Sep 9, 2009

hoi B-A-B-I

wat??!!aku dah cakap kannn..

Ceritenye macam ni..
Ada seorang pompuan , masa tu dia sedang berhenti ditepi jalan
sambil melihat keadaan keretanya yang kemek.
hari dah nak masuk magrib, dia menjadi semakin resah.
Dah lah jalan tu sempit, lampu jalan tak de pulak.

Tiba-tiba datang sebuah motosikal datang dari arah bertentangan.
Dah lah tak pasang lampu, tak pakai topi keledar.
laju pulak tu. macam pelesit.
Perempuan tu apa lagi, dia terus menjerit

" Hoi.. Babiiiiiiiii. ...... Slow sikit....."

Bila mendengar laungan perempuan tu, apa lagi,
penunggang motosikal tu pun
menjerit balas .

"Celaka!!!!! F**k you!!!, Pu**mak kau!!!".."
Bagerooo..."
sedap jer cakap babi...."

Selang beberapa saat..
tiba-tiba terdengar satu dentuman yang kuat.
Perempuan tadi berlari kearah bunyi dentuman tersebut.
Apabila sampai ke sana,
kelihatan budak tu terpelanting dalam semak
manakala motosikal nya remuk sama sekali.

Rupa-rupanya, dia dah langar babi yang telah
dilanggar oleh perempuan tadi.

p/s: moralnye.,hoi..babi tu bukannye untuk menghina ke ape.
kite mestilah berfikiran positive sikit.ok.banyak.
think positive ni baik untuk kesihatan di samping
dapat mengelak dari melanggar babi2 di jalanan.
hoh!

si blogger's thought:
"ade org perasan ke aku copy paste entry
dulu2
sebab aku malas update.lantaklah.haha"
....dan itu aku.

43 comments:

mybreakfastclub said...

hey! that guy pix buat i teringat your previous post!!! arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

erm. knape re-entry? slmt 9.9.9 :)

arque said...

really!ades.kejap aku tukar gambar.
haha.
re-entry sebab xde idea nak update. boleh? -_-

arque said...

ehem2.gambar dah ditukar!
so 1st comment not count in ehh.
ahhhahaha.boleh pulak kau macam tu.

mybreakfastclub said...

goshhhhhhhhhhhhhhhh. funny you! hahaha...i sdey2 ni pon smiling2 mode dah. kekekeeke

khalil said...

lol kalau ppuan tu jerit hoi dlm dua harakat ykni pendek dan padat, itu mybe nk menghina..

klu de jerit hoiiii ad la dlm 4 harakat, 5 pnjg sgt plak kn, aa yg tu tujuan nk panggil..

sila buat demo sdiri d rumah kih3
p/s/p: eh sori klu ak terbalik fkta,subuh2 ni kan, mamai

arque said...

andy:

hahaha.what's friend for rite?
ok!bunyi macam poyo.abaikan.
hahahahahaha.

khalil:

haha.macam agak boleh diterima lah fakta tu.
tapi kalau jerit hoiii tu panjang2 sgt..
tak sempat lah nak bagitau babiiii,tengok2 motor dah lepas berlalu dah.

p/t/p/t/n:lepas buat demo,rase macam mdaud kilau laa pulak jerit hoiii panjang2.
hooooii~ -_-"

bubu253 said...

hahahhaa tue laaa kerana babi msia aksiden..
hahhaa
ap2 pon jgn cept melatah...
pk +ve jgn -ve jerk...
heheheh
anyway mmg klalka pon entry nie.
heheheh

p/s:bisnes polident cmner skg??
hahha

{lumut} said...

bagus gak ko copy.leh aku bace en3 dlu2..hehe..

b*** gak la mamat tuh g mencarut kat pompuan.gle x macho laki carut kat pompuan!!!!!

ni aku bengang ni.

babymiLosh said...

wohohooo~ bagerooooo~

ada missing word la kat situ.. spatutnya cakap' hoiiiiiiii... 'ada' babiiiii.. slow sket...haaaa.. kan jelas ;p

*budi bahasa budaya kita* heeeee~

farah said...

copy paste entri dlo yer.

haha.

kesian, tak pepasal perempuan tu kena maki.

:D

AimiBakar said...

ahahaha
best2 :D

arque said...

bubu:

kerana babi msia accident??
hahahahaha.
betul2.aku sokong kau.
kita wajib selalu berfiiran positif.
waalaupun aku kekadang je buat demikian.
haha

p/S:baru dapat seorg pelanggan tetap iaitu...
hilal!haha.

lumut:

haha.rilek2 lumut.
ingat kau tu puasa. ;D

babymiLosh:

mungkin akak tu nak jimat air liur kot.makumlah puasa.haha.

uyeah~budi bahasa budaya kita.
so yeah!!

arque said...

farah:

haha.takde idea nak update.boleh?
agak kesian lah.

aimibakar:

haha.hepi u like it. ;P

mybreakfastclub said...

...dan ni kali ke 3 aku tgk pic tu dh bertukar.

ado sgt. :p

bubu253 said...

hahaha alaa bkn ko jerk..
ak pon sll -ve pk..
hehehe
sme jerk..
jrn msia berpikirn +ve nie...
hehehhe
ap2 pon laki tue mmg bgg gk sbb die maki pompn tue...
hilang gentleman die..
huhuh

p/s: kne wat promotion besar2n lgie nie...
klo sorg jerk customer leyh bankrap kite...
hehehhe

arque said...

andy:

hahahaha.
dah tak tukar dah.
;P

bubu:

same lah kita.

p/S:boleh2.kita buat double promotion lepas kau top up tidur kau okeh. ;D

bubu253 said...

heheheh ader chemistry lak..
hahhaha
ye bosh...
pS dh anta assgn sok leyh topup tdo nie...
then wat promosi besar2n...
dpt duet leyh g bkak kt kfc...
hahahha

aku_cirrus said...

ahahahaha...gile sengal pom pan nlaki tu..dua2 same jew...tp sian kt laki tu klu btol2 kejadian ni berlaku..hahahaha..tp aku nk gelak gak...

p/s: apsal bnyk sgt tapi?ngehngehngeh

aku_cirrus said...

ahahahaha...gile sengal pom pan nlaki tu..dua2 same jew...tp sian kt laki tu klu btol2 kejadian ni berlaku..hahahaha..tp aku nk gelak gak...

p/s: apsal bnyk sgt tapi?ngehngehngeh

aku_cirrus said...

ahahahaha...gile sengal pom pan nlaki tu..dua2 same jew...tp sian kt laki tu klu btol2 kejadian ni berlaku..hahahaha..tp aku nk gelak gak...

p/s: apsal bnyk sgt tapi?ngehngehngeh

aku_cirrus said...

ahahahaha...gile sengal pom pan nlaki tu..dua2 same jew...tp sian kt laki tu klu btol2 kejadian ni berlaku..hahahaha..tp aku nk gelak gak...

p/s: apsal bnyk sgt tapi?ngehngehngeh

aku_cirrus said...

ahahahaha...gile sengal pom pan nlaki tu..dua2 same jew...tp sian kt laki tu klu btol2 kejadian ni berlaku..hahahaha..tp aku nk gelak gak...

p/s: apsal bnyk sgt tapi?ngehngehngeh

arque said...

bubu:

yup2 ade chemistry.hahahaha.
oit bubu.dah2 lah tu topup tido.
bangun2!ade tugas ni!
nak bukak kat kepsi tak?
ahhahaha.lol.


aku_cirrus:

haha.jom kita boooo kat watak2 dalam cite tu.
booooooo~~

erm,'tapi' tak banyak ade 2 je.yg
kau post comment sampai 5 ni hah ade banyak.
haha.lol.

bubu253 said...

ne de topup tdo lgie lo..
mlm nie bru dpt topup tdo kot...
hehehe
ap tugs bru??
bkak kt kfc???
nk2...
hehhehee
nk g naek per nie...
hehehe

ugly_toad said...

ehm..anep ape tujuan ko tulis post nie...cbb aku dngr citer ade bdk t'langgar BAB 1..ehm..harap x de kaitan yek..
elakkan kontroversi, tingkat prestasi ke tahap maksimum..

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

wa nak ajak lu orang lepak blog gua..gua bnyak sgt da update..melimpah2..xde org nak abiskan tu.

arque said...

bubu:

ades.cepatlah topup.
dah macam panda dah mata tu.kui33.
jejom pegi kepsi naik kete aku.
dressing lelawa eh.
huahuuhahuha.

katak buruk:

takde tujuan ar.eh,ade budak langgar babi eh.
nanti aku nak korek cite tu okeh.

jen:

okeh.wait for me.

bubu253 said...

hahhahaa
kiut per cm panda...
hehehe
ye lor..
kang bes klas ak topup tdo..
hehehe
hmm nk dress up lawa mne nie...
kang terover dress up org tgk egt ak nk g candle lite dinner lak..
hhahaha

ZARA 札拉 said...

woot~

hahahhaa~

aduyai~

azli said...

adoi orang punya salah babi yang glamor.. kesian babi dia tak salah pun tapi kalu dapat perkara buruk atau ade kesalahan yang berlaku.. mesti first babi yang disebut... seluruh keturunan dia tu dapat penghinaan.. sebenarnya kita bolh gunakan perkataan yang lebih elok kalu nak marah kat orang.. gunakan lah ayat.. khinzir punya kinzir.. tak guna punya kinzir.. hah kan sedap kan..

sincere dari http://firestartingautomobil.blogspot.com/

messyremo said...

haha..
lawak deh..
aku igt ppuan tu maki mam tuh..hehe

cintaAnna said...

hai...

ehekkk..ihiks..kelako..

Aku mmh tak tahu ni post lama ke baru...

Sebab aku org baru kat dunia blog ko...heheheh

OoizzioO said...

yezzz
aku perasan ko amik dr blog aku kan!!!
time aku intern dulu byk je org forward email mcm ni
wat gelak pg2!!
motip repeat entry...

The Exquisite Instigator said...

damn. mnarek!!! nk copy paste jugak!!!!

aku said...

hahaha.
sengal!

arque said...

bubu:

terover dress pom takpe.
boleh aku cuci mata.
huhauhaua.
abaikan.aku lelaki yg baik tahu.

zara:


woot2~

azli:

betul2.dengar nasihat si azli ni rakan2.jgn lupe dtg belog die.belog die cool~.

messyremo:

haha.aku pom. -_-"

cintaAnna:

welcome ke dunia belog dunia di mana anda boleh tulis sepuas2nya.

ooizzioo:

haha.aku dah banyak kali try cakap kat kau.
kau macam buat2 tak paham.
huhu.

azza:

azza!nak copy sile lah!haha.

aku:

absolutely sengal!haha.

bubu253 said...

baek ker nie...
heheheh
(",)

aku said...

aku cakap ko sengal! lol.

arque said...

bubu:

kenape?tak percaye.haha

aku:

adeii~ -_-"

mulutbisu said...

setepek kena dengan aku. lol.

fndrocka said...

wahh..idea bijak..aku pun nak copy-paste entri yang lama2..ahahah

arque said...

mulut bisu:

-__-"

arque said...

fndrocka:

haha.aku malas nak update laa bro.

 

Get this and more blogger templates free at "Free Blogger Help"