Sep 30, 2009

asal aku tibe2 layan 80's ni


since he asked me to try this song out last nite.at first, aku rase macam come on lah lagu ni sucks to the feet kot.sooooo 80's from top to bottom. outfit,movement,hairstyle,rhythm etc etc etc.
then, bile dah completely heard the song.im somehow really addicted over it.oh yeah oh yeah~

the fact that it is fucking 80's and sooo not me,but still aku rase lagu ni ade futuristic hit kot.sesuai untuk clubbing.agree april? haha. ;D

memang sebelum ni tak pernah sangkut kot kat lagu2 macam ni.it's completely repulsive.but seriously shit lah,this song lain dari yg lain.the beats are great.it is 80's in a different way,urban way maybe.aku dah repeat like hundred times lagu ni.but still it is awhhsome!!

come on guys, you should try listen to it sometimes.let loose lah sikit. ;P

do enjoy the brand new video from Alphabeat for The Spell .single out on 19 Oct 09 kalau tak silap lah.google lah sendiri for more okayy. ;P

damn alphabeat,you totally got me under your spell!





si blogger's thought:
"tak salah kan kalau we try
other different things sometimes.
in a proper way lah i mean ;P "

......dan itu aku.

38 comments:

En.Beskot™ said...

ko nih btol la..
kn ak da terpengaroh..
ak x phm lirik dia.
bi ak sampah..
tp cm best je maen ketuk² tu..
kacing kacing..
mari lah kita cucok bintang.
gagaga..

arque said...

haha.
haah.yg main ketuk2 kacing2 tu kelakar tapi kinda fun pulak bila tengok.
jom cucuk bintang!

bubu253 said...

cm bes jerk lgu nie...
music die catchy laa...
hehhe
rse cm nk nari le dga...
hahahhaa

nosebleeding said...

haha..
best2...

arque said...

bubu:

haha.memang catchy pun lagu ni.
best kann.

nosebleeding:

glad you like it lah wei. ;P

AbcdeFtyyhahh; said...

arku(arque)! bak kato org coklat(melayu) TAK KENAL MAKA TAK CHENTA. kan kan.. layannn~

nursarah87 said...

aku kengkadang bukak you tube layan lagu 8oan gak..

tapi aku sangat suka yg 90an..

arque said...

ftyyhahh:

wah.aku suka kau layan lagu tuh.
;P

sara:

yeah!thats the spirit.
90an pun best. ;p

kimisai said...

layan rock kapak lah beb..bru best...

kan....

Andy said...

amazed me. great.

arque said...

kimisai:

haah2.nanti2 aku layan.
;P

andy:

glad you like it. ;P

Half said...

hanep~
welcome to the club!
aku ada byk 80s n 90s..
even pop, dance, slow, jazz, rock..
sume nye oldies..
aku ada 200 songs..
we should hang out..
haha..
klu ko nk tau lagu ape yg best lagi.. rajin2 la pm aku weyh

arque said...

haha.yeah!
welcome to the club.
wow.kau dah macam master dah ni.
tunjuk ajar ku sifu. *bow*
haha. ;D

bubu253 said...

hahahha
leyh laa kte dancin sme...
hhehe
dh mcm per dh..
hehhee

green said...

x salah2..
80's
ok per..

arque said...

bubu:

dance sesame?
my pleasure lah! wink! ;P
haha.

green:

x salah eh.kau pun minat 80's?

mulutbisu said...

not bad.ensem drummer tu. taste plak aku. hahaha.

pisey itu aku said...

haha.

bes hape.

haha.
seronok kut.

=)
80's ok ja.
ko tahu cite grease?
tu 80's kan?

eh.betul ke tak eh.
aku suka lagu summer dia tu.
haha.

arque said...

mulutbisu:

haha.siot ah kau.kalau nak admit gay pun letaklah pic profile jambu sikit.hahaha.
peace. V

pisey:

damn seronokkk.
grease?first time dgr lah.
aku xlayan sgt 80's b4 this.
huhu.

ZARA 札拉 said...

aku nak request video lain boleh tak?

hehhee~

farah said...

best jugak rupanya lagu pesen camnie.

layan!

:D

acap said...

err.
ak layan lagu irama mlaysia jer.
kdang2 nasyid.
orch!

chafiq exat said...

u put on spell to me, i don't know wt to do..omg! omg!
aku dh terikut-ikut dah..best la lagu ni, tp video clip dia. uishh, bosan kot..huhu

arque said...

zara:

boleh.2 vid singgit.
mau? ;P

farah:

aku pun tak expect lagu ni best sampai macam ni sekali.

acap:

aku pun nak try jugak nasyid.tapi bile search dalam lappy.
ade 2 ketul je lagu nasyid.
terus cancel. -_-"

chafiq exat:

yeah!suka bile kau type lyric die.
vc 80's punye style.nak buat macam mane.
tapi not bad lah.
aku layan. ;P

yoro okino said...

aku sume layan asal besh..

arque said...

baguslah kalau macam tu. ;P

OoizzioO said...

chewah!!!
80s kunun...
nasib aku korean-look-alike
(ada kaitan ke)
habis la anep pasneh gaya retro 80s
omg!!! burok!

arque said...

izzi.get a life..
80's not bad what.
kau korean-look-alike?
you are so masuk-bakul-angkat-sendiri like lah.
haha. ;P

messyremo said...

adeh..aku pun tetibe jadik minat gak..

pantang betul..
smlm aku baru dok layan beatles,carpenter,boney M..

mulutbisu said...

aku bukan gay ok! sila baca entri aku terdahulu. hahaha.

aznin said...

omg baru perasan ko mention pasal aku!
tanye pasal lagu tu seswai kat clubbing ke? tak penah dgr. plus, skrg da lame tak g clubbing..
haha..

arque said...

messyremo:

haha.best kot lagu ini untuk diminati.


mulutbisu:

bukan eh.erm..kau bi?haha. ;P


aznin:

duh,penat aku mention.
takpe2,nanti i reached 20,then kita g same2 clubbing okayy.mau?
haha. ;P

acap said...

2 laa ko.
byk donlot lagu indon jer..

aznin said...

ahaha..
forget about age. redah jeee!!

shazie_craziee said...

aku pown nak tepengaruh gak ngan pe yang kaw terpengaruh
haha :D
leyx x??? :p
ekekeke

arque said...

acap:

lagu indon best kot cap.

arque said...

aznin:

ala 2 bulan lagi kot nak 20.
tunggu laa beb. ;P

arque said...

shazie:

shaz!!haha.
boleh2!lagu ni best.kau layan je laa~

 

Get this and more blogger templates free at "Free Blogger Help"