Sep 6, 2009

ini bas ke roller coaster ke space shutter.

ini.ini.ini..anda yg tentukan..

sebab dah lame dah tak naik bas mini.aku pon decide laa nak naik satu bas mini ni dari destina A ke B which normally amik mase 40 minit.huh.lame!

dengan macho dan lebih macho dari lumut(haha) aku pon selak seluar lalu menampakkan segala bulu2 kaki yg seksi untuk menahan sebuah bas di samping mengelakkan pemandu bas dari mengantuk.cara ini berkesan!

aku naik dan selepas membayar tambang sebanyak 4 ringgit,aku mencari favourite spot aku which is 3 seat dari belakang kiri kanan aku xkesah.bila dapat je seat ni rase macam dunia ni kau punya dah.

dan dengan confident nye aku tutup kemas tingkap2 bas untuk mengelakkan angin sepoi2 bahasa yg juga tak paham bahasa dari mengkusaikan rambut aku ini yang telah pun memakan masa 20 minit untuk digayakan menggunakan wax helena creative styling system yang aku rase berbaloi beli satu.dah lah mahal dapat satu pulak tuh.huh!

ye,bagi aku rambut tu penting dan ianya bukan sahaja mahkota bagi kaum perempaun,ia juga mahkota bagi aku.kekemasan rambut tu sgt penting untuk mengelakkan jiran2 rumah sebelah mengumpat non stop n menjadi topik utama untuk khutbah jumaat next friday."orang muda hendaklah tampil dengan kemas"hah!macam tu.

lagipun tak macho laa kalau aweks2 di luar sana tengokkan.bertambah2 dosa mengumpat sefamili.tadi jumpa mak dia ngumpat,kat sini anak pulak sambung...

minah A: eh messy nye rambut dia,nih rambut ke sarang tebuan nih.
ni kalau lalat masuk pon boleh sesat..

minah B: woh!rambut dia terpacak.tajam!
kalau cicak jatuh pon boleh mati nih.

minah C: erk..ni rambut ke berus cuci carpet nih..
-_-"


hah!macam tu hah!seat 3 dari belakang ni sgt best.serius.aku tak tipu.dan bila bas tu dah gerak ini lah jadinya.

WAAAAAAAAAHHHHH!!!!!
ARGHHHHHHHHHHHH!!!!!!
MOREMOREPARAMORE!!!!!
YEAHHOOHHHYEAHHHH!!


haha.jangan berfikiran nakal rakan2.xelok tgh puasa.seat ni actually dekat dgn tayar bas.seluruh effect gegaran gempa bumi angin taufan akan anda alami.bas ini sgt laju sebab org2 kampung aku xramai pun nak ke bandar so dia jarang sekali stop untuk amik penumpang.then bila dah laju,lalu pulak jalan xrata lubang sini sana dan especially bonggol bonggol kesayanganku.sumpah anda akan rasa bontot anda tak cecah seat sebab asik melayang2 di udara.perasaan seperti menaiki roller coaster pun turut hadir sama.

aku sayang kau lah bas mini!!!

kepada orang2 kat luar sane.kau ingat naik space shutter kat genting highland je ke tak cecah bontot.think twice!

p/S:jangan salah faham ini bukan kempen "jom naik bas"
untuk mengurangkan kesesakan di jalan raya ke ape.
aku hanya membebel.thats all. ;P

si blogger'S thought:
"adventures are so great n
i just can't stop loving them"
.....dan itu aku.

42 comments:

{lumut} said...

budget lagi macho dr aku ye..xpe2
wah!machonye aku..
ko nak men basket?jom join aku.mau?kene praktise baru power.

best gak bas mini tuh,
leh ilangkan tensen..haha

** SiZuKa ChAn ** said...

hak3...kelakar....
guling2 sizuka gelak da ni..
hik3...
>_<

OoizzioO said...

first bajet macho!!!

second
"destina A ke B"...gitu ayat short form kan....

hak3
hanip..ko aku rasa dah gila!

OoizzioO said...

first bajet macho!!!

second
"destina A ke B"...gitu ayat short form kan....

hak3
hanip..ko aku rasa dah gila!

bubu253 said...

yup stuju2..
rmbt tue bkn mhkota org pmpn jerk..
laki pon sme..
lau touch up rmbt tue lme gle...
hehehe...
naek bas mini sgt adventure...
(dh lme kot xnaek bas mini)
dh laa kechik pas2 wat lju nk gle...
mcm nk tecbt jer lantai bas kdg2...
aiyakk..
mb dreba bas tue terlupe die bw bas mni..
mb tyme tue die dok bajet die wat ferarri kot..
hehehe
(",)

ap pon nseb slmt smp..
hehehhe
(",)

babymiLosh said...

bas mini= muhibah= 1 malaysia~~
heeee.. apakah?

arque said...

lumut:

hahaha.mane ade laaa.
kau lagi macho lah!
basket?jom2 join.hahaha.
;P

sizuka:

hahaha.gelak guling2 elok2.
jangan tertungging sudah la ye.
haha. ;D

ooizzioo:

1st:yeah!aku memang bajet macho pom!

2nd:haha.destina..okayy okayy DESTINASI dah betul dah wei!!!
hahaha ;P
n aku pun rase aku dah gila!
-_-"

arque said...

bubu::

wow!panjang!
hahaha.agak laa mungkin pemandu kuat berimaginsi sampai macam rase dia bawa ferrari.
abis penumpang ramai2 kat dalam ni dia ingat ayam ke ape.
huahauaha.

babymiLosh:

hahaha.baru nak cakap.
apekah??
yg penting kau dah berjaya ceroboh masuk log in kan selepas 5 hari cuba xboleh boleh
haha.

shakinah said...

ARGHHHHHHHHHHHH!!!!!!
MOREMOREPARAMORE!!!!!
YEAHHOOHHHYEAHHHH!!


aku nak dengar live

bubu253 said...

hahhaa adooii sori terkomen pnjg..
kne cas lebyh ker sbb komen pnjg sgt.,.
hehehe
hmm mb dlu dreba tu lue pmndu lori ayam kot...
tue die egt die dk wak ayam bkn wak org..
hehhee

arque said...

shax:

meh sini aku jerit kat telinga kau.
no fon??
ahhaha

bubu:

te ke wak men cam tu mik ruf dua je.
hahaha.paham ke bubu.
"kite suke awak komen macam itu amik huruf kedua saje." ;P
hahaha.aku sokong kau.kene check ic die nih mane tau ade tulis
"saya dulu bawak lori ayam bukan bas mini" ;D

mybreakfastclub said...

woah!!!! hola all....selamat pagi malaysia dan selamat pagi kepada pemandu2 bas yg sedang enak bermimpi! teehee

arque said...

haha..huruf kedua..i mean suku kata kedua.contoh 'kite'
'ki'->suku kata pertama
'te'->suku kata kedua
nah kau!

p/S:tak tak!saya bukan cikgu bm! ;P

arque said...

selamat pagi andy!
trademark kau eh 'selamat pagi'
wakakakui.ok kidding aa.
;D

mybreakfastclub said...

oh arque - yeah! dulu2 selalu bgn pagi tp x breakfast pun....g skolah pun x breakfast...hahaha

arque said...

hahaha.owh3.i got it.
'mybreakfastclub'->the name must be exist because u feel guilty kat breakfast slot sebab dulu2 selalu skip.
make sense rite? ;P
hahaha.lmao.

mybreakfastclub said...

arque - weh! u rite lah! haha! plus, hopefully one day bile i dh keje..kut kut i keje pagi2...mane tau kan...boleh r breakfast skali d blog i.kah3!!!

arque said...

hahaha.boleh jugak tuh andy.then buat on 9 show.
my breakfast show-worth waking up for.
eh,sounds like ntv7 punye show kann.
memang punn.hahaha.

mybreakfastclub said...

dei.....teringat naz....seb bek die dpt award tv host ms shout award...i berhabis vote die u knw. kah3! hhmm. agak lame tdk melihat die scr live. market sungguh die skunk ni. teehee

arque said...

really.haha.ni kipas susah mati nazz ni.salute la wei.haah.lame laa jugak tak nampak die dekat screen.dah famous dan sgt laku kot sekarang nih.

mybreakfastclub said...

agak ar....hehe...sempoi naz tu...his english tu mmg best...dulu mmg top young host salu aku tgk..but now preffer henry..sometime will quah...hehe

{lumut} said...

weh ko mtk no pon shax sbb ko nak ngurat die kan??bek ngaku..
awk curang!!

hahahahaha..
aku lepak sini jup weh.

bubu253 said...

hhahaah..
okei2...
phm2...
hehhee
pas nie b4 naek bas ceklu isi die...
hehehehhe
mne tau kot2 die nie lu pmdu van jenazah ker..
haahha

arque said...

andy:

william quah best..jp pun best..semua lah best.haha.they speak fluently.dan mereka ade style.

lumut:

haha.shax nak dengar aku jerit live.so aku macam mintak lah no dia.
aku curang..erk. -_-'
haha.

bubu:

haha.entah2,pemandu van jenazah drive better kot.sebab driver takut nanti2 die pulak jadi penumpangnya sekali.

farah said...

aku suka lelaki rambut messy.

haha.

salam singgah.

:)

░♥si lampu neon♥░ said...

adoi. sebenarnye pempuan suke rambut lelaki yang sempoi2.ehh..aku je kot yang suke centu..hehehe

bapak busybody girl2 dlm bus ek..hahaha

anyway, uncle bus tu mesti rock habis..hahaha

aku ni pon peminat setia rapid ok.

bubu253 said...

hehhe ye ker..
tol gk lgie 1 tkot tbe2 myt tue bgn jerk..
tue kne hatie2..
hehhee
nis mmg konfem driver lori aym..
ehehee

shakinah said...

baru aku perasan.
kau ni kalau bersembang mesti jenis bersemangat kan?
cara kau tulis blog ni bersemangat sungguh!

hebat.
:)

arque said...

farah:

kalau suke kawen lah.
haha.

lampu lip lap:

tak tak!bukan kau je.farah pun suka.
aah kau perempuan sume same bzbodi.haha.
haah uncle tu rock kapak.
setelah dianalisis,die dulu memandu ferari dengan ayam2 sebagai penumpangnya.

bubu:

dah kompem dah.
baru dapat call dari jpj.
pakcik ni baru dapat lesen memandu lori ayam last week.

shax:

haha.mana ade laa.aku sembang biase BIASE aje.
macam semangatlah jugak aku tulis.tepuklah sikit.*clap2*
hahaha.

mybreakfastclub said...

hohoho.....meriah nye.... ;)

arque said...

lagi meriah if u ade shoutbox.haha.

mybreakfastclub said...

pe bley buat....encik wordpress x kasi. haha

bubu253 said...

hahaha no wonder laa bawak bas cm hampeyh..
hehehe
rpenyer dreba lori wak ayam..
heheheh
mst die amek lesen lu sbb nk wak lori ayam ntok kfc kot..
hehehe
tue kne wak lju sbb nk cpt smp..
heheh
t lmbt lak oder kfc smp..
hehhe

aznin said...

mybreakfastclub tu student KYS ke?

arque said...

andy:

hahaha

bubu:

wah!sebut kepsi.
teringin pulak nak makan kepsi.
nak kepsi!!jom bukak puasa kat kfc!
erk..promote kepsi?tak pasal2 jadik duta kepsi pulak kang nanti.polident nak letak mane.
hahaha.

anin:

tak rasenye.feedjit menunjukkan die dtg dari selangor.kalau tak silap laa.
nak aku tanye die?
haha.

bubu253 said...

hahaha adoii sedap lak lau dpt bkak kfc nie..
terbau lak aroma ayam kfc...
hahahaa
leyh jerk bkak kt kfc..
jom2 kte g kfc petg kang..
hehehhe
jd duta kfc lak..
hehehe
polident still on gk...
leyh wat promotion..
mkn aym kfc xtercbut ggi plsu..
sbb gne kn polident...
amacm k kn..
hehehhe

OoizzioO said...

ko jgn tak posa hari ni!!!

arque said...

bubu:

jom2.idea yg smart lah.
double promotion!haha.
kaye kite nanti.

ooizzioo:

aku puasa lah.hehe.

mybreakfastclub said...

pe kys tu? *tehee :p

arque said...

kys = kolej yayasan sabah.
;D

mybreakfastclub said...

gosh...jauhnye....sabah pnah p kk jer

aku said...

nasib baik aku punya rambut guna jari pun boleh. lol. rindu doh naik bas mini. kat kajang masih ada.

 

Get this and more blogger templates free at "Free Blogger Help"