yg nyanyi lagu dlm vc ni.sounds so familiar.so aku macam cepat2 hafal lirik lagu tu.tapi bile nak google.oh dem i forgot the lyrics.short-term memory lah kot.

tenkiu to andy chester sebab buat entry pasal this vc and the song.it was bunkface lah!hebat lah kau sam.slang dah macam american dah.aku pun dah repeat lagu ni like hundred times kot.sumpah best.

yang mane tnet macam siput babi ke siput sedut ke aku suggest kau orang campak je lappy tu ke dinding.tak pun sambil2 tunggu buffer tu kau buat sex.sexual intercouse yang paling cepat pun 20 minutes kot.sambil menyelam sambil minum air.amacam?haha. *taubat taubat dowh -_-"








p/s: song's titled: through my window by bunkface.

si blogger's thought;
"I don’t want much,
I just want EVERYTHING"
pasal phone call haritu,
aku felt guilty lah pulakk.
plus,she's not calling anymore.
maybe sebab die bace belog aku.
haishh,it's time to apologize lah i guess.
...dan itu aku.

Oct 27, 2009

2 minah gila

amaran:ini bukan video 3gp melayu.

alkisah dua orang minah malas nak ke sekolah pada suatu hari.lalu mereka membawa diri ke pusat karaoke berdekatan untuk melepaskan gian.period mungkin.tanpa disedari aksi dan gelagat kanak2 spastik ini berjaye dirakam dgn baik punya oleh tauke kedai dan disebar ke seluruh pelusuk dunia.do enjoy it. ;P









p/s: aku tahu lah kau orang macam pernah tengok.
susah sangat ke nak buat2 macam belum.heh.
song's titled: emotion by Yu Chae Young

si blogger's thought;
"..none.."
...dan itu aku.

Oct 25, 2009

ini perihal surat cinta gua


amaran
:sile pakai seatbelt ya.entri ini panjang.

disebabkan mataku ini masih lagi luas terbukak.malam pun masih muda.internet malam memang laju.sambil perkenakan air kopi bancuhan sendiri.perghhh~rasa macam dunia ini kau yang punya!

so berlegar2 lah si kutu rayau ini sambil menghirup kopi, melompat dari satu belog ke belog.lompat katak lompat bintang lompat galah lompat pagar dan juga lompat tali.akhirnya baik punye landing atas belog ini.Arifjer Blog.

tajuk entry nye mengenai surat cinta.seronokk aku baca.terbahak2 jugaklah gelak.kelakar kot.teringat aku time zaman sekolah dulu2.darjah 6.kali pertama aku mengarang surat cinta kepada seorang gadis bernama Lisa.pergh.mati aku kalau die baca.tapi tak apa ini semua cerita lama.

syok aku mengarang berhari2.40 hari 4o malam lagaknya aku karang.jumaat.aku siap karang.plan aku, hari ahad nak kasi dia.aku dulu sekolah kat kelantan.ahad kita orang sekolah.siap je karang,aku lipat2 elok letak celah buku.sampul aku belum beli lagi.ingat nak buat sendiri jimat sikit duit.buku tu aku simpan dalam beg.rapi.

sabtu,esok hari,awal2 pagi aku dah keluar bermain dengan rakan2 sepermainan.kita orang main bola katok.ala2 besbol.kayu + bola tenis tu.time tu menatang tu memang popular.tamat main.aku pulang ke rumah.sampai saje di rumah.alangkah tergamam nak tercirit pun ade apabila aku lihat beg aku luas ternganga.buku aku bersepah2.dekat tangan adik aku terdapat...

terdapat sepucuk surat.aku kenal surat itu.ya.itu surat aku.die menuju ke arah mem besar.die kasi surat kat mem.mem bukak.dup dap dup dap dup dap.mem baca.sekeping hati dibawa berlari~ mem pandang aku.ibu ibu engkaulah ratu hatiku~mem koyak surat tu depan aku menjadi sekecil2 zarah.owh tidak!!!hancur hatiku..mengenang dikau..jadi keping2~mem letak zarah2 tersebut kat atas tapak tangannye dan ditiup ke muka aku kemudian die gelak besar.muahahahahaha.pergh!! okayh! aku reka part ni. ;P

makk!jerit hati kecilku.muka aku merah padam.malu bercampur marah.aku lari keluar membawa diri sambil menahan nafas dan juga menahan kentut.tak jadi cirit.aku langgar semua yg aku jumpa.aku lari ke taman permainan.aku tengok rakan2 aku masih lagi bermain bola katok.mereka tak nampakkah aku tengah bersedih ni.tak ade yg sudi dtg memujukk kaa?aku sedih.aku amik kayu keras itu.kemudian aku.....aku........aku pun turut join main!

-tamat-

dekat belog Arifjer Blog juga,aku jumpa 2 pucuk surat ini.surat cinta rock kapak dan surat cinta saintifik.sumpah kelakar.amaran: kencing dulu sebelum baca. ;P


Surat Cinta Rock Kapak

Salam,

Amacam awekku? Lu orait ke? Wa harap lu ok-ok je..

Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main. Lu ingat gua main-main ke? Cintan gua mendalam very deep you know! very deep purple! Lu tak perasan ke?

Apa yang kurangnya gua ni? Cuba lu cakap! Gua ni tak cukup hensem ke? Atau lu sudah ada balak lain? Lu sound gua beb! Mentang-mentang lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang?!! Setakat mat despatch, kalau lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jadi cikgu tapi tak dapat. Bukan pasal gua takde kelayakan tapi tadika kemas jarang amik cikgu lelaki. Lagipun jiwa gua lebih kepada seni. Tiket konsert gua semua habis jual! Sebab tulah gua jadi tukang jual tiket konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu tak offer kat onglain.

Gua memang betul-betul tak puas hati ni! Lu memang bikin gua panas! Sampai hati lu buat macam ni kat gua setelah apa yang gua dah kasik kat lu. Lu ingat gua ni apa?!!

Awekku, lu ingat tak dulu sewaktu lu & gua first time jumpa? Masa tu hujan. Lu takde payung. Lu lari pegi kat bus stop. Lu basah kuyup. Kesian pulak gua tengok lu kesejukan. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama-sama sudah feeling-feeling. Gua ingat lagi lagu "antara gadis" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu. Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public. Lu tak ingat ke? Ke lu dah lupa?!!

Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo! Janganlah buat gua macamni! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah! Janganlah kerana besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua. Gua memang macamni, rocker sejati! Lu pun tau sapa gua. Dulu lu takdepun macam ni. Lu tak kisahpun! Lu layan selamba je. Tapi kenapa sekarang lu berubah? Nampak je gua rocker tapi gua pun beriman jugak, beb! Sembahyang jumaat tak tinggal wo!

Lu pikirlah sindri, beb! Gua dah curahkan segala-galanya kat lu. Gua dah sound mak bapak gua nak meminang lu. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai. Gua buat modal nak kawin dengan lu. Cayalah cakap gua! Gua tak tipu! Betul cakap lu! Gua harap lu pikirlah baik-baik, beb! Gua dah takde awek lain lagi. Lu sorang jelah yang gua cinta. Awek lain gua usya diorg tak layan gua cakap lu! Gua tak tipu! Betul punya cakap lu!

Akhirkata dari gua, kenang gua dalam doa makan malammu. Semoga lu berbahagia, beb!

Yang Benar,
Rockersejati


Surat Cinta Saintifik

Dalam kesuraman ultra lembayung tika tujuh bulan menumpahkan cahaya dibawah kaki langit khirmizi, tiba-tiba aku terkenangkan eurika nostalgia cinta lama yang kita palitkan berdua. Kehadiranmu bersama molekul-molekul hidrogen menerjang segala kekusutan yang membelit tali perutku. Dan kehadiranmu itu mengajar aku erti rindu gelora dan shahdu.

Kau juga mengajarku erti cinta, singa laut,beruang kutub, penguin, kambing salji, mee rebus, cendol, koridor, kotak pensil, tali kasut dan pasu bunga.Kala itu, kita bagaikan Nobita dan Sizuka.Kau dan aku umpama Kurt Cobain dan Rafeah Buang yang tidak dapat dipisahkan. Malangnya percintaan yang mendapat liputan meluas hingga ke planet Ziku itu telah mengundang perpisahan yang akhirnya telah mengecewakan seluruh penternak lipan di Burma. Kau pergi jua ketika Kuala Lumpur sedang bersiap sedia menjadi tuan rumah Sukan Komanwel 1998.

Sesungguhnya perpisahan itu berpunca daripada penebangan pokok getah secara besar-besaran di Lembah Klang. Pemergianmu menyebabkan aku menghidap penyakit resdung dan hepatitis-Q secara mengejut. Ketiadaanmu memaksa aku memakai topi keledar setiap masa sebagai langkah keselamatan. Aku seperti tidak percaya dengan apa yang telah terjadi. Aku bagaikan tergelincir dari orbit bumi dan terpelanting ke ruang angkasa, apabila daya tarikan graviti terhadapku tiada lagi berfungsi setelahaku tersungkur dalam percintaan yang berlarutan hingga ke rubber-set. Seluruh perjalanan hidupku menjadi gelita bagaikan terperangkap di dalam gua yang gelap dan ditemani stlagit dan stlagmit yang bagai sembilu.

Kondominium cinta yang kita bina dari makgat basikal dan kipas helikopter akhirnya musnah setelah kau berpaling tadah. Ternyata sikapmu mulai berubah bila Malaysia mula melancarkan satelit MEASAT-1 ke ruang angkasa raya. Sejak itu kau sering melarikan diri bila terserempak dengan abang iparku. Akhirnya aku menyedari bahawa diri ini tidak diperlukan lagi.

Sejak kau tiada, aku sering menyendiri berbual-bual dengan pokok betik untuk mengisi masa lapang. Kadang-kadang aku mengikat botol oren pada tiang rumah agar nampak lebih cantik. Saban hari aku termenung di dalam peti sejuk mengenangkan dirimu yang entah kemana menghilang. Aku cuba bermain badminton sambil makan mi hailam untuk melupakanmu, tetapi aku tak berdaya. Lalu aku membakar mesin basuh dan membelasah empat ekor itik serati jiran sebelah sebagai tanda aku tidak bersalah.

Mengapa? Mengapa sayang? Mengapa ini semua bisa terjadi? Mengapa setelah kau curi hatiku, kau rompak cintaku lantas kau bunuh cintaku sehingga kau terbunuh dalam kemalangan cinta yang ngeri. Aku bagaikan terhimpit dan dihimpit oleh guni-guni batu yang kau timpakan di atas belakangku. Derita yang kautimpakan itu adalah bebanan yang terlalu berat untuk ku tanggung bagaikan mendukung 75 ekor biawak dan 386 ekor anak beruk. Dan kini segala harapanku hancur berkecai bagaikan aku terjatuh dari Menara Kuala Lumpur dan dihempap oleh Menara Berkembar Petronas lalu tersangkut di celah landasan LRT dan kemudiannya digilis pula keretapi Komuter hingga aku hancur berkecai. Oh! terlalu berat dugaan yang kutempuhi kini.

Kini segalanya telah pun berakhir. Aku sedar siapa aku. Aku hanya insan biasa yang suka makan mi segera. Aku bukan McGyver, McDonald's, Superman atau Kesatria Baja Hitam. Aku juga bukanlah Ultraman seperti yang kau idam-idamkan. Aku menyedari kekurangan diri dan kekurangan kemudahan awam di tempat sendiri. Tak perlu dikesali lagi kerana nasi telah menjadi capati dan tin sardin yang ku genggam ini telah pun luput tarikhnya. Segalanya sungguh mengharukan dan semua hadiah pemberianmu termasuk enjin kapal selam telah pun aku cincang untuk dibuat makanan lembu.

Walaupun segalanya telah pun berakhir, disini, diatas pokok getah ini aku tetap menunggu kau akan kembali. Selagi ada nafas ini, selagi ada kompleks membeli-belah SOGO, selagi ada kedai kasut selipar di sekitar Argentina, selagi kumpulan Metallica tidak berpecah, aku tetap menunggumu sehinggalah mentari terbelah lapan. Namun aku menyedari bahawa penantianku hanyalah sia-sia belaka. Akhirnya aku mengambil keputusan mektamad untuk menunggu tiang elektrik dihadapan rumahku berbuah. kalau tiang elektrik berbuah nanti, aku poskan buahnya kepadamu. Nak tak?


si blogger's thought;
"aku sanjay, kau sanjanna.ini rahsia!" -kami-
tak boleh blahh! hahahaha. ;D
...dan itu aku.

Oct 23, 2009

kadang2 suka-rela-wan, kadang2 taksuka-paksa-wan


gambar untuk tujuan publisiti semata2

tips melawat ratu jawa bugis merangkap nenek sebelah mak aku.

amaran:sekiranya anda bukan pekerja sukarelawan dan mahukan upah tiap kali mak anda menyuruh membeli santan mahupun jintan manis di kedai,sile skip semua tips di bawah.

1. angguk kepala tanda setuju tiap kali dia berbicara walaupun sepatah haram kau tak paham disebabkan bahasa utara yg digunakan terlampau2 pekatnye.lebih2 lagi kalau die tengah seronok mengumpat cucu mak limah yg tak pandai buat goreng pisang.

2. kalau dtg bertandang ke pondok usangnye,sekiranya ingin pulang awal,tolong pulang sebelum die masak air yang merupakan strateginye yg baik punya untuk memaksa cucu kesayangan join dia makan biskut kering cicah kopi panas yg baru dibancuh sambil menyaksikan matahari terbenam.sweet kan? -_-

3. sekiranya anda dtg semata2 untuk makan di rumahnye sebab mak anda masak tak sedap tak manis lagi tak lemak berkrim,sile jgn basuh pinggan yg digunakan kalau tak nak die melenting. "tinggal je pinggan tu,mak tok boleh buat!" mungkin die nak merasakan diri lebih berguna atau berexcercise tatkala diri sedang rakus dimamah usia.

4 .sekiranya dia meminta tolong anda untuk membeli brg2 keperluan mahupun goreng pisang mak limah, sile jgn mintak duit darinya.paham2 lah.sebaiknye minta wang dari mem besar kat rumah yg sedang seronok menonton drama dunia bunian melalui tv lcd hitam elegan kesukaannya.tapi! sekiranya nenek anda cuba nak kasi duit untuk perbelanjaan tersebut.sile jgn tolak kalau tanak die melenting.die nak tunjuk kaya lah kot mase tu."nah 2 hengget pergi beli yogurt,nini cokelat celup,celup2,ding dang 18 kotak dan olay total effect"

5. sekiranya die menyatakan hasrat untuk ke rumah anaknye yg mengambil mase satu jam perjalanan dgn alasan "alamak! mak tok tertinggal stokin kat rumah pak tam,jom teman mak tok pergi amik besok eh.ahakz!".dan die mahu anda menemaninya.paham2 lah,yg die bosan duduk kat rumah dan rindu mahu berkunjung ke rumah anak2nya walaupun anda nampak sebelah tangannya yg disorok ke belakang sedang menggengam stoking yg 'hilang' itu.

6. sekiranya anda mahu mengajak die ke pekan2 berdekatan dan die melaram memakai lipstik tebal,2 batu jauh boleh cam tu nenek kau sekiranya hilang di pekan + memakai maskara sambil teguk coke.tolong ingat ya yg die adalah mak kepada mak kau!

7. sekiranya anda pemalas 78 kuasa petala langit untuk menjadi sukarelawan, tiap kali dia call tanye "hang ada kat rumah tak?",sile tahan nafas dan cakap "tak,org kat utp laa maktok!" tatkala melalui halaman rumahnye untuk ke gerai mak limah.

8.sedang aku mahu menulis tips ke-8 dan seterusnya,aku telah membuat seekor kucing melompat akibat terkejut beruk lagaknya.dan sumpah! ianya sgt2 kelakar.hahahahahaha.aku gelak besar dan lupa tips seterusnya.sampai di sini sajalah ya.

si blogger's thought;
"burung kakak tua~~
hinggap di jendela~~
nenek sudah tua~~
giginya tinggal dua~~
lechum,lechum,lechum..
ulalala~~"

...dan itu aku.

Oct 21, 2009

i am living just fine 2.0



KRINGGGGGGGGGGGGGGGG!!

"ignore" button pressed.

KRINGGGGGGGGGGGGGGGG!!!

"ignore" button pressed..hard.

KRINGGGGGGGGGGGGGGGG!!!!

"ignore" button pressed.
+
"silent mode" activated
+
"turn off" button pressed

3 in 1 huh.

urgh!she really gets under my skin.

just so you know,since you walked out of my life,i am not obligated to tell you things about my current living and it should stay that way.

in case i missed any of my crucial phone call,i shall and i will put all the blame on you,so i'll end up hating you even more.oh hey,did i ever told you that i've been using two cellphones with their own coverages along this time.guess what?I DID NOT! heh.

p/s: so guys,try both if you wanna reach me.much better if you put away your fingers from the dial button,so to speak,as i am not in the mood to answer.bajet ramai orang nak call kau lah konon.who cares??fcuk!


si blogger's thought;
"kalau kau nak call sekarang..
aku rase macam 3 months late kot..
baik tak payah call"
...dan itu aku.

Oct 19, 2009

ABC? apekah?

2 singgit.sape nak? ;P

suatu hari di Sekolah Kebangsaan Lompat Bintang.setelah selesai menjalankan rutin2 harian seperti pagi2 berikutnya iaitu lompat bintang!,sesi pertama pembelajaran pun bermula.

Ketua Murid:Seeeeeelamat pagi cikgu!

Cikgu Otousan:pagi murid2.

********Cikgu Otousan memeriksa kedatangan..

Cikgu Otousan: bubu ade?

Murid Lelaki 1: die selesema cikgu.

Cikgu Otousan: abcdeftyyhhahh ade?mak aii.panjang betul name dak ni.

Murid Lelaki 2: die dah balik mesir cikgu.

Cikgu Otousan: sob sob sob.uhuuuu~

Cikgu Otousan: miss jane?amboi3.name bukan main.letak name omputeh lagi ni.awek aku name joyah je kot.ekekekeke!

Murid Lelaki 3: dia lari balik cikgu.die lupe nak bawak kain.ekekekeke!

Cikgu Otousan: eh,macam tu pun ado eh. -_-

******sesi pembelajaran pun bermula

Cikgu Otousan: murid2 tahu ape itu ABC?bukan 123 ye murid2?bukan alifbata ye murid2.tapi ABC.tahu?

Murid Lelaki 1: err..Air Batu Campur? *gulp

Cikgu Otousan: unh-unh.bab makan kamu memang no 1.sile cuba lagi.ahakz!

Murid Lelaki 2: Ali Berak Cair cikgu?

Cikgu Otousan: ish..kamu ni.jijik tauu.salah2.

Murid Lelaki 3: Atuk Bogel Curi-curi?

Cikgu Otousan: ehh,ke situ pulak!hampir betullah tu..ekekekeke!

Cikgu Otousan: sape jawab betul cikgu belanje airr....BIO AURA! ekekekeke!

*******tiba2 kedengaran 2 insan yg sudah dimamah usia menyampuk dgn lagaknye

Mak Cik Cleaner: apaa diaa bio aura~?

Pak Cik Tukang Kebun: bio aura tu sejenis teknologi canggih bla bla bla cicak kubing mati kene lenyek moto pak abu

Mak Cik Cleaner: syukur alhamdulliah!

Pak Cik Tukang Kebun: jom join kite!

Cikgu Otousan: pak cik!mak cik!udah2 lah tu ye.tak perlu kot nak ulang tayang iklan tu.isk.buang tabiat ke ape org tua ni.ekekekekeke!

Murid-Murid: cikgu otousan,ABC tu ape???!!

Cikgu Otousan: ABC itu adelah...

KRINGGGGGG!!!!loceng pun berbunyi.

Cikgu Otousan: dah2.pegi2 balik.nyemak je!

*********di bilik guru

Cikgu Otousan: eh cikgu Zara,sudah2 lah tu semak paper budak2 tu.kompem semua failnye.ekekeke!

Cikgu Zara: takpelaa Cikgu Otousan.saye pun bosan.nak berbelog pun belog dah private.biar laa saye sambung semak yee.

Cikgu Otousan: erm.baiklah.hah!yg cikgu Anna ni kenape terlentang kat sini ni.zohor dah nak habis waktu dah ni.tak reti2 nak semayang.ekekekeke! *pakai kopiah jap eh

Cikgu Zara: die ABC laa Cikgu Otousan oii..kui3

Cikgu Otousan: eh?hehehehehehe. ;P

Cikgu Anna: kau dah lame hidup Cikgu Otousan??!!grrr

.....
...
.

-tamat-

p/s:aku tak pasti samade ABC ni dah digune pakai sedunia atau tak.tapi aku pernah lah dgr dak2 pompuan sebut2 menatang ni.so paham2 jelah kite kaum adam ye.ok lah.nak layan spongebob squarepant pulakk.are you ready kids? aite aite kapten!! ;P

p/s/p: ABC = Allah Bagi Cuti. ;P

si blogger's thought;
"and if you'll have me,
I'd like to come back as a cartoon character,
forever playing jokes in your scenes. "

...dan itu aku.

Oct 18, 2009

a moment to remind

even if saving you sends me to heaven

Oh shut up. Every time it rains, it stops raining. Every time you hurt, you heal. After darkness, there is always light and you get reminded of this every morning but still you choose to believe that the night will last forever. Nothing lasts forever. Not the good or the bad. So you might as well smile while you're here.

I'm alive!

p/s: ape aku merepek pun aku tak tahu maa.haish..

si blogger's thought;
"everytime I dream, I wake up.."
....dan itu aku.


Oct 13, 2009

blurr itu aku



kerajaan hati hampir musnah.tahniah.tengok itu kosong tengok ini kosong tengok papadom melopong,sebab ade lj.ekekeke.

keadaan dah tak sama macam dulu macam ada yg tak kena.mereka yg sudah berubah atau aku yg bermasalah?

tts jua,sudah tak macam dulu.aku rase macam ade yg kurang.bukan pada lakonan.tapi pada famili.mungkin sebab aku dah ketinggalan.aku macam rasa baguslah kalau aku dah tak seronok takde lah aku rindu sgt dekat kau org.then aku dpt mesej "..u still part of the family.."aku tergamam.kau nak kata ape?

kepada kau ber-3,tenkiu teman aku hangout.

faz-kau tak habis2 complain pasal dc++ (server untuk download updated series) tutup.

nenen-kau kalau tak gelak macam besok dah tak boleh gelak memang tak sah.oh hey nenen,kau yg paling kuat gelak time teater tu dowh.stage manager yg bagitau.

sapek-kau dgn modern dance.buat show non-stop.takpe duit kocek masuk.kau nak buat show kat pub ke kat gig ke kat mane ke buatlah.tapi take care okayy.

dan jgn nak bising2 asal faz 1st,nenen 2nd,sapek 3rd.ni aku main letak je.random-picked.

ohh zai,tenkiu belanje aku tiket teater.tapi aku rasa aku macam boleh masuk free.dan sori sebab kacau kau handle front of house.show lambat start dan aku bosan.


boleh kau org ber-2 jadi kawan? ;P


p/s:teman2 blogger sori lame tak jenguk belog anda.ni aku nak jenguk lah ni ye.hehe. ;P

si blogger's thought:
malam ni lain dari yg lain kan.
but who are we kidding
malam ni same je kot macam yg lain.
kau tetap kau,aku tetap aku.
2 words untuk aku,FIX IT!

....dan itu aku.

Oct 8, 2009

palat itu sejenis kuih.apekah?

hidup ini memang palat,tapi esok masih ade.

atas permintaan ramai.ececeh.takde permintaan lah sial.tadi tyha tanye palat tu ape.then aku macam cakaplah palat itu sejenis kuih.boleh didapati di kedai2 berhampiran.tapi die tak percaye.kau org percaye?then aku google aku jumpa ini. aku kopi kapal api.dan paste ini.


Pada satu hari yang damai,di sebuah sekolah,kelihatan seorang guru sekolah rendah yang rupa paras nya agak menarik sedang melangkah masuk kedalam kelas

Ketua Murid : Bangun!!!!!!! Assalammualaikum dan Selamat sejahtera CikGu Hazriq..

Cikgu Otousan : Waalaikummussalam.. Panggil saya Cikgu Otousan eks.. (nak jugekk..muahaha!)

Murid Lelaki 1 : Cikgu Otousan,hari ini kita mahu belajar apa?

Cikgu OtOusan: Saya akan mengajar kamu-kamu semua akan bahasa ibunda kita iaitu Bahasa Melayu.. Sebelum itu,di minta kamu-kamu bersedia dengan pen dan kertas untuk mencatat segala ilmu yang cikgu berikan,ya..

Murid Perempuan 1 & 2 : Eh2x.. Handsome nyer Cikgu Otousan nie.. sukanya! ahaks ahaks!

Cikgu Otousan : Hari ini cikgu akan ajar satu perkataan iaitu “Palat”. Sebelum itu,kamu semua pernah dengar tak perkataan ini.

Murid Lelaki 1 : Pernah!!! Dekat poster filem KAMI.. Minggu lepas saya pergi Jitra tengok cerita Kami the Movie.

Cikgu Otousan : Saya xtanya pun kamu pergi mana ke.Sengal gak kamu nih…

keadaan menjadi sunyi sepi dan kedengaran pelajar berbisik-bisik

Cikgu Otousan : Okayh.. dah2x.. yang belakang tuh,berhenti mengumpat saya.. meh saya bagitaw maksudnya.. Palat ada tiga maksud kesemuanya.. Menurut Kamus Dewan Edisi Keempat Dewan bahasa dan Pustaka Kuala Lumpur 2005,

1. Palat I; kayu ~ kayu pengapit tempat mengikat kaki budak-budak nakal (utk merotan tapak kakinya).

2. Palat II kemaluan laki-laki; tahi ~ najis yang melekat pada kemaluan.

3. Palat III Kd (bahasa/dialek Negeri Kedah) orang yang tidak berguna

Dapat tak murid-murid?

Murid-murid : Dapat, Cikgu Otousan…

Fatyyhahh:abis,palat itu bukan kuih lah ye cikgu. ;P

Cikgu Otousan:Ye,sememangnya bukan tyha ye.ah cikgu dgr harini befday tyha kan.hepi befday tyha ye. ;P

Murid Perempuan 3 : tapi kan cikgu, apa relevan nya Palat dengan tagline cerita Kami the Movie tu?

Cikgu Otousan : Oishhh, hebat sngat soalan nih.. kamu ni biar betul bdak sekolah rendah ni? Muahaha

Murid Perempuan 3 : Mak saya yang suruh tanya,cikgu.. Bukan saya..

Cikgu Otousan : Owh okie.. Logik gak ar.. Camnie palat tu bermaksud celaka, teruk,siot, mcm haram & seumpamanya.. cikgu pun kurang pasti kenapa diaorg censor perkataan palat..bukan mencarut pun, cuma kurang manis.. Ianya mcm satu perlambangan mengatakan yang walaupun hidup ini teruk sangat,tapi, masih ada lagi cahaya atau jalan untuk menjalani kehidupan yang lebih bagus… Ada paham?

Murid-murid : paham cikgu otousan!

KRinGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!

Cikgu Otousan : Oklah, loceng dah bunyi dah.. Pglah balik.. Nyemak je..

p/s: sape rase nak makan kuih palat angkat tgn!!erk..

si blogger's thought:
cakap pasal palat.

aku nak tengok lagi sekali lah
kami the movie.
cik limah anak pak lebai,bye!

...dan itu aku.

Oct 7, 2009

hari ni hari kau,esok lusa hari aku.


post paling panjang abad ini.tak payah baca.buang masa.

gambar untuk publisiti semate2.ini bunkface,kau tak kenal ke?

post tak baik punye.budak baik dilarang baca.post ini tak ada makna.hanya luahan hati seorg insan biasa.yg tgh pasrah agaknya.

amaran:bak kate koyuki,pakai seatbelt sebelum baca.bukan sebab kita nak terbang,tapi kita nak menjunam,dalam.

harini aku rase panas semacam.dah sampai telinga.belum sampai kepala.

tadi petang,aku chatting dgn seorg aweks ni, mulut (bukan name sebenar). macam2 chat.kau bagitau aku ini.aku bgtau kau itu.aku share ini.kau share itu.aweks ni baik.semangat aku chat dgn die.semangat sampai aku rase aku boleh kawad kaki keliling padang sekarang juga.siap2 chatting,aku dgn semangat pergi toilet.bukan melepas lah sial tapi amik wuduk.tenang hati,sejukk.

lepas wuduk,dgn kaki kanan aku masuk bilik kembali.ade org buzz kat skrin lappy.aku jalan,jenguk,lihat,dan teliti.bangsat!ape ke jadahnye semua ni! aku kene tipu mati2! sial!! celaka!minta penyepak agaknya.ape kau igt ni bulan april fool ke.aku diam.aku duduk.aku dengar.pot pet pot pet.setan bisik.aku maki dalam hati.panas aku menjadi2.solat?ahh.malam ni boleh lagi.

aku pakai headfon.volume max.aku goyang sikit.tak berkesan.aku goyang banyak.layannn. bukak lagu paramore.ya aku suka paramore.sebab paramore tak menipu.aku benci kene tipu.kenape perlu menipu.kan bagus kalau kau jelas satu persatu.aku bukan hantu.hati aku cakap takpe.harini hari kau,besok luse sape tahu hari aku.

aku pikir.otak tanak gerak.dah berkarat agaknya.sakit kepala.aku cuba fikir.aku malas.aku bosan.aku penat.hati aku menyampuk. sabar2.sebulan je lagi.lepas tu aku boleh berlari lagi.aku tanak berenti walau sekali.ape aku peduli, ini saat yg aku nanti.harini hari kau.nikmati lah selagi ia kekal begini.sebelum kau berduka lara esok hari.

sebulan lagi.aku nak berjuang sampai mati.keje part time malam hari.hutang berlambak nak kene cover setiap inci.aah lagi panas bile igt part ni.kim*k ah kau!!andai aku tahu itu semua scam semata2. fucking menyampah dowh.serious!tapi aku cool.aku kate, "takpe harini hari kau, esok lusa siapa tahu hari aku"

macam mane aku boleh berhutang.itu rahsia.nak cakap menyesal tak jugak.sebab aku jumpa oksigen pernafasan aku walau seketika. aku gumbira.tak terhingga.walau aku bukan siapa2.watak kecil yg memegang lampu semata2.tapi aku puas.puas tak terkate.aku boleh ketawa tanpa berpura2.waktu itu memang hari aku,tapi itu dulu.boleh kau putar masa?

sekarang aku risau.kepale serabut.aku plan.plan baik punya.aku tak minta tolong sape2.kecuali akak usm,die seorg sahaja.semua bende mintak die kasi.bertuah ketemu dia.aku bersemuka dgn dia.aku mengatur kata.die cakap tak apa.hari yg ditunggu kunjung tiba."hari aku!",itulah dia.

2 hari lagi,10 10 09.aku benci tarikh ni.ade aku peduli.mungkin ini semua bermula dari kate2 ujung nyawa.3 tahun lepas,semuanya berubah sekelip mata.sungguh aku tak percaya.tapi takpe mem besar masih ade.aku belajar bagai nak rak kerana die.spm 11a semua.8a1.3a2.cantik!minat aku tinggal setapak dua.dtg date ni semua aku tak nampak.gelap gelita.sial!

hari ni mem besar shopping lagi.kali ini tv lcd.die suka. hitam. besar. cantik. bergaya.aku tak suka.aku jeling sahaje.aku blah tanpa berkate2.takpe aku dah tak berharap pade die.aku tunggu je.bukan lame.sebulan je.sebulan je lagi, aku takkan jejak kaki lagi.aku nak bawa diri.aku nak berlari tanpa henti.sapa semua yg aku kenali.buat hal aku sendiri.berdiri di atas kaki sendiri.berdikari!

p/s:hidup ini memang palat kan? -_-
tapi takpe esok masih ade.

si blogger's thought:
alahai mem besar,
kenape lah kau shopping lagi.

kalau kau tahu masalah ku ini,
kau akan menyesal nanti.

tapi takpe.no hal.aku boleh cover sendiri.

kerna aku sayang kau sepenuh hati

walau kita sering melukai.

...dan itu aku.


Oct 4, 2009

lumut,i am truly sorry

ades.i created another mess and now i need to fix it.huhu.

first of all,aku nak membuat confession di sini yg aku ade buat salah kat lumut.org pertama yg dimaksudkan dlm entry yg bertajuk "lumut gay dan bisex" itu adalah aku.ye itu aku.tak percaye? cuba perhatikan pic profile aku dan bandingkan dgn gambar yg diblur kan dlm entry tersebut.sama kan?ini ape yg aku telah tulis.

"duh~komen last bunyi macam harsh lah pulak.
macam nilah kalau kau still sayang kat dia.
just give her quite a time.aku rasa die tgh konfius tu.
biaselah.those old feelings tibe2 come back.
perasaan dia pun dah berserabut.so dia cakap ape yg tak patut.
feel better?

p/s:komen ni selalu aku kasi kt en lumut je sebab die berbunyi agak gay.betul tak?haha"

ayat p/s ini sebenarnya bermaksud "komen ini selalu aku bagi kat en lumut (aku selalu panggil die encik sebab aku rase die macho) je sebab die berbunyi agak gay (gay disini bermaksud komen2 berunsur nasihat di atas tu aku selalunya bagi kepada kaum hawa kerana bagi aku ianya berbunyi agak gay sekiranya aku bagi kepada kaum adam.disebabkan name lumut ade encik kat depan.aku letak lah name lumut.huhu. kebiasaanya, aku akan mempersendakan mereka(kaum adam) atau tumpang gelak di atas kejadian yg menimpa mereka.kejam kan?

dear miss lumut,

maafkan aku mut.dengan bermotifkan ingin berjenaka aku secara tak sengaja telah melukakan hati kamu.aku sememangnya tidak punye maksud sebegitu.aku tahu,kamu bukanlah gay or homoseksual or menyukai sesama kaum mu sendiri.

aku tidak pandai mengambil hati dan menyusun kata-kata.tapi aku sgt pandai melukakan dan menyakitkan.secara jujurnya,aku jarang berfikir 2 kali sebelum membuat sesuatu.segala aku main serbu.main lepas je.ternyata kau adalah mangsa seterusnya dalam kes ini tanpa aku disedari.

sekarang aku dah sakitkan hati kamu.sepuluh jari aku susun memohon maaf dari kamu.minta ampun di kesalahan aku yg tidak berfikir panjang itu.sudikah kamu memaafkan teman blogger mu ini?

truly,
arque


p/s:kepada yg ingin attack atau lempang daku laju2 mahupun sepak terajang.aku sudah bersedia.takkan aku counter attack semua itu.silelah.

p/s/p:kepada yg merasa geli sampai nak muntah ataupun "entah ape-ape entah mamat ni,ni pun nak kecoh ke." suka hati kau org lah.aku merasa aku perlu berbuat begini kerana aku menghargai mangsa tersebut sebagai seorg teman.

p/t/p/t/n:sori kalau ayat macam keling jual besi buruk.aku dah cuba sedaya upaya.sekian

si blogger's thought,
"my middle name is trouble,
what else can i say,
sudah terbukti kan."

...dan itu aku.

my middle name is trouble, my last name is drama.


mistakes..
we all make them..
they usually start with the best of intentions..
like keeping a secret to protect someone..
or getting some distance from the person you've become..
sometimes we don't even know what mistakes we've made..
to get where we are..
or we figure it out just in time..
to make it right again..
but every mistake happens for a reason..
to teach you a lesson you would otherwise never learn..
and hopefully you never make that mistake again.

bad for me.i will never learn. and all these learning processes,it truly never really work on me. even iman di dada penuh dgn lopong dan lubang2,i guess it is better than tak ade langsung kan.after all..

"living without faith is like driving in a fog"

p/s:kepada kau yg berkaitan,lets pretend it didn't happen.dan anin,boleh kau lupakan all the things i've said to you.its kinda gross actually.yeah,it is effing gross!!


si blogger's thought,
"you know what,
when it happen to be the moment

where karma slaps hardly on my face,
then i will damn regret and hope
for things
to turn around as if lah.
till then karma."

....dan itu aku


Sep 30, 2009

asal aku tibe2 layan 80's ni


since he asked me to try this song out last nite.at first, aku rase macam come on lah lagu ni sucks to the feet kot.sooooo 80's from top to bottom. outfit,movement,hairstyle,rhythm etc etc etc.
then, bile dah completely heard the song.im somehow really addicted over it.oh yeah oh yeah~

the fact that it is fucking 80's and sooo not me,but still aku rase lagu ni ade futuristic hit kot.sesuai untuk clubbing.agree april? haha. ;D

memang sebelum ni tak pernah sangkut kot kat lagu2 macam ni.it's completely repulsive.but seriously shit lah,this song lain dari yg lain.the beats are great.it is 80's in a different way,urban way maybe.aku dah repeat like hundred times lagu ni.but still it is awhhsome!!

come on guys, you should try listen to it sometimes.let loose lah sikit. ;P

do enjoy the brand new video from Alphabeat for The Spell .single out on 19 Oct 09 kalau tak silap lah.google lah sendiri for more okayy. ;P

damn alphabeat,you totally got me under your spell!





si blogger's thought:
"tak salah kan kalau we try
other different things sometimes.
in a proper way lah i mean ;P "

......dan itu aku.

Sep 29, 2009

i am living just fine lah.

tadi aku dapat satu call.at first aku macam tanak angkat, tapi macam annoyed lah jugak kalau fon tu menjerit non-stop.

"hey"
"kau macam mane sekarang?"
"yada yada yada"

so dekat sini aku nak mintak maaf lah dgn kau.sori sebab macam dah berpuluh2 kali fon call dari kau aku tak angkat.honestly, aku macam try to avoid kau dan mereka. when i knew where i headed,till then i spill it out lah. aku tanak hanya cakap kosong atau membuat org2 sekeliling hoping yet nothing happen.cuak jugak kalau kau dan mereka2 ni telefon.mahu aku baling sebatu jauh fon tu.

one more thing, td tgh rancak cak cak berborak. aku macam terlepas cakap yg aku akan dtg show weekend ni.so sekali lagi aku nak minta maaf. aku tak sure dpt hadir atau tak.jgn berharap wei.seyes kau bakal kecewa nanti. unless,kau nak treat aku dinner ke, itu macam boleh dipertimbangkanlah.

ahhahahahaha.

later aku text kau kalau aku macam dpt dtg.dan gud lak untuk kalian ahli-ahli tts semua.

so untuk itu aku mahu ambil kesempatan mempromosi this upcoming show dari tts (tronohtheathreshop) yg merupakan oksigen pernafasan aku suatu ketika dulu.

masih tidak terlambat untuk aku membuat promosi kan kalian?

at least i try to contribute something here from my loser seat.tepuklah sikit.


TRONOH THEATRE SHOP

dengan kerjasama

Universiti Teknologi PETRONAS,
KEMENTERIAN PENERANGAN KOMUNIKASI DAN KEBUDAYAAN,
TAMAN BUDAYA PERAK,
TAMAN BUDAYA KUALA LUMPUR


mempersembahkan


berikut adalah tentatif persembahan:

1. Tempat : Dewan Serbaguna, Universiti Teknologi PETRONAS (MPH)
Tarikh : 2 - 3 Oktober 2009
Show : Asylum & Medley of Mimes
Masa : 9 PM
Tiket : RM 5


2. Tempat : Taman Budaya Perak
(Program Amal TTS)
Tarikh : 10 - 11 Oktober 2009
Show : Asylum & Medley of Mimes
Masa : 9 PM
Tiket : RM 10


3. Tempat : Taman Budaya Kuala Lumpur
(Program Amal TTS)
Tarikh : 17 Oktober 2009
Show 1 : Miao Miao Sang Arnab & Monolog Tok Janggut
Masa : 2.30 PM
Tiket : RM 10
Show 2 : Asylum & Medley of Mimes
Masa : 9.00 PM
Tiket : RM 10
dan
Tarikh : 18 Oktober 2009
Show 1 : Asylum & Medley of Mimes
Masa : 2.30 PM
Tiket : RM 10
Show 2 : Miao Miao Sang Arnab & Monolog Tok Janggut
Masa : 9.00 PM
Tiket : RM 10


mereka punye acting and entertaining level memang almost setaraf
dgn professional.sumpah aku tak tipu.dah byk accomplishment
yg telah kami mereka capai.award bersepah2 dlm stor.
untuk info selanjutnya, anda boleh kelik link2 berkenaan
or drop je comment kat bawah.
feel free to ask.

to ttsians: rock it puppet!!yeah!

p/s:buat kalian, kalau mahu mengomen,komen baik2.
jgn kau usik hati aku,aku sepak terajang kang.
hahaha.

si blogger's thought:
"every option have equal opposite reaction
and hey karma~ain't you a bitch"

Sep 26, 2009

hey, sudah raya ke?

baju melayu tahun ni.haha.

raya aku best???unh-unh.
hari raya aku damn xbest.
mungkin sebab dah besar..
atau mungkin sebab tak pakai baju melayu ..
atau mungkin sebab tak puasa penuh..

mwahahahahaha..
hahahaha..
bwahaa..
mwaaaah..
haha..

hehe..

lol..

rofl..

diam!


antara sebab2 raya tahun ni tak best!
sebab kau tak puasa penuh..lalala~
wateva~
atau sebab duit raya kau hanye rm 5..owh terlepas cakap.
diamlah bodoh!
kita abaikan kata2 yg bertulis condong ni okeh =p
jom2 aku nak cerita pasal dairi raya aku.

malam sebelum raya
org tgh sibuk2 masak kemas rumah aku tgh main game.
aku asik remind myself..
"oh gosh,setan dah terlepas.tanduk pun dah keluar"
and at that time aku tgh main game melepaskan
dewa2 pada zaman firaun.
duh,boleh nampak kan macam saling berkaitan.haha.
lepas gosok baju melayu aku pun tido.
zzzz.

9 am di pagi raya

im just a little bit cold in the middle..
life is a maze.love is a riddle.
i dont know where to go.

dah kau sambung sendiri.
sape laa pulak mesej pepagi buta ni.
aku amik fon dan bukak mesej.
"jgn lupa bawak telekung time semayang raya"
AHAHAHA.lawak lah sgt tu.
aku reply.
"masalahnye,semayang ke?haha"
ah hah!terus die tak reply lepas tu.
sori acab,aku tgh mamai.so macam malas nak reply mesej kau.
neway,tanx sebab kau dah igtkan aku harini raya.
dan harini aku bangun pukul 9 pagi.
wtf!
sebelum bgn aku sapa baju melayu
"hey, i tanak pakai u harini boleh?"
pulakk! -_-"

11 am di pagi raya
aku membawa diri ke kamar mandi.hahaha.gelaklah.
aku tak kisah.yup!aku baru nak mandi.
tengok takde mood nak raya kan.
lepas bangun tadi aku lepak2 depan tv sambil kunyah
biskut2 yg berkenaan.
raya tahun ni jugaklah takde salam mintak ampun maaf dgn famili.
sebab mak aku keje hari ni.gaji tiga kali ganda die cakap .
so dia tak nak miss keje.mata duitan lah katakan.haha.
lepas mandi aku lepak rumah nenek.
"maktok,nak duit raya!"

2 pm di hari raya
mak aku call. die cakap lepas die abis keje,
die nak jumpa mak usu.
damn!mak usu aku yg dah 3 tahun tak balik tibe2 balik.
die tinggal kat hotel, takut nak singgah kampung,
takut kene tangkap kene maki.
nenek??ade lah excited sikit2.anak bongsu nak balik lah kan.

5 pm di hari raya
jumpa mak usu.tak cakap banyak pun.
nenek aku je beria2 jumpa cucu2 die,anak mak usu aku.

7 pm di hari raya
baru lah bergerak berhari raya ke rumah sanak saudara.
pegi rumah pak long,pak tam.pak ndak,pak tu,pak ni.
pak-muka kenal-name tak kenal.
pak-muka tak kenal-tahi lalat die aku kenal.
pak-dua pupu mak aku.
pak-3 pupu.
pak-anak menakan nenek aku.
jumpa cousin muka ketat,cousin muka tak ketat sgt.
cousin muka kdg2 ketat.kdg2 kelat.

11.30 pm di hari raya
drive pulang ke rumah.sampai rumah tido sampai lupa
isyak tak semayang lagi.

raya tahun ni sgt berbeza pada tahun2 lepas.tak meriah.
famili aku jugak masih ade yg sedih2 atas kematian
my great grandmother,moyang aku malam jumaat yg lepas,
2 days b4 raya.umur die almost 100 tahun.
dulu kecik selalu ikut die petik buah kopi kat belakang rumah.
toknek buat sendiri kopi.
walaupun kopi dia xberapa best.
tapi aku suka bau suasana kopi tuh.

"tok je yg paling tua dalam kampung ni.
kawan2 tok yg sebaya tok semua dah takda dah"

-arwah toknek-

semoga rohnye dicucuri rahmat dari Illahi.
amin.

so now what,org cakap kalau puasa sebulan,
raya pun sebulan kan.betul ke?



si blogger's thought:
"aku nak jadik kecik balik boleh?
baru seronok raya.
"
....dan itu aku.

Sep 16, 2009

macho sungguh kau nenek

bukan gambar sebenar

disebab kan aku ade buat salah kat nenek aku 2 hari lepas..
semalam aku offer kan diri untuk cat satu rumah nenek aku..

"sori lah maktok semalam aniq tertidoq satu hari."
aku jawab dengan mata pandang melilau ke
arah lain sebab aku bohong padanye.

"penat tau maktok dail no aniq,aniq tak angkat"
lantas dia jawab dengan menunjuk2 gaya die menekan nset
menggunakan jari2 yg acap kali tersasar butang nombor mendail.

"alaa..sori laa maktok.
aniq tolong cat rumah maktok nak??"
pujukku dengan sedikit mengangkat keningku.
lagipun sebelum ni die pernah menyatakan hasrat untuk
mengecat rumah usang nye ni.
"mampukah aku cat satu rumah"
tanya hatiku

"rumah ni ke?tak payah lah."
jawab nenek dengan pasrah terima yg usia
rumah usang ni same dengan usia die.
tunggu rebah je bile2 mase.

"memang tak payah pun.senang je"
seloka aku.

"bolehlah aniq.raya pun dah nak dekat kan"
nenek balas dgn teruja. aku menarik nafas lega
tatkala melihat senyumannya.

jarang sekali nampak die teruja gembira sebegini rupa semenjak kejadian die dengan anak bongsunye,mak usu aku.habis semua harta dan tanahnye ditipu oleh anak sendiri.

selama ini die hidup dalam ketakutan sebab selalu org mintak hutang. orang mintak nenekku langsaikan hutang mak usu ku. mak usuku??entah ke mane die lari bersembunyi.

"bedebah kau mak usu,aku akan belasah kau
kalau aku jumpa kau.
kau sungguh sial!"


...................................................................................

malam tu kami berbuka bersama..
biarpun lauk tak seberapa..aku senyum gembira..

"ambil lah lauk tu"
katanya nye lepas die membahagi2kan
lauk tersebut.

"haah2"
aku jawab sambil cubit sedikit lauk bahagian aku.
aku ambil sedikit saje sebab aku tahu lauk berbuka tu nanti die
akan simpan untuk sahur.

"nanti maktok nak makan ape kalau lauk dah habis."
aku bermonolog

...............................................................................

lepas berbuka,aku nampak nenek telan 2 biji ubat.

"maktok makan ubat ape"
tanye aku dengan perasaan ingin tahu.

"maktok makan panadol,tak sedap badan 2,3 ari ni.
rase macam nak demam"

jawabnye sambil gigih berusaha bangun untuk ke dapur dengan
kaki ala2 capiknye untuk menyimpan bekas ubatnye.

"kejap maktok,aniq nak tengok ubat ape
maktok makan tu.."

pintaku

setelah diteliti....

"ubat ni berangin lah aniq"
maktok tibe2 bersuare

"maktok!!"jeritku

"awat??"tanye maktok

"maktok tau tak maktok makan ubat ape nih!"
tanyaku lagi

"panadol lah.betullah,maktok makan 2 biji je"
jawabnye dengan yakin.
"makan 2 biji berangin ke aniq?"
tanye nenekku

aku tergamam seketika...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

hrmm..
kalaulah aku cepat menghalangnye dari makan ubat tu.
kalaulah aku cepat ke rumahnye ketika die cube menghubungi aku.
kalaulah aku lebih peka terhadap keadaanye.
semuanye takkan berakhir begini
kalaulah..hrmm...
ok2.ini tipu semata2.abaikan perenggan ini
anda dah dikencing!
hahaha.jom sambung cerite.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"hahahahahaha!.ni bukan panadolah lah maktok!
ni ubat hilang pedih gastrik,pedih ulu hati dan meregangkan perut."
gelak aku dengan perasaan bercampur baur lawak dan risau.

"ahahahaha..patutlah berangin"
die turut join gelak.
"biaselah tu aniq,mate dah kelabu.
sume nampak same"

jelas die dengan pasrah yang dgn usianye yg tue.
"takpelah aniq,
maktok boleh meregangkan perut maktok ni"

jawabnye dengan bercanda, ingin mengurangkan
perasaan risau aku mungkin

"macho sungguh kau maktok!!
patutlah demam tak lega2!"

jeritku dalam hati.

p/S:ok lah.aku nak pergi rumah nenek sambung mengecat.
takut2 jugak kalau die telan ubat yg lain.
nenek aku macho~nak buat macam mane..


 

Get this and more blogger templates free at "Free Blogger Help"