Nov 14, 2009

tarik nafas dan hidup selagi boleh


fokus mana anda rasa patut xP

this isn't torture.

torture happens when you asked someone to buy Junk and you spent the whole day waiting that person untuk balik so then you can keep yourself updated dengan dunia muzik.

this is just mildly unpleasant.



this isn't loss.

loss happens on the day,the day you missed your father's funeral day.atas alasan yg cikai dan tak munasabah.yang end up memakan diri di saat ini.

this is just longing.



this isn't important.

important happens on somenone who just lost a 'thing' yg membuatnya menghargai the 'thing' the next second he realized yang dia dah pun kehilangannya.so then will put all efforts on getting it back.manusia biasa.pathethic.tapi sometimes kita lupa bukan semua benda hilang boleh balik.

this is just a distraction.


so cope with it.kau bukannya lemah.


p/s:rasa macam nak baca buku komik babi berkahwin dengan manusia dan membuat seks di merata-rata.oh.shen je yg boleh siapkan komik ini.haha.

p/s:kau ingat aku nak sangat berblogging semua ni.sebab aku sekarang seorang.bila seorang kita boleh melakukan 1001 perkara.dari membuang masa nak fikir perkara setan mana nak buat dulu.baik aku blogging saja.lepas blogging baru kita fikir.ahhaha.

kepada kau yg ym semalam,aku agak terkejut.tapi dalam realiti.memang tak cukup masa nak terkejut.orang bagi kau amik kau hadam.aku tak suka dengar cite satu pihak.tapi sebab kau macam dah agak TUA.haha.banyak makan garam dari aku.so aku percaya.dan aku akan ingat kata-kata kau.thanks.

oh hey,you get no judgement from me.


"you are not there.
somewhere in the future,
suffering for something that hasn't happened yet.
you are here.right here.
so let just breathe and
live life to the fullest selagi boleh."

..dan itu aku.

75 comments:

k.A said...

live life to the fullest
aku suka itu.

kEy said...

komik best~
tapi komik babi berkahwin?dgn manusia?terlalu dibawah paras alkohol~=P

sI tEDI said...

terlalu tinggi imaginasi babi kwan dgn manusia.. :P

AimiBakar said...

interesting :|
aku x tau nk komen ape
otak aku terlalu bersih utk dikotori :P

a.t.O.k.c.o.0.L said...

kenapa orang selalu mengaitkan perkataan TUA dengan GARAM?

ouh btw,kenapa mesti babi?selucah2 aku, aku rase cm xde jek posisi dikenali sbg piggy.aku hnye tau doggy.ke aku masih mentah?

wah.sifu!

aNiSa hANg tUaH said...

okeh.
kat gmbr tuh
dah fokus mane tempat yg patut
:))

sayu=pilu said...

ooouuuchhhhhhhhh ko nih buat aku terfokus jer weh...tp tak nampak apa2 pun...

napa ko weh..ada yg buat ko marah erkkk

miss izan said...

tua + garam = pengalaman

hidup + dugaan = juga pengalaman

;)

mier@merr said...

aiyok.....babai + manusia = ?????

sharamli said...

seks merata2?
xmalu?

chotz said...

gosh...that a harsh!
hahahahah

what ever! anyway that the life tho, full of shits....makin banyak shits tu, makin syok kot coz tak buat our life damn plain jek.

oh, perlu ditekankan, this shit is not mean by dramas....lagi2 yang dicreated by drama king or queens...

just enjoy while it last!!

ray jr said...

yaa..ada suatu ketika aku merasa diri aku bgaikan sek0r babi yg hina..tp bila aku bpkir balik....emm..aku memang hina tp bkn sekor babi..sbb aku de tgan dan babi xde..kakaka

chotz said...

tapi hanpa manusia yang berperangan seperti babi mmg harus dianggap babi dan perlu elak dijadikan kawan.

coz org seperi ni mmg cam bangang lahanat jek yang sanggup buat id lain konon2 ROSE ADDICTED and comment ntah pe2 kat page orang yg obviously meluat ngan orang tersebut?!

get what i mean?????????

chotz said...

oh.... it just short add on:
lagi2 kalau so called babi tu gay!!!! lagi double triple kena samak!

Adjla Hafizin said...

jgn dilyn babi bertopengkn mnsia tu.
dorg tu kuat makan.xde perasaan.
(pe aku merepek ni?haha)

eh aku ade ym ko ke smlm?
alaa..malu la.
hehe.

Primadona69 said...

adakah disaat anda bersendirian itu......
anda gemar 'MENUMBUK SAMBAL"..???
amacam imaginasi aku?
lg tinggi x..
dr imaginasi org yg nak buat komik psl babi kawin dgn manusia tu?
wakakakka
;p

chokio_nia said...

aku nak fokus kat muke tapi tade muke lak kan gamba tu..nak fokus kat dada aku sniri ade..heh

btw ne mksd2 dr kamus idop ko eh??nice..

BuLaN iTu aKu said...

kau ok ke ni.. lain macam je nengok,,

told la hejauw said...

erk..adekah ko sdg berpurus cinta...
hahhaha

YobSumo said...

dan tulisan ini.

is reflection of who u are?

Koyuki said...

lu orait ke tak ni??
mcm tak kan..
gua tengah tenat skrg ni..tp gua sudi lagi jengah lu yg sedang bebel pasal Bab! kawen ngan manusia..
harap lu orait..gua sedang repair tulang belakang kat jepun

jangan buat seks merata2..nanti orang nampak tak manis..n jangan mengata orang dalam blog..itu kerja orang tak ada hati perut..

-take care-

miss lulu said...

apsal ak x phm??

cet!!

arque said...

adeii.malas nye nak reply semua. T.T

arque said...

k.A:

live life to the fullest.
aku pun suka.

arque said...

kEy :

ahahaha.komik tu best ape.imaginasi tahap melampau. xP

arque said...

sI tEDI :

hahaha.imaginasi tinggi tanda kanak kanak sihat.banyak sgt terima DHA masa kecik kot. ;P

arque said...

AimiBakar :

hahaha.macam biasa.kau dah komen dah pun. T.T

arque said...

a.t.O.k.c.o.0.L:

sebab orang tua banyak makan garam laa.ahaha.kau TUA jugak kaa?owh atok.sah sah TUA.

piggy tu level dia atas sikit pada doggy.ada dalam silibus science tingkatan 3 doe.

arque said...

aNiSa hANg tUaH :

dah??ahahahha.mana mana?
kau fokus kat mana?? xP

arque said...

sayu=pilu :

ahaha.nasi lemak die 50 sen punya.sebab tu flat je.kahkahkah.

arque said...

miss izan :

dugaan + cabaran + halangan + yg melampau lampau = PITAM! xP

arque said...

mier@merr :

jangan fikir dalam dalam mierr.rosak otak kau nanti.hehe. ;P

arque said...

sharamli :

malu wo!auwwww. T.T

arque said...

chotz :

hahahaha.seronok pulak kau.

drama??fed up sudah dengan drama.

enjoy? yeah!

arque said...

ray jr :

T.T

arque said...

chotz :

aaaaaaa.. T.T

tak paham tak paham.haha.

arque said...

Adjla Hafizin :

ape kaitan dgn makan??wakaka.layan kan ajee. xP

tau pun malu.ym lagi malam ni jomm.haha.

arque said...

Primadona69:

hahahahahaha.celaka.imaginasi kau terlampau hebat!tak boleh cerna dek akal.hahaha.

deyy primadona.terbaik ah kau! xP

arque said...

chokio_nia :

fokus kat wording tu laa.T.T

btw,perasaan tak dada die almost flat.aku patut bersikap lebih choosy lain kali. xP

arque said...

BuLaN iTu aKu :

ok ok.cuma mood swing sikit. ;P

arque said...

told la hejauw :

apekah itu purus??wakakaka. ;D

arque said...

YobSumo :

cubaan pancing aku laa ni.nice try.hahaha.kau rasa??

arque said...

Koyuki :

ok.yuki thanks sudi singgah walau kau mcacam dah tenat.
pegi jepun tak ajak. T.T

bukan aku yg buat seks merata2.babi dan manusia ar.heeeeeee. xP

u too take care.

arque said...

miss lulu :

lulu kau underage lagi kot.tu yang susah nak paham tu.wakakaka. ;P

W[A]NZAI said...

erkkk adakah skrg msa utk semua ber'emo' or ade probs?? huhuuu tlg explain kat aq jap..konpius2~ [0_o]

chotz said...

ala wan, now mmg musim mengawan... bg mereka yang xdpt mengawan or bercantum tu, jd cam arque ni la T.T hahaha... peace! tak gitu cik arque? gitu2 kata beliau!

paTonG kerTaS said...

itu aku jugak.
:-)

arque said...

W[A]NZAI :

aku tengah period sekarang ni.plus tak jumpa carik pad yg ade wing.harap maklong!kenal maklong? xP

arque said...

chotz :

ahhahaha cilakak kau chotz.kau boleh laa cakap macam tu sebab kau macam baru lepas musim.kan kan kannn??hahahaha. *matilaa T.T

arque said...

paTonG kerTaS :

eh.kau patung kertas laa miss siv.kahkahkah. xP

told la hejauw said...

hahaha..senget la ko..putus la...
ak slh eja...

Solehah said...

ko tengah tension ke?huhu

a.t.O.k.c.o.0.L said...

kenapa mesti guna caps untuk perkataan TUA??
cuba mendurhaka kah?haha

ouh.patot aa x tau.
aku skip kelas sains mase form 3.
chekgu die hanya akan wat aku tersa nk doggy setiap pagi.or shud i say piggy??

W[A]NZAI said...

maklong?? erkkk dia tu insan yg ngajo aq ngaji Quran dlu..beliau aq knl la..hahaaa (>_<)

chotz- ooo..phm2..lalalaaa ;p

seroja jingga said...

tepat
cool
make sence!

blogging wud make us released!

Ejay said...

hurrm.. agak lewat membaca entry ini. but still good to read. i like this entry...

dianna said...

weh xpaham ah.

Afzainizam said...

http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/
adui babi punya Story ... haiya macam mana itu babi boleh kawin sama orang ohhh....

kesian babi kangkadang dia pun tak bersalah... watak utama cercaan orang selalu ditujukan pada si babi... kesian dia...

Babi punya babi... sekarang sudah tukar lah khinzir

kimisai said...

xpaham...!!

arque said...

told la hejauw :

hahaha. xP

arque said...

Solehah :

haha.takde ar.aku saje je.hehehe. ;P

arque said...

a.t.O.k.c.o.0.L :

haha.rilek ar atok.kate atok cool.

ciss.patut ar kau fail science time pmr.wakakaka.

arque said...

W[A]NZAI :

hahaha.sengal kau jawab soalan tu.

adeii.ape laa yg kau paham tu. T.T

arque said...

seroja jingga :

yeah! lega dapat berbelog.berbelog hobi yg sehat dari mengumpul setem yg entah ape2. xP

arque said...

Ejay :

denda 50 sen sebab kau lewat.
hahaha.

arque said...

dianna :

dianna,ape yg tak paham? ;P

arque said...

Afzainizam :

itu namanye imaginasi tinggi menggunung.haha.

khinzir eh.hah bolehlah. ;P

arque said...

kimisai :

aku pun tak paham! xP

Aku Beskot™ said...

ak bace yg p/s je..
sbb yg laen sume bi..
lemah btol la..
haha..

i'msosupernotcool said...

wow..
so..
emotional??

W[A]NZAI said...

erkkk brape byk 'tu' daa utk aq...

babymiLosh said...

entri keracunan perasaan.. hmmm.. silalah sila live life to da fullest babe ;) persetankan keadaan sekeliling.. selagi boleh.. :)

YobSumo said...

lama tak update blog mat!

yoro okino said...

ko ngah pikir aper nie?berpuluh kali aku baca..still xnmpak
tapi aku suke babi+manusia..huhuhu

rAy jR...@...Aliff said...

ahakz...ni post aku ske..he3..

 

Get this and more blogger templates free at "Free Blogger Help"