Oct 4, 2009

lumut,i am truly sorry

ades.i created another mess and now i need to fix it.huhu.

first of all,aku nak membuat confession di sini yg aku ade buat salah kat lumut.org pertama yg dimaksudkan dlm entry yg bertajuk "lumut gay dan bisex" itu adalah aku.ye itu aku.tak percaye? cuba perhatikan pic profile aku dan bandingkan dgn gambar yg diblur kan dlm entry tersebut.sama kan?ini ape yg aku telah tulis.

"duh~komen last bunyi macam harsh lah pulak.
macam nilah kalau kau still sayang kat dia.
just give her quite a time.aku rasa die tgh konfius tu.
biaselah.those old feelings tibe2 come back.
perasaan dia pun dah berserabut.so dia cakap ape yg tak patut.
feel better?

p/s:komen ni selalu aku kasi kt en lumut je sebab die berbunyi agak gay.betul tak?haha"

ayat p/s ini sebenarnya bermaksud "komen ini selalu aku bagi kat en lumut (aku selalu panggil die encik sebab aku rase die macho) je sebab die berbunyi agak gay (gay disini bermaksud komen2 berunsur nasihat di atas tu aku selalunya bagi kepada kaum hawa kerana bagi aku ianya berbunyi agak gay sekiranya aku bagi kepada kaum adam.disebabkan name lumut ade encik kat depan.aku letak lah name lumut.huhu. kebiasaanya, aku akan mempersendakan mereka(kaum adam) atau tumpang gelak di atas kejadian yg menimpa mereka.kejam kan?

dear miss lumut,

maafkan aku mut.dengan bermotifkan ingin berjenaka aku secara tak sengaja telah melukakan hati kamu.aku sememangnya tidak punye maksud sebegitu.aku tahu,kamu bukanlah gay or homoseksual or menyukai sesama kaum mu sendiri.

aku tidak pandai mengambil hati dan menyusun kata-kata.tapi aku sgt pandai melukakan dan menyakitkan.secara jujurnya,aku jarang berfikir 2 kali sebelum membuat sesuatu.segala aku main serbu.main lepas je.ternyata kau adalah mangsa seterusnya dalam kes ini tanpa aku disedari.

sekarang aku dah sakitkan hati kamu.sepuluh jari aku susun memohon maaf dari kamu.minta ampun di kesalahan aku yg tidak berfikir panjang itu.sudikah kamu memaafkan teman blogger mu ini?

truly,
arque


p/s:kepada yg ingin attack atau lempang daku laju2 mahupun sepak terajang.aku sudah bersedia.takkan aku counter attack semua itu.silelah.

p/s/p:kepada yg merasa geli sampai nak muntah ataupun "entah ape-ape entah mamat ni,ni pun nak kecoh ke." suka hati kau org lah.aku merasa aku perlu berbuat begini kerana aku menghargai mangsa tersebut sebagai seorg teman.

p/t/p/t/n:sori kalau ayat macam keling jual besi buruk.aku dah cuba sedaya upaya.sekian

si blogger's thought,
"my middle name is trouble,
what else can i say,
sudah terbukti kan."

...dan itu aku.

62 comments:

acap said...

uwaaaa..
sedih gle siot.
menyayat hati.
menikam sanubari.

T_T

sayu=pilu said...

patut ar lumut ilang kan diri.. ko rupa nya guris perasaan dia tapi nasib ko cepat tersedar n minta maap..

len kali jgn buat gi nanti aku rotan ko lak..hehehehe

nursarah87 said...

ermm..

baru ku tau..

ada gak org khilaf semasa syok berblog..

pengajaran di masa akan datang buat adek ku anep..huahua!

acap said...

nakal arque nih.
babap dia weh.
piyat tinge.
hikhik

AbcdeFtyyhahh; said...

salam.
bukan semua sempurna.
kau tak bermaksd itu.
mgkin kau excited nk bg komen.
tak pn ko penah alami bnd tu.
rilek, pmpn perlukan ms.
insyaallah dye akan ok.
cume berhati2 bila bckp ok.
:)

arque said...

acap:

tenkiu dude.walaupun kau tak buat ape2 pun.haha.
upah tak dapat lah.aku pokai.

sedih eh.huhu. -__-"

arque said...

sayu=pilu

baik.tak buat dah lepas ni.
huhu. -__-"

arque said...

sara:

ye.pengajaran.huhu. -__-"

arque said...

acap:

babap?ape tu?aku dah tak nakal dah lepas ni.huhu. -__-"

arque said...

ftyyhahhh:

salam.insya~baik.aku akan lebih berhati2.huhu. -__-"

sufi said...

oh,ko la org yg aku carik!
act,lawak la bl ko wat cmnih,
huhu..
tp tol gak tindkn ko..

arque said...

sufi:

lawak ke?huhu -__-"

jalak lenteng said...

gua respect lu..cayalah..

farah said...

meh aku lempang kau.

eyh, aku tiada hak utk lempang kau.

hehe.

p.s: kau bagus. sebab tak takut nak ucapkan perkataan maaf.

:)

En.Beskot™ said...

ko nih klaka la arque..
wah ko..
buli lumut nmpk..
ade yg kne ketis tulang rusok nih.
hehe..

mulutbisu said...

ni semua salah ko!

arque said...

jalak lenteng:

huhu. -__-"

arque said...

farah:

bagus ke?huhu -__-"

arque said...

en beskot:

mana ade kelakar.kutis lah mane yg patut.huhu -__-"

arque said...

mulutbisu:

ye,semua ini salah aku.aku mengaku.huhu -__-"

ZARA 札拉 said...

Oh...

aku tak sempat kompang lagi ko dah buat entri~ bagus2~


udah2~

aku tengok blog lumut before masuk blog ko. tengok gambar pun udah tau. tapi sebab dah biasa dengan gaya ko, aku tau ko mesti akan minta maaf punya.

Chill pals!

acap said...

xde upah?
emm..
sentap lah

IMCurtain said...

Hello all,

We would like to invite you to promote your blog on our blogosphere. It has similar functions as Innit and Digg. Totally free!

Join now: Malaysian Blogger [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

itafukada said...

owh..harap2 cik lumut memaafkan mu.hukhuk..

arque said...

zara:

uhuu..
dah buat salah kene minta maaf la.
-__-"

arque said...

acap:

alaa cap.aku nak bagi 2 singgit kau jugak yg tanak.haha.

arque said...

IM Curtain:

helloo~
innit and digg?apekah?
FREE ke?boleh2.
btw lumut join tak mende ni? ;P
kalau die join aku join lah.

arque said...

itafukada:

hopefully lah cik da.

imHepPie said...

waa besh nih buleh lempang laju2...ilang stress..lalala~

arque said...

imheppie:

baik~sile2. -__-"

OoizzioO said...

pergh luahan hati anep

"nose bleeding*
pening aku baca ayat kelieng ko ni

arque said...

izzi:

mana ade keling laa.
-__-"

En.Beskot™ said...

cmnih la arque..
wt pe nk pukol² ko..
wt sakit tgn je.
ko pon sakit gak nnti..
ape kata ko blanje kitaorg sume mkn pizza bersempena nk menebos kesalahan ko tuh.
amacam??
ak rs cadangan ak nih bernas skali..

jalak lenteng said...

beruk betul perangai beskot nih..

tengok..!! tengok..!!

mEiZ SHA said...

maafkan laa dia cik lumut
cian dia merayu2 da nie ha...;p

arque said...

en beskot:

ades.drpd belanja kau org baik aku belanje lumut.kan?huhu. -__-"

arque said...

jalak:

entahlah. -__-"

arque said...

meiz sha:

uhuu.. -__-"

DaliaLiyana said...

huhu....sob...sob..sob...sedeyyy...
nbak tisuuu....

arque said...

akak DL:

nah~ 2helai singgit.. -__-

Hayatito said...

kjp je cik mut tu majuk.
ko pujuk2 dia, ngorat2 dia sikit dia elok baik pny.
ha ha

Baya said...

mesti dia tgh terharu,
ko minx maaf

messyremo said...

hehe..

kire ko dah mintak maap..
dah sedar..
okae ler..
tak de halnye~~

arque said...

hayatito:

kejap eh.kau tolong pujuk boleh?
huhu

arque said...

baya:

harap2 lah.

arque said...

messyremo:

moga2 takde hal.

ber_uwang said...

meminta maaf itu mudah tapi memaafkan itu berat... tapi saya rasa cik lumut memang baik dan sudi memaafkan arque... jalan yg sebaiknya send email peribadi memaohon kemaafan dari cik lumut.

arque said...

ber_uwang:

tenkiu atas idea tersebut.sgt menghargainye.

kimisai said...

takpe bro...di maafkanye...
4 sure..bgs la terus terangkan...


tahniah,,,,ayat2 power tuh

{lumut} said...

dear arque...

snanye aku dah lame dah bace surat cinta ko neh..cume aku xtau nak reply ape..hehe..

jangan lah isaw sgt arque,aku ok je..aku xmrh pon..aku saje je tuh..saiko ko..aku snnaye dah fhm da maksud komen ko tuh kalo ko x explain pon..

papepon..aku hargai ko sbb ko berani ngaku ape yg ko dah buat...
dun wori k..lumut x trase sikit pon..saje je arituh...
maaf buat ko rase serba salah..
jgn malu2 ye nak komen kat esoksemalam lagi...hehe..

senyumlah arque...jgn isaw k..
lepas ni leh blnje aku eskerim x?
hee...

arque said...

kimisai:

dah dimaafkan sudah

arque said...

lumut:

yeah!!kau dah on9.
aku kena saiko laa ni.huhu. -_-
tenkiu mut.

jejom!aku belanje aiskrim yg besar punye!!
hehe. ;P

OoizzioO said...

akhirnya...

gado kat blog settle kat blog
sweet kan anep
boleh embed dlm series korea baru ni...

OoizzioO said...

akhirnya...

gado kat blog settle kat blog
sweet kan anep
boleh embed dlm series korea baru ni...

arque said...

huhu.
tapi suwit kan.
series korea baru?lol ;P

OoizzioO said...

suwit?

hello nnti jadi mcm park jae bom 2pm kang (oppss maybe ko x folo korean)
nasib aku korean-look-alike
so terciter sikit

bahaya2..sejarah silam

OoizzioO said...

suwit?

hello nnti jadi mcm park jae bom 2pm kang (oppss maybe ko x folo korean)
nasib aku korean-look-alike
so terciter sikit

bahaya2..sejarah silam

arque said...

haha.aku tau laa.
aku bace daily k-pop kot.
bahaye kau cakap kat sini.
die dah balik america kan?

OoizzioO said...

yup
dia dah balik
aku dgr2 lepas ni
ada sorang dr msia ganti
nama dia mcm *izzi*
aku pun x sure
tp dgr2 dia pndai menari
juz sian la dai nak kena training belajar base korea...
chapkamulyo!!!

arque said...

haha.perasan sungguh kau izzi.
tu laa kau tak reti bahase korea.
naseb aku reti.nak aku ajar?
2 jam kelas singgit. ;P

j0j0_bdiN@ said...

kau ke manusia yang diconteng-conteng tuh..
hahaha...

arque said...

jojo:

ye aku lah tu.huhu. -_-

 

Get this and more blogger templates free at "Free Blogger Help"