Oct 18, 2009

a moment to remind

even if saving you sends me to heaven

Oh shut up. Every time it rains, it stops raining. Every time you hurt, you heal. After darkness, there is always light and you get reminded of this every morning but still you choose to believe that the night will last forever. Nothing lasts forever. Not the good or the bad. So you might as well smile while you're here.

I'm alive!

p/s: ape aku merepek pun aku tak tahu maa.haish..

si blogger's thought;
"everytime I dream, I wake up.."
....dan itu aku.


36 comments:

lieya orange M.I. said...

...laaa, lieya pun cmtu gak...
...setiap kali mimpi, setiap kalitu berjaga...


...tp jaga pagi laa...ehh tgh hari kot...=p huhuuu

arque said...

hahaha.lieya sleeping beauty,bangun besok besok besok pagi pun takpe. ;P

Ries Lee said...

aku mimpi tak berjaga pun...
harap mimpi tu sambung sampai beberapa season...
hahaha!

arque said...

haha.heaven lah kalau mimpi tu sweet.kalau nightmare,kau nak ke bersambung sampai 10 season macam cite smallville yg tak tahu bile nak habis.LOL.

yoro okino said...

aku nyer mimpi selalu xbeshhh
baik aku tido tnpa mimpi..nyenyak skit
huhuhu

BuLaN iTu aKu said...

aku oenah mimpi kene rogol
dasyat!!!!
mintak dijauhkan

Koyuki said...

suke la pic atas tu..

sungguh 'aku'----errrr...mende ni..harap2 ko paham la ek..

hehe~

ZARA 札拉 said...

Oit sayang!

Ada pun kamu!

baru mau dushum laju2~

hehehe~

miera a.k.a merr said...

aku rasa xmo tido... coz reality is better than a dream.... ekeke

DaliaLiyana said...

bestnyer dpt mimpi time tido..
kak DL payahn nak mimpi ...dpt bantal je..terus lena sampai pagi...:)

rq-ade soklan best utk kamu di blog akak...hehehe...tunjuk r lagi keterooran aka kesengalan kamu tu...hehehhee..
slamt berhujung mniggu...

Aku Beskot™ said...

lame xnmpk..

lumut said...

arque..take care.
aku tau ko kuat..
bagusla ko gelak besar.
aku akan sntiasa usha ko.dun wori beb.

meo188 said...

yeah.. teruskan perjuangan!!!!!!!!!

farah said...

ko mimpi apa tu?

:D

arque said...

yoro:

sebab kau tak basuh kaki sebelum tido. ;P

arque said...

bulan itu kau:

wouh!dasat.aku pun pernah mimpi macam tu.tapi kes die lain sikit.dua2 rela.haha. ;P

arque said...

koyuki:

aku pun suka.aku tak pahang.tolong jelaskan koyakoyuki. ;P

arque said...

zara:

huhu.aku seperti layang2 ptus tali.ni tgh terlekat kat celah gunung ape entah.tapi pihak kaji cuaca meramal angin kuat dari belah utara.mungkin aku akan terbang melayang dan menghilang lagi. ;P

arque said...

miera:

kau bertuah!aku xbertuah,berjebat.
sebab tu aku suka tido.

arque said...

akak DL:

haha.okayh2.tunggu ye akak DL.ni mesti soklan cem jugak laa kan.

arque said...

bekot:

kau pernah nampak aku?kui3.aku bercuti sekejap.

arque said...

lumut:

alaaa.kalau ye pun usha,jgn laa bagitau aku.
segan laa macam ni.auwww.haha. ;P

p/s:kau pun take care mut.

arque said...

meo:

oyeah!!

arque said...

farah:

mimpi..erk..ekekeke.yg tu tuuu.
alaaa.segan laa nak bagitau.haha.

p/s:sile lempang aku cik farah ye. ;P

Andy said...

di mana saya merindui komen anda. tp knapa latest entry kta mcm sama saja. sesi luahan jiwa kah? adoi.

arque said...

andy:

duh sorry beo.macam mane boleh terlupa singgah belog kau.aku dtg sekarang jugak okayh.huhu. ;P

aku jiwa kacau.post tu part of jiwa kacau tu laa.haha.i'm coming.naik private jet lagi okayy. ;P

Andy said...

haha. thx. ada sy nampak km punya komen. sbb kamu punya komen mahal so i say - thank you very much. hohohoho

arque said...

andy

hahaha.andy, jgn lah macam tu.next time,i'll come and comment asap okayh.chillah wei.

i tgh bace post u 'the day after peace'.semput bace,panjang sgt. ;P

Andy said...

woloooolo..apa itu? tak faham. haha

anyway...your last comment...actually i spk in iban, bahasa melayu (baku as well as bahasa melayu sarawak), chinese and for sure english. sure boleh ajar.

my blog library ada bah..yang 'my all twix' ..cuba kamu tengok lagi.

Koyuki said...

gambar sekeping hati yg sepi tapi kental..

*nonsense pemikiran die pagi ni*

hehe~

koyakoyuki ek..ko da lama hidup???

haha~

Solehah said...

ook tu sebab terjaga..jgn mimpi tak sudah aja..

farah said...

aku tau ko mimpi apa,
mimpi LJ kan?

haha.

arque said...

andy:

wow!hebatlah kau.tunjuk ajar ku sifu~

haah.dah jumpa dah blog twix tu.huhu.

arque said...

Koyuki:

ooo.dalam maksud kau tu.
koyakoyuki?hehehehe. ;P

arque said...

Solehah:

kalau terjaga,maksud die mimpi tak sudah lah.pening2. ;P

arque said...

farah:

hahahahaha.segan ah kau ni. -_-

 

Get this and more blogger templates free at "Free Blogger Help"