Sep 2, 2009

doa baik punya

senyum paksa. -_-"

doa ini telah dipau dari belog anaklaut sewaktu dia mengalihkan
pandangan dari desktop kepunyaannya ke arah
tingkapnye tika mendengar bunyi batu dibaling oleh aku.
hope u get the idea. ;P


doa untuk mendapat jodoh.

baca pada pukul 12 tgh mlm dalam keadaan telanjang bulat!
(ok!yang tu aku saje2 tambah.ahhaha. ;P
sape ikut dia sesat.)


Ya Tuhanku,
kalau dia memang jodohku, dekatkanlah...

Tapi kalau bukan jodohku,
Jodohkanlah....

Jika dia tidak berjodoh denganku,
Maka jadikanlah kami jodoh...

Kalau dia bukan jodohku,
Jangan sampai dia dapat jodoh yang lain,
selain aku...

Kalau dia tidak bisa di jodohkan denganku,
Jangan sampai dia dapat jodoh yang lain,
Biarkan dia tidak berjodoh sama seperti diriku...

Dan saat dia telah tidak memiliki jodoh,
Jodohkanlah kami kembali...

Kalau dia jodoh orang lain, Putuskanlah!
Jodohkanlah dengan ku....

Jika dia tetap menjadi jodoh orang lain,
Biar orang itu ketemu jodoh dengan yang lain
dan Kemudian Jodohkan kembali dia dengan ku ...


p/S: doa ini sgt menarik dan aku macam nak tulis di atas kertas
dan selit di celah2 komik kegemaran aku boleh? hik33.

si blogger yg percaya "jodoh itu tetap di tangan tuhan"
...dan itu aku.


18 comments:

bubu253 said...

yup doa nie sgt menarik....
klo dh jodoh xk mne...
lau tpts pon one day akn jmp gk....
klo dh xder jdoh...
wat cmner pon xjd per...

p/s: dh jmp jodoh y ssuai ke lom...hehhehe

arque said...

haa~menarik kann kann
jgn lupa salin letak dalam purse.haha. ;P
belum jumpe lagik! tunggu bubu laa ni.
;D

Half said...

ngan lelaki mana ko berkenan nih?

arque said...

dengan kau!hah! -_-"
haha.

Half said...

euwwwwwwwwwwww.. geli aku.. yurksss

{lumut} said...

tapi cm pelik je doa nih..
hmmm..

arque,
aku rse ko salah nada time baca tuh..
"aku gilakan bola keranjang,bukan lelaki bermata keranjang"

means aku sgt suke bola keranjang..bukan suke lelaki yg bermata keranjang...

kire aku pompuan la..hehe...

aorque,
kau selalu doa mcm ni ker?
aku ade gak doa jodoh kat blog aku..=)

aznin said...

omg jiwang..
tak bole plak nak muntah.
puase.puase.puase
hehehee..

bubu253 said...

heheh salin kne letk lam purse ker??
hehhe
lau xletk xjdik ek....
heheheh
lau copy paste then nk print tmpl kt cermin leyh x??
heheh
hmm lau tgu bubu lambt lgie la...
hahaha
(",)

arque said...

half:

haha.suka hati kau la haf~
-_-"

lumut:

pelik eh doa ni.huhu.
ades~ macam mane boleh bace ngan salah nada ni.
bile dah baca 2,3,4,5 kali baru paham.huhu.

aznin:

nak muntah??kau pregnant.
erm..haha.

bubu:

nak salin kat mana2 pom boleh.
hee~ ;D

The Exquisite Instigator said...

Hoho. mmg mnarik klu kite mmg dh aim kat sorg tuh je... :)

arque said...

haha.macam ade experience je.
;D

shen said...

hahaha pinjam la doa jodoh ni aku
macam perlu je benda ni

arque said...

hahaha.sile2 shen.
salin then tampal kat dinding bilik kau. ;P

aku_cirrus said...

suke doa ni..tp kenape aku selalu doa laen....

doa aku selalo cam ni

" Ya Allah ya tuhan ku..andainyer dia jodoh ku dekatkan lah hati kami..satu kan lah kami dengan ikatan kasih sayang diselaputi keteguhan iman kepada mu...namun andai dia bukan jodoh ku jauhkan lah hati kami, pelihara lah hati kami dari kekecewaan, tolak lah bayang nyer ke dade langit agar aku tidak terus berharap..temukan aku dengan jodoh yang beriman dan boleh membimbing ku ke jalan kebaikkan..."

cehhh aku promote doa plak kan...hehehe

p/s: sharing is caring!!!!

aku_cirrus said...

suke doa ni..tp kenape aku selalu doa laen....

doa aku selalo cam ni

" Ya Allah ya tuhan ku..andainyer dia jodoh ku dekatkan lah hati kami..satu kan lah kami dengan ikatan kasih sayang diselaputi keteguhan iman kepada mu...namun andai dia bukan jodoh ku jauhkan lah hati kami, pelihara lah hati kami dari kekecewaan, tolak lah bayang nyer ke dade langit agar aku tidak terus berharap..temukan aku dengan jodoh yang beriman dan boleh membimbing ku ke jalan kebaikkan..."

cehhh aku promote doa plak kan...hehehe

p/s: sharing is caring!!!!

OoizzioO said...

baca pada pukul 12 tgh mlm dalam keadaan telanjang bulat!
please anip!!!
jgn telanjang...
horror!!!belief me....
omg!!!mcm boleh kena heart attack, stroke, sawan nnti
paling teruk histeria.....

arque said...

aku_cirrus:

yeah!sharing is caring.

izzi:

babi kau.hahaha.

OoizzioO said...

anep
bulan posa tk baek mencarut
mcm mana nak dpt
kaf ba ra kaf alif ta nun
keberkatan....
tak makbul doa yg ko post kat blog ni...

haiypo
aku ckp betul la
jgn telanjang sbrgn
hanya pd org tertntu je

 

Get this and more blogger templates free at "Free Blogger Help"