Oct 19, 2009

ABC? apekah?

2 singgit.sape nak? ;P

suatu hari di Sekolah Kebangsaan Lompat Bintang.setelah selesai menjalankan rutin2 harian seperti pagi2 berikutnya iaitu lompat bintang!,sesi pertama pembelajaran pun bermula.

Ketua Murid:Seeeeeelamat pagi cikgu!

Cikgu Otousan:pagi murid2.

********Cikgu Otousan memeriksa kedatangan..

Cikgu Otousan: bubu ade?

Murid Lelaki 1: die selesema cikgu.

Cikgu Otousan: abcdeftyyhhahh ade?mak aii.panjang betul name dak ni.

Murid Lelaki 2: die dah balik mesir cikgu.

Cikgu Otousan: sob sob sob.uhuuuu~

Cikgu Otousan: miss jane?amboi3.name bukan main.letak name omputeh lagi ni.awek aku name joyah je kot.ekekekeke!

Murid Lelaki 3: dia lari balik cikgu.die lupe nak bawak kain.ekekekeke!

Cikgu Otousan: eh,macam tu pun ado eh. -_-

******sesi pembelajaran pun bermula

Cikgu Otousan: murid2 tahu ape itu ABC?bukan 123 ye murid2?bukan alifbata ye murid2.tapi ABC.tahu?

Murid Lelaki 1: err..Air Batu Campur? *gulp

Cikgu Otousan: unh-unh.bab makan kamu memang no 1.sile cuba lagi.ahakz!

Murid Lelaki 2: Ali Berak Cair cikgu?

Cikgu Otousan: ish..kamu ni.jijik tauu.salah2.

Murid Lelaki 3: Atuk Bogel Curi-curi?

Cikgu Otousan: ehh,ke situ pulak!hampir betullah tu..ekekekeke!

Cikgu Otousan: sape jawab betul cikgu belanje airr....BIO AURA! ekekekeke!

*******tiba2 kedengaran 2 insan yg sudah dimamah usia menyampuk dgn lagaknye

Mak Cik Cleaner: apaa diaa bio aura~?

Pak Cik Tukang Kebun: bio aura tu sejenis teknologi canggih bla bla bla cicak kubing mati kene lenyek moto pak abu

Mak Cik Cleaner: syukur alhamdulliah!

Pak Cik Tukang Kebun: jom join kite!

Cikgu Otousan: pak cik!mak cik!udah2 lah tu ye.tak perlu kot nak ulang tayang iklan tu.isk.buang tabiat ke ape org tua ni.ekekekekeke!

Murid-Murid: cikgu otousan,ABC tu ape???!!

Cikgu Otousan: ABC itu adelah...

KRINGGGGGG!!!!loceng pun berbunyi.

Cikgu Otousan: dah2.pegi2 balik.nyemak je!

*********di bilik guru

Cikgu Otousan: eh cikgu Zara,sudah2 lah tu semak paper budak2 tu.kompem semua failnye.ekekeke!

Cikgu Zara: takpelaa Cikgu Otousan.saye pun bosan.nak berbelog pun belog dah private.biar laa saye sambung semak yee.

Cikgu Otousan: erm.baiklah.hah!yg cikgu Anna ni kenape terlentang kat sini ni.zohor dah nak habis waktu dah ni.tak reti2 nak semayang.ekekekeke! *pakai kopiah jap eh

Cikgu Zara: die ABC laa Cikgu Otousan oii..kui3

Cikgu Otousan: eh?hehehehehehe. ;P

Cikgu Anna: kau dah lame hidup Cikgu Otousan??!!grrr

.....
...
.

-tamat-

p/s:aku tak pasti samade ABC ni dah digune pakai sedunia atau tak.tapi aku pernah lah dgr dak2 pompuan sebut2 menatang ni.so paham2 jelah kite kaum adam ye.ok lah.nak layan spongebob squarepant pulakk.are you ready kids? aite aite kapten!! ;P

p/s/p: ABC = Allah Bagi Cuti. ;P

si blogger's thought;
"and if you'll have me,
I'd like to come back as a cartoon character,
forever playing jokes in your scenes. "

...dan itu aku.

64 comments:

Ries Lee said...

first time aku dengar...
huhuhuhu...

miera a.k.a merr said...

**haha... aku selalu sebut tu...

**mmg best ah dialog ni..
zara..pertimbangkan blk isu private blog ko...
nnti ko bosan zara...
xkan asek nk ngadap paper fail dak2 tu....


**aku rindu kt dak tyha la pulak..haish..ko nih....

nursarah87 said...

huahua..ABC 1~

chafiq exat said...

klakar okk yg part mk cik cleaner n tkng kebun tu, ahahha..
menyampuk je kn diorng, gigih sngt nk promote bio-aura

lieya orange M.I. said...

...fambar ABC bukan main sedap lg...
...sekali ABC lain...

...jarang la guna ABC, tp ada la kawan2 sebut sekali dua...

selipar besi said...

suke ko ek pasal Allah bg cuti..
nasib baik dah sunat.hahahah

DaliaLiyana said...

RQ...akak rase ABC=Arque Budak Comey...hehehhe..ok tak??
dik..jgn lupa jwb soklan2 sengal kat blog akak k...
take care!

bubu253 said...

cgu....
bubu datg la...
huhuh
klas cgu mst bubu dtg wlpn skeyt..
cgu kn cgu fav bubu....
so bubu kne dtg...
uhuhuhuh
t rnd kt cgu...
lau xdtg..
n rugi xblaaja ngn cgu..
sbb cgu besh...
thumbs up...
heheheh

p/s:cgu jom kte g mam abc perise ribena...sdap...
heheheh

+akufobia+ said...

aa.ok.nanti ada la boleg coverkan.keke.ABC.lalala.

wani said...

ABC sampai z..ptama kali ku dgr ABC:Allah Bagi Cuti..huh? >.<

imHepPie said...

kalo abc 2 singgit bak aku seploh

farah said...

aku tak pernah pakai plak perkataan tu.

dengar perempuan lain sebut pon belum lagi.

haha.

ABC dalam gambar tu best,
terliur la plak.

:D

arque said...

Ries Lee:

aku pun dgr bende2 ni pun dalam sekali,2 kali,3 kali,4 kali,5 kali macam tu je.
ekekekeke!

arque said...

miera:

hah!ni pelanggan tetap ABC laa ni. ;P

betul zara,jgn private kedai kopi kau tuh.
nanti aku nak lepak kedai kopi mane?

arque said...

cik muda sarah:

2 sengget~ ;P

arque said...

chafiq exat:

haha.tapi laku dowh produk tu.jom join kite! ;P

arque said...

lieya:

haha.ni ABC speeeeesial punye lah.
tak guna ABC?habis guna ape? DEF?
huahuahua ;P

arque said...

selipar besi:

haha.aku curious mula2.asal2 asik sebut ABC,ABCnye takde pun.
tu yg aku selidik tu.rupe2nye tetttt.
ades -__-

aku belum sunat aaa~lalala~ ;P

arque said...

akak DL:

haha.yeah!o-yeah!ok kak!nanti saye dtg~ ;P

arque said...

bubu:

eh bubu,kau selalu bangun awal kan pagi2? aku skodeng kau. betul tak? ;P

jom mamam!bubu belanje!

arque said...

aku fobia:

haha.ok2. -__-

arque said...

wani:

hahaha.abis,kau guna kod rahsia ape?
huahuahuahua ;P

arque said...

imhepie:

2 singgit.10 lima singgit laa. ;P

arque said...

farah:

eh?asal aku pulak yg pernah dgr ni.
adoii.dasar telinga kuali betul lah ni. -_-"

Andy said...

my 1st time juga tau nih! walaawawwei!
tp abc mmg sedap mcm xyz (imagine je) hehee

mcm ada fb, add lah saya bro :p

arque said...

andy:

hahaha.adei.
fb?okayh2. ;P

ZARA 札拉 said...

sumpah ABC itu sgt tempting!
aku maksudkan ABC dalam gambar~
hehehe~
sebab aku mmg gilakan ABC~
Jom makan ABC beb~

aduyai~
kalau aku private kan, kamu akan rindu aku ke?

ZARA 札拉 said...

sumpah ABC itu sgt tempting!
aku maksudkan ABC dalam gambar~
hehehe~
sebab aku mmg gilakan ABC~
Jom makan ABC beb~

aduyai~
kalau aku private kan, kamu akan rindu aku ke?

arque said...

arque:

ye.boleh lihat kau gila ABC dgn mengepost komen ni bukan 1,bukan 1 setengah tapi 2!
aku pun gilakan ABC.jom2.kau belanje.aku nak 2 ABC.2 singgit. ;P

hah!mestilah rindu!auuwww.

Mast said...

ooo...ABC ni yang ko nak blanje aku tu eh?
gulp! sgt sodap!

Solehah said...

guna term abc lagi manis dan cukup menkover nih..tq2..

bubu253 said...

hahahha
tau yer..
bgs2..
ehehe
bgn lmbt tie cept tue..
hahahha
jom2 bubu bnje..
cgu byakn..
hahaha

raxm raxis said...

br ak tau abc tu apa...

AimiBakar said...

ABC ?
mcm pnh dgr org gune
haha
laparrr
blanje mkn ABC tu bleh ? :D

ZARA 札拉 said...

Jom!

alahai~

Nak 2 mangkuk je?

aku bagi 7!

7 mangkuk untuk kamu yang suka burung unta~

muahaha~

arque said...

mas-t:

haha.kan betulkan sedap.hah tambah2.2 singgit. ;P

arque said...

solehah:

haha.jgn lupe praktik ya! ;P

arque said...

bubu:

betul kan.haha.baguslah kau bubu.
2 thumbs up!tabik kau. \o>

haha.bubu laa bayar.mai2~ ;P

arque said...

raxm raxis:

haha.jgn lupe beli abc.boleh didapati di kedai2 berhampiran. ;P

arque said...

aimibakar:

haha.ABC tu kalau nak boleh.2 singgit.mai2~ ;P

arque said...

zara:

burung unta makan 8 mangkuk ya zara!harap maklong.jom tunggang burung unta sebelum masuk bekerja. :P

ZARA 札拉 said...

Hoyeah!

Chicken pox dah takde~

bleh makan telur burung unta!

"Besar punya!!!!"

(iklan maggi~)

hahaha~

andy said...

tp ais krim malaysia juga sedap ooo....

itafukada said...

giler best abc gambo tu..
abc yg ko maksudkan tu pun best gak ape..huhu..

.:puRpLE butTerFLy:. said...

haha.. dr skolah ramarama ske cbot ABc.. sng.. n ske mkn ABC gak.. tp air btu cendol oke.. arquee!! banje ramarama pelisss~

jom santai.. said...

ABCDEFG...
hah..lagi vogue ni..
thu tak ape?
A Boy Can Do Everything For Girl..
hhahahhaha

ninim said...

lama dah tak guner istilah tu...dulu kat ostel kadar kekerapan guna tu lebih tinggi..orang laki suke ingat bdk2 pompuan best je tak yah solat...tapi sebenarnya..cabaran tuh...kena besedia mental n fizikal

Adjla Hafizin said...

rase nk mkn abc la.
ais batu cmpur..arrgghh!!

arque said...

zara:

hahaha.jom2.kau belanje ya! ;P

arque said...

andy:

ABC lagi sedap laa.

arque said...

itafukada:

haha.suka pulak kau ABC tu. ;P

arque said...

.:puRpLE butTerFLy:.:

heh?kau nak makan ramarama.jom!.2 keping ramarama singgit. ;P

arque said...

jom santai:

haha.sweet dowh.

arque said...

ninim:

siap sedia!! ;P

arque said...

Adjla Hafizin:

alahai.boleh didapati kan di kedai2 berhampiran.jom!kau belanje. ;P

Andy said...

ok fine! T.T

p/s/p <--apa itu bro?

Ftyyhahh said...

ABCDEFTYYHAHH ;P
hehe. kelakar la dye ni. somot bace ;)


name cekgu tu dr dulu xubah2 eh. bg la cegu arku ke.

pisey itu aku said...

haha.
bio aura,
kah3

babymiLosh said...

tak boleh blaa ingat makcik bio-aura tu.. gaya mmg dpt full marks la! haha~~

dey,, disaat ini daku mahukan ABC.. with ice-cream toppingz dan dicurah 1 tin susu cair! wahhh... manis itu indah!!!

arque said...

andy:

playstation??
haha. ;P
typo laaa.adei.

arque said...

Ftyhahh:

cikgu arque??segan arr. T_T

arque said...

pisey:

ades pisey.lupe pulak nak dtg singgah belog kau.tunggu aku! -_-

arque said...

babymiLosh:

full mark??cayalah.yeah!!

1 tin susu cair?nyum3. -_-

ini dun-Ya aQ said...

ABC.? FUCK.?
pinjam hotak ko jap ..
bleh?

 

Get this and more blogger templates free at "Free Blogger Help"