Oct 7, 2009

hari ni hari kau,esok lusa hari aku.


post paling panjang abad ini.tak payah baca.buang masa.

gambar untuk publisiti semate2.ini bunkface,kau tak kenal ke?

post tak baik punye.budak baik dilarang baca.post ini tak ada makna.hanya luahan hati seorg insan biasa.yg tgh pasrah agaknya.

amaran:bak kate koyuki,pakai seatbelt sebelum baca.bukan sebab kita nak terbang,tapi kita nak menjunam,dalam.

harini aku rase panas semacam.dah sampai telinga.belum sampai kepala.

tadi petang,aku chatting dgn seorg aweks ni, mulut (bukan name sebenar). macam2 chat.kau bagitau aku ini.aku bgtau kau itu.aku share ini.kau share itu.aweks ni baik.semangat aku chat dgn die.semangat sampai aku rase aku boleh kawad kaki keliling padang sekarang juga.siap2 chatting,aku dgn semangat pergi toilet.bukan melepas lah sial tapi amik wuduk.tenang hati,sejukk.

lepas wuduk,dgn kaki kanan aku masuk bilik kembali.ade org buzz kat skrin lappy.aku jalan,jenguk,lihat,dan teliti.bangsat!ape ke jadahnye semua ni! aku kene tipu mati2! sial!! celaka!minta penyepak agaknya.ape kau igt ni bulan april fool ke.aku diam.aku duduk.aku dengar.pot pet pot pet.setan bisik.aku maki dalam hati.panas aku menjadi2.solat?ahh.malam ni boleh lagi.

aku pakai headfon.volume max.aku goyang sikit.tak berkesan.aku goyang banyak.layannn. bukak lagu paramore.ya aku suka paramore.sebab paramore tak menipu.aku benci kene tipu.kenape perlu menipu.kan bagus kalau kau jelas satu persatu.aku bukan hantu.hati aku cakap takpe.harini hari kau,besok luse sape tahu hari aku.

aku pikir.otak tanak gerak.dah berkarat agaknya.sakit kepala.aku cuba fikir.aku malas.aku bosan.aku penat.hati aku menyampuk. sabar2.sebulan je lagi.lepas tu aku boleh berlari lagi.aku tanak berenti walau sekali.ape aku peduli, ini saat yg aku nanti.harini hari kau.nikmati lah selagi ia kekal begini.sebelum kau berduka lara esok hari.

sebulan lagi.aku nak berjuang sampai mati.keje part time malam hari.hutang berlambak nak kene cover setiap inci.aah lagi panas bile igt part ni.kim*k ah kau!!andai aku tahu itu semua scam semata2. fucking menyampah dowh.serious!tapi aku cool.aku kate, "takpe harini hari kau, esok lusa siapa tahu hari aku"

macam mane aku boleh berhutang.itu rahsia.nak cakap menyesal tak jugak.sebab aku jumpa oksigen pernafasan aku walau seketika. aku gumbira.tak terhingga.walau aku bukan siapa2.watak kecil yg memegang lampu semata2.tapi aku puas.puas tak terkate.aku boleh ketawa tanpa berpura2.waktu itu memang hari aku,tapi itu dulu.boleh kau putar masa?

sekarang aku risau.kepale serabut.aku plan.plan baik punya.aku tak minta tolong sape2.kecuali akak usm,die seorg sahaja.semua bende mintak die kasi.bertuah ketemu dia.aku bersemuka dgn dia.aku mengatur kata.die cakap tak apa.hari yg ditunggu kunjung tiba."hari aku!",itulah dia.

2 hari lagi,10 10 09.aku benci tarikh ni.ade aku peduli.mungkin ini semua bermula dari kate2 ujung nyawa.3 tahun lepas,semuanya berubah sekelip mata.sungguh aku tak percaya.tapi takpe mem besar masih ade.aku belajar bagai nak rak kerana die.spm 11a semua.8a1.3a2.cantik!minat aku tinggal setapak dua.dtg date ni semua aku tak nampak.gelap gelita.sial!

hari ni mem besar shopping lagi.kali ini tv lcd.die suka. hitam. besar. cantik. bergaya.aku tak suka.aku jeling sahaje.aku blah tanpa berkate2.takpe aku dah tak berharap pade die.aku tunggu je.bukan lame.sebulan je.sebulan je lagi, aku takkan jejak kaki lagi.aku nak bawa diri.aku nak berlari tanpa henti.sapa semua yg aku kenali.buat hal aku sendiri.berdiri di atas kaki sendiri.berdikari!

p/s:hidup ini memang palat kan? -_-
tapi takpe esok masih ade.

si blogger's thought:
alahai mem besar,
kenape lah kau shopping lagi.

kalau kau tahu masalah ku ini,
kau akan menyesal nanti.

tapi takpe.no hal.aku boleh cover sendiri.

kerna aku sayang kau sepenuh hati

walau kita sering melukai.

...dan itu aku.


43 comments:

DaliaLiyana said...

palat? bahasa ape tu dik oiii...

arque said...

bahase siam akak DL.hehe. ;P

imHepPie said...

aaaaaaa..panjang siot..

Ries Lee said...

mmg panjang...

arque said...

imheppie:

kan aku dah cakap awal2 jgn bace,buang mase. ;P

arque said...

ries lee:

haha.aku tak paksa baca lah.

bubu253 said...

hahhaa pnjgnyer,,,
hehe
anyway kne tpu pasl per nie..
spe y brani tpu bf bubu nie..
hahahaa
sba2 seyh...

P/S:lgu paramore mmg bes..layan...
hehehe

arque said...

bubu:

bubu.kinda missing your thought lah.
huhu.

yeah!paramore syiok!

Aku Beskot™ said...

oit..
awatnye nih??
cane ko bley kne scam eh??
ko hutang ngan sape arque??
ah long ke??
ko jgn maen gle wei..
bahye nih..
ko nk lari umh ke??
yg ni pon jgn maen gle..
haha..
bp byk gle tah..

arque said...

beskot:

scam itu bukan yg berkaitan dgn ah long lah.haha.

aku bukan nak lari dari rumah.aku cuma macam just tanak balik rumah untuk satu jangka mase yg belum ditetapkan.same ka?tak kan.
byk betul kau punye gile. -_-

babymiLosh said...

kecelaruan kepalatan perasaan melanda lah ni ye~ haha.. xpe,, palat dan celaru itu indah jika digaul sebati bersatu =)

nursarah87 said...

arque, ko mmg suka involve dalam kesengsaraan,

apalah nasib..

anyway,

be cool..

=)

{lumut} said...

sape yg tipu ko neh??
sabar k..jge diri ko kat sane.
mula dr bawah.bia lambat aslkan kite berusaha..

ZARA 札拉 said...

hidup ini tak palat beb~
tapi masalahnya, kita selalu jumpa manusia yang palat.

tu yang buat menyusahkan~
btw, cehher up man!
Paramore dont lie, so as A7X~

fndrocka said...

ku belajar bagai nak rak kerana dia? perform mantop giler lak tuh....terbaik ar>salute..

bubu253 said...

oh der org rnd rpenyer...
egt xder org rnd...
huhuhu
sorie laa cyg...
bz skeyt ri 2...

ap2 pon jgn moody2....
t mkn kust idup ko seyh...
jom g mnum ribena..
ak bnje...
hehhhhhe

AbcdeFtyyhahh; said...

salam.
palat tu ape ye..
n lg satu psl chat tu, ku tak bape fhm. pmpn tu tpu ko ke?
huhu sabar eh..

Koyuki said...

tak paham ko punye junam ni..maybe dalam sangat kot

hehe~

ko nak marah awek chat? mem besar? (mak ke?)


~Kite suke terbang..

OoizzioO said...

anep
palat sgt kan
tp ko dok guna palat2 tuh
ko tau ke apa maksud litologi heuristik dia

[ acabond ] said...

anependek~

wei bro, gua nak wish gud lak wei.
smoge yg ko nak trcapai atau tergapai bagai awan2 berkepul-kepulan. lu kalau rasa nak mengadu apa2, lu dtgla sini jumpa gua, membe2 sini wei.lu jgn lupa plak...minggu ni...dtgla sini wei.

The Exquisite Instigator said...

i dun mind panjang2 pun.
I love ur writing style :)

farah said...

ko berhutang dengan sapa nie?
berhutang duit ke,

berhutang nyawa?

eh, apa aku merepek nie.

tc ye bro!

:)

KeKuSuTaN JiwA.. said...
This comment has been removed by the author.
bebluewing said...

i suke bile u blogging...jujo saje.... :)

yes,mybe hari ni hari dy,esok luse hari u pulok kan kan..?

saba je k...mesti ade hikmah di sebalik sumer ni.. ;)

eh eh,u dah ade mem tak habaq noooo...sedih i.. :( huuuu majok ah cam ni!

arque said...

babymilosh:

couldn't have said it better myself.
indah ye.jom gaul lagi.

arque said...

nursarah:

aku tak suka involeve.tapi kalau dah macam part of my life,nak buat macam mane.
tenkiu ya cik muda sarah. ;P

arque said...

lumut:

haha.entah lah sape.
yeah!mula dari bawah!
mut,kau pun jage diri dannnn
jgn tutup belog ye!

arque said...

zara:

tenkiu zara!penat kaumu kompang,aku pulak bagi entry tak sedap ni kat kamu.sorry ya.
yeah!A7X pun layan!

arque said...

fndrocka:

tapi itu dulu.boleh kau putar masa? ;P

arque said...

bubu:

haha.mesti lah rindu. ;P
jom2!bubu belanje ribena!
suka sgt kau dgn ribena kan.

arque said...

ftyyhahh:

palat tu sejenis kuih.ade di kedai2 berhampiran. ;P
haha.takde sape tipu sape.
hanya aku tipu diri sendiri je.

arque said...

koyuki:

haha.naseb ade seatbelt kau.takde kemalangan jiwa.
kau dah paham nampaknye. ;P
nak terbang bawak aku sekali ye.

arque said...

izzi:

palat tu kuih kan? ;P aku tau palat.
litologi heuristik?sastera sgtlah kau.
jom makan kuih palat.aku belanje. ;P

arque said...

acab:

1st,kau yg pendek bukan aku.

2nd,kau dah lah pendek.botak pulak tuh.
haha.just kidding.

aku teringin nak tgk kau berlakon weekend ni wei.aku nak front row seat boleh?dan juga tiket free boleh?haha.

eh 15 org yg berlakon semua botak eh?gile tak boleh blah.tapi kau org sgt perform.keep fucking that chicken lah guys.aku tumpang gembira disini.

arque said...

the exquisite instigator:

sori sebab panjang.next entry aku kasi yg pendek okayy. ;P

arque said...

farah:

aku hutang dgn p..haa..tak boleh cakap lah.belum bersedia.huhu.
bukan hutang nyawa lah.lol. ;P
tenkiu ya farah.

arque said...

miss B:

mestilah.harini hari dia.esok lusa mestilah hari saye.

miss B,you nak jadi mem besar pun boleh.dialu2 kan.haha. ;P

abcdeftyyhahh said...

salam,
kau ni betul ke. xbaek tpu.

miss jane said...

erk????

aku budak baik jadi aku tak baca...

muhahahahhahaha

pepun, sabar lah kembar jawaku..
ko kan blog..blog pon de persaan ker???

huhuhu..

keep oool ok...layan jerr
tak mati pon hidop dek dikeji orang...huhu

tq for ur wish..;))

arque said...

tyhahh:

palat tu.nanti aku buat khas untuk kamu ok.

arque said...

miss jane:

haha.kate budak baik.belog ade perasaan jugak dowh. -_-
again,selamat bergaduasi.
nanti aku kasi bunga tahi ayam spesel untuk kembar jawaku ini.
mau? ;P

Andy said...

haha...palat...sometime i use this words arque...lepas geram. hehe

arque said...

andy:

haha.cantik lah andy. ;P

 

Get this and more blogger templates free at "Free Blogger Help"