Oct 29, 2009

Everyone Connects-Through My Window


"bertukar!!"

nothing much happened yesterday.takde drama2.telenovela dan slot akasia pun takde.just tadi aku miss my fav series.chinese paladin III.oh part ni memang macam sial.macam mane lah aku boleh tertidur.asar?skip laa.maghrib?aku frust sebab miss that series.so kira macam aku skip jugak lah.hahaha.macam laa tak biasa.

bawah ni ade vc commercial yg selalu keluar kat tv.CONNECTIONS MAKE ANYTHING POSSIBLE by TM.cool gile kot.1st time dengar,aku macam mat salleh mane yg nyanyi lagu dlm vc ni.sounds so familiar.so aku macam cepat2 hafal lirik lagu tu.tapi bile nak google.oh dem i forgot the lyrics.short-term memory lah kot.

tenkiu to andy chester sebab buat entry pasal this vc and the song.it was bunkface lah!hebat lah kau sam.slang dah macam american dah.aku pun dah repeat lagu ni like hundred times kot.sumpah best.

yang mane tnet macam siput babi ke siput sedut ke aku suggest kau orang campak je lappy tu ke dinding.tak pun sambil2 tunggu buffer tu kau buat sex.sexual intercouse yang paling cepat pun 20 minutes kot.sambil menyelam sambil minum air.amacam?haha. *taubat taubat dowh -_-"








p/s: song's titled: through my window by bunkface.

si blogger's thought;
"I don’t want much,
I just want EVERYTHING"
pasal phone call haritu,
aku felt guilty lah pulakk.
plus,she's not calling anymore.
maybe sebab die bace belog aku.
haishh,it's time to apologize lah i guess.
...dan itu aku.

Oct 27, 2009

2 minah gila

amaran:ini bukan video 3gp melayu.

alkisah dua orang minah malas nak ke sekolah pada suatu hari.lalu mereka membawa diri ke pusat karaoke berdekatan untuk melepaskan gian.period mungkin.tanpa disedari aksi dan gelagat kanak2 spastik ini berjaye dirakam dgn baik punya oleh tauke kedai dan disebar ke seluruh pelusuk dunia.do enjoy it. ;P









p/s: aku tahu lah kau orang macam pernah tengok.
susah sangat ke nak buat2 macam belum.heh.
song's titled: emotion by Yu Chae Young

si blogger's thought;
"..none.."
...dan itu aku.

Oct 25, 2009

ini perihal surat cinta gua


amaran
:sile pakai seatbelt ya.entri ini panjang.

disebabkan mataku ini masih lagi luas terbukak.malam pun masih muda.internet malam memang laju.sambil perkenakan air kopi bancuhan sendiri.perghhh~rasa macam dunia ini kau yang punya!

so berlegar2 lah si kutu rayau ini sambil menghirup kopi, melompat dari satu belog ke belog.lompat katak lompat bintang lompat galah lompat pagar dan juga lompat tali.akhirnya baik punye landing atas belog ini.Arifjer Blog.

tajuk entry nye mengenai surat cinta.seronokk aku baca.terbahak2 jugaklah gelak.kelakar kot.teringat aku time zaman sekolah dulu2.darjah 6.kali pertama aku mengarang surat cinta kepada seorang gadis bernama Lisa.pergh.mati aku kalau die baca.tapi tak apa ini semua cerita lama.

syok aku mengarang berhari2.40 hari 4o malam lagaknya aku karang.jumaat.aku siap karang.plan aku, hari ahad nak kasi dia.aku dulu sekolah kat kelantan.ahad kita orang sekolah.siap je karang,aku lipat2 elok letak celah buku.sampul aku belum beli lagi.ingat nak buat sendiri jimat sikit duit.buku tu aku simpan dalam beg.rapi.

sabtu,esok hari,awal2 pagi aku dah keluar bermain dengan rakan2 sepermainan.kita orang main bola katok.ala2 besbol.kayu + bola tenis tu.time tu menatang tu memang popular.tamat main.aku pulang ke rumah.sampai saje di rumah.alangkah tergamam nak tercirit pun ade apabila aku lihat beg aku luas ternganga.buku aku bersepah2.dekat tangan adik aku terdapat...

terdapat sepucuk surat.aku kenal surat itu.ya.itu surat aku.die menuju ke arah mem besar.die kasi surat kat mem.mem bukak.dup dap dup dap dup dap.mem baca.sekeping hati dibawa berlari~ mem pandang aku.ibu ibu engkaulah ratu hatiku~mem koyak surat tu depan aku menjadi sekecil2 zarah.owh tidak!!!hancur hatiku..mengenang dikau..jadi keping2~mem letak zarah2 tersebut kat atas tapak tangannye dan ditiup ke muka aku kemudian die gelak besar.muahahahahaha.pergh!! okayh! aku reka part ni. ;P

makk!jerit hati kecilku.muka aku merah padam.malu bercampur marah.aku lari keluar membawa diri sambil menahan nafas dan juga menahan kentut.tak jadi cirit.aku langgar semua yg aku jumpa.aku lari ke taman permainan.aku tengok rakan2 aku masih lagi bermain bola katok.mereka tak nampakkah aku tengah bersedih ni.tak ade yg sudi dtg memujukk kaa?aku sedih.aku amik kayu keras itu.kemudian aku.....aku........aku pun turut join main!

-tamat-

dekat belog Arifjer Blog juga,aku jumpa 2 pucuk surat ini.surat cinta rock kapak dan surat cinta saintifik.sumpah kelakar.amaran: kencing dulu sebelum baca. ;P


Surat Cinta Rock Kapak

Salam,

Amacam awekku? Lu orait ke? Wa harap lu ok-ok je..

Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main. Lu ingat gua main-main ke? Cintan gua mendalam very deep you know! very deep purple! Lu tak perasan ke?

Apa yang kurangnya gua ni? Cuba lu cakap! Gua ni tak cukup hensem ke? Atau lu sudah ada balak lain? Lu sound gua beb! Mentang-mentang lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang?!! Setakat mat despatch, kalau lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jadi cikgu tapi tak dapat. Bukan pasal gua takde kelayakan tapi tadika kemas jarang amik cikgu lelaki. Lagipun jiwa gua lebih kepada seni. Tiket konsert gua semua habis jual! Sebab tulah gua jadi tukang jual tiket konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu tak offer kat onglain.

Gua memang betul-betul tak puas hati ni! Lu memang bikin gua panas! Sampai hati lu buat macam ni kat gua setelah apa yang gua dah kasik kat lu. Lu ingat gua ni apa?!!

Awekku, lu ingat tak dulu sewaktu lu & gua first time jumpa? Masa tu hujan. Lu takde payung. Lu lari pegi kat bus stop. Lu basah kuyup. Kesian pulak gua tengok lu kesejukan. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama-sama sudah feeling-feeling. Gua ingat lagi lagu "antara gadis" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu. Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public. Lu tak ingat ke? Ke lu dah lupa?!!

Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo! Janganlah buat gua macamni! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah! Janganlah kerana besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua. Gua memang macamni, rocker sejati! Lu pun tau sapa gua. Dulu lu takdepun macam ni. Lu tak kisahpun! Lu layan selamba je. Tapi kenapa sekarang lu berubah? Nampak je gua rocker tapi gua pun beriman jugak, beb! Sembahyang jumaat tak tinggal wo!

Lu pikirlah sindri, beb! Gua dah curahkan segala-galanya kat lu. Gua dah sound mak bapak gua nak meminang lu. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai. Gua buat modal nak kawin dengan lu. Cayalah cakap gua! Gua tak tipu! Betul cakap lu! Gua harap lu pikirlah baik-baik, beb! Gua dah takde awek lain lagi. Lu sorang jelah yang gua cinta. Awek lain gua usya diorg tak layan gua cakap lu! Gua tak tipu! Betul punya cakap lu!

Akhirkata dari gua, kenang gua dalam doa makan malammu. Semoga lu berbahagia, beb!

Yang Benar,
Rockersejati


Surat Cinta Saintifik

Dalam kesuraman ultra lembayung tika tujuh bulan menumpahkan cahaya dibawah kaki langit khirmizi, tiba-tiba aku terkenangkan eurika nostalgia cinta lama yang kita palitkan berdua. Kehadiranmu bersama molekul-molekul hidrogen menerjang segala kekusutan yang membelit tali perutku. Dan kehadiranmu itu mengajar aku erti rindu gelora dan shahdu.

Kau juga mengajarku erti cinta, singa laut,beruang kutub, penguin, kambing salji, mee rebus, cendol, koridor, kotak pensil, tali kasut dan pasu bunga.Kala itu, kita bagaikan Nobita dan Sizuka.Kau dan aku umpama Kurt Cobain dan Rafeah Buang yang tidak dapat dipisahkan. Malangnya percintaan yang mendapat liputan meluas hingga ke planet Ziku itu telah mengundang perpisahan yang akhirnya telah mengecewakan seluruh penternak lipan di Burma. Kau pergi jua ketika Kuala Lumpur sedang bersiap sedia menjadi tuan rumah Sukan Komanwel 1998.

Sesungguhnya perpisahan itu berpunca daripada penebangan pokok getah secara besar-besaran di Lembah Klang. Pemergianmu menyebabkan aku menghidap penyakit resdung dan hepatitis-Q secara mengejut. Ketiadaanmu memaksa aku memakai topi keledar setiap masa sebagai langkah keselamatan. Aku seperti tidak percaya dengan apa yang telah terjadi. Aku bagaikan tergelincir dari orbit bumi dan terpelanting ke ruang angkasa, apabila daya tarikan graviti terhadapku tiada lagi berfungsi setelahaku tersungkur dalam percintaan yang berlarutan hingga ke rubber-set. Seluruh perjalanan hidupku menjadi gelita bagaikan terperangkap di dalam gua yang gelap dan ditemani stlagit dan stlagmit yang bagai sembilu.

Kondominium cinta yang kita bina dari makgat basikal dan kipas helikopter akhirnya musnah setelah kau berpaling tadah. Ternyata sikapmu mulai berubah bila Malaysia mula melancarkan satelit MEASAT-1 ke ruang angkasa raya. Sejak itu kau sering melarikan diri bila terserempak dengan abang iparku. Akhirnya aku menyedari bahawa diri ini tidak diperlukan lagi.

Sejak kau tiada, aku sering menyendiri berbual-bual dengan pokok betik untuk mengisi masa lapang. Kadang-kadang aku mengikat botol oren pada tiang rumah agar nampak lebih cantik. Saban hari aku termenung di dalam peti sejuk mengenangkan dirimu yang entah kemana menghilang. Aku cuba bermain badminton sambil makan mi hailam untuk melupakanmu, tetapi aku tak berdaya. Lalu aku membakar mesin basuh dan membelasah empat ekor itik serati jiran sebelah sebagai tanda aku tidak bersalah.

Mengapa? Mengapa sayang? Mengapa ini semua bisa terjadi? Mengapa setelah kau curi hatiku, kau rompak cintaku lantas kau bunuh cintaku sehingga kau terbunuh dalam kemalangan cinta yang ngeri. Aku bagaikan terhimpit dan dihimpit oleh guni-guni batu yang kau timpakan di atas belakangku. Derita yang kautimpakan itu adalah bebanan yang terlalu berat untuk ku tanggung bagaikan mendukung 75 ekor biawak dan 386 ekor anak beruk. Dan kini segala harapanku hancur berkecai bagaikan aku terjatuh dari Menara Kuala Lumpur dan dihempap oleh Menara Berkembar Petronas lalu tersangkut di celah landasan LRT dan kemudiannya digilis pula keretapi Komuter hingga aku hancur berkecai. Oh! terlalu berat dugaan yang kutempuhi kini.

Kini segalanya telah pun berakhir. Aku sedar siapa aku. Aku hanya insan biasa yang suka makan mi segera. Aku bukan McGyver, McDonald's, Superman atau Kesatria Baja Hitam. Aku juga bukanlah Ultraman seperti yang kau idam-idamkan. Aku menyedari kekurangan diri dan kekurangan kemudahan awam di tempat sendiri. Tak perlu dikesali lagi kerana nasi telah menjadi capati dan tin sardin yang ku genggam ini telah pun luput tarikhnya. Segalanya sungguh mengharukan dan semua hadiah pemberianmu termasuk enjin kapal selam telah pun aku cincang untuk dibuat makanan lembu.

Walaupun segalanya telah pun berakhir, disini, diatas pokok getah ini aku tetap menunggu kau akan kembali. Selagi ada nafas ini, selagi ada kompleks membeli-belah SOGO, selagi ada kedai kasut selipar di sekitar Argentina, selagi kumpulan Metallica tidak berpecah, aku tetap menunggumu sehinggalah mentari terbelah lapan. Namun aku menyedari bahawa penantianku hanyalah sia-sia belaka. Akhirnya aku mengambil keputusan mektamad untuk menunggu tiang elektrik dihadapan rumahku berbuah. kalau tiang elektrik berbuah nanti, aku poskan buahnya kepadamu. Nak tak?


si blogger's thought;
"aku sanjay, kau sanjanna.ini rahsia!" -kami-
tak boleh blahh! hahahaha. ;D
...dan itu aku.

Oct 23, 2009

kadang2 suka-rela-wan, kadang2 taksuka-paksa-wan


gambar untuk tujuan publisiti semata2

tips melawat ratu jawa bugis merangkap nenek sebelah mak aku.

amaran:sekiranya anda bukan pekerja sukarelawan dan mahukan upah tiap kali mak anda menyuruh membeli santan mahupun jintan manis di kedai,sile skip semua tips di bawah.

1. angguk kepala tanda setuju tiap kali dia berbicara walaupun sepatah haram kau tak paham disebabkan bahasa utara yg digunakan terlampau2 pekatnye.lebih2 lagi kalau die tengah seronok mengumpat cucu mak limah yg tak pandai buat goreng pisang.

2. kalau dtg bertandang ke pondok usangnye,sekiranya ingin pulang awal,tolong pulang sebelum die masak air yang merupakan strateginye yg baik punya untuk memaksa cucu kesayangan join dia makan biskut kering cicah kopi panas yg baru dibancuh sambil menyaksikan matahari terbenam.sweet kan? -_-

3. sekiranya anda dtg semata2 untuk makan di rumahnye sebab mak anda masak tak sedap tak manis lagi tak lemak berkrim,sile jgn basuh pinggan yg digunakan kalau tak nak die melenting. "tinggal je pinggan tu,mak tok boleh buat!" mungkin die nak merasakan diri lebih berguna atau berexcercise tatkala diri sedang rakus dimamah usia.

4 .sekiranya dia meminta tolong anda untuk membeli brg2 keperluan mahupun goreng pisang mak limah, sile jgn mintak duit darinya.paham2 lah.sebaiknye minta wang dari mem besar kat rumah yg sedang seronok menonton drama dunia bunian melalui tv lcd hitam elegan kesukaannya.tapi! sekiranya nenek anda cuba nak kasi duit untuk perbelanjaan tersebut.sile jgn tolak kalau tanak die melenting.die nak tunjuk kaya lah kot mase tu."nah 2 hengget pergi beli yogurt,nini cokelat celup,celup2,ding dang 18 kotak dan olay total effect"

5. sekiranya die menyatakan hasrat untuk ke rumah anaknye yg mengambil mase satu jam perjalanan dgn alasan "alamak! mak tok tertinggal stokin kat rumah pak tam,jom teman mak tok pergi amik besok eh.ahakz!".dan die mahu anda menemaninya.paham2 lah,yg die bosan duduk kat rumah dan rindu mahu berkunjung ke rumah anak2nya walaupun anda nampak sebelah tangannya yg disorok ke belakang sedang menggengam stoking yg 'hilang' itu.

6. sekiranya anda mahu mengajak die ke pekan2 berdekatan dan die melaram memakai lipstik tebal,2 batu jauh boleh cam tu nenek kau sekiranya hilang di pekan + memakai maskara sambil teguk coke.tolong ingat ya yg die adalah mak kepada mak kau!

7. sekiranya anda pemalas 78 kuasa petala langit untuk menjadi sukarelawan, tiap kali dia call tanye "hang ada kat rumah tak?",sile tahan nafas dan cakap "tak,org kat utp laa maktok!" tatkala melalui halaman rumahnye untuk ke gerai mak limah.

8.sedang aku mahu menulis tips ke-8 dan seterusnya,aku telah membuat seekor kucing melompat akibat terkejut beruk lagaknya.dan sumpah! ianya sgt2 kelakar.hahahahahaha.aku gelak besar dan lupa tips seterusnya.sampai di sini sajalah ya.

si blogger's thought;
"burung kakak tua~~
hinggap di jendela~~
nenek sudah tua~~
giginya tinggal dua~~
lechum,lechum,lechum..
ulalala~~"

...dan itu aku.

Oct 21, 2009

i am living just fine 2.0



KRINGGGGGGGGGGGGGGGG!!

"ignore" button pressed.

KRINGGGGGGGGGGGGGGGG!!!

"ignore" button pressed..hard.

KRINGGGGGGGGGGGGGGGG!!!!

"ignore" button pressed.
+
"silent mode" activated
+
"turn off" button pressed

3 in 1 huh.

urgh!she really gets under my skin.

just so you know,since you walked out of my life,i am not obligated to tell you things about my current living and it should stay that way.

in case i missed any of my crucial phone call,i shall and i will put all the blame on you,so i'll end up hating you even more.oh hey,did i ever told you that i've been using two cellphones with their own coverages along this time.guess what?I DID NOT! heh.

p/s: so guys,try both if you wanna reach me.much better if you put away your fingers from the dial button,so to speak,as i am not in the mood to answer.bajet ramai orang nak call kau lah konon.who cares??fcuk!


si blogger's thought;
"kalau kau nak call sekarang..
aku rase macam 3 months late kot..
baik tak payah call"
...dan itu aku.

Oct 19, 2009

ABC? apekah?

2 singgit.sape nak? ;P

suatu hari di Sekolah Kebangsaan Lompat Bintang.setelah selesai menjalankan rutin2 harian seperti pagi2 berikutnya iaitu lompat bintang!,sesi pertama pembelajaran pun bermula.

Ketua Murid:Seeeeeelamat pagi cikgu!

Cikgu Otousan:pagi murid2.

********Cikgu Otousan memeriksa kedatangan..

Cikgu Otousan: bubu ade?

Murid Lelaki 1: die selesema cikgu.

Cikgu Otousan: abcdeftyyhhahh ade?mak aii.panjang betul name dak ni.

Murid Lelaki 2: die dah balik mesir cikgu.

Cikgu Otousan: sob sob sob.uhuuuu~

Cikgu Otousan: miss jane?amboi3.name bukan main.letak name omputeh lagi ni.awek aku name joyah je kot.ekekekeke!

Murid Lelaki 3: dia lari balik cikgu.die lupe nak bawak kain.ekekekeke!

Cikgu Otousan: eh,macam tu pun ado eh. -_-

******sesi pembelajaran pun bermula

Cikgu Otousan: murid2 tahu ape itu ABC?bukan 123 ye murid2?bukan alifbata ye murid2.tapi ABC.tahu?

Murid Lelaki 1: err..Air Batu Campur? *gulp

Cikgu Otousan: unh-unh.bab makan kamu memang no 1.sile cuba lagi.ahakz!

Murid Lelaki 2: Ali Berak Cair cikgu?

Cikgu Otousan: ish..kamu ni.jijik tauu.salah2.

Murid Lelaki 3: Atuk Bogel Curi-curi?

Cikgu Otousan: ehh,ke situ pulak!hampir betullah tu..ekekekeke!

Cikgu Otousan: sape jawab betul cikgu belanje airr....BIO AURA! ekekekeke!

*******tiba2 kedengaran 2 insan yg sudah dimamah usia menyampuk dgn lagaknye

Mak Cik Cleaner: apaa diaa bio aura~?

Pak Cik Tukang Kebun: bio aura tu sejenis teknologi canggih bla bla bla cicak kubing mati kene lenyek moto pak abu

Mak Cik Cleaner: syukur alhamdulliah!

Pak Cik Tukang Kebun: jom join kite!

Cikgu Otousan: pak cik!mak cik!udah2 lah tu ye.tak perlu kot nak ulang tayang iklan tu.isk.buang tabiat ke ape org tua ni.ekekekekeke!

Murid-Murid: cikgu otousan,ABC tu ape???!!

Cikgu Otousan: ABC itu adelah...

KRINGGGGGG!!!!loceng pun berbunyi.

Cikgu Otousan: dah2.pegi2 balik.nyemak je!

*********di bilik guru

Cikgu Otousan: eh cikgu Zara,sudah2 lah tu semak paper budak2 tu.kompem semua failnye.ekekeke!

Cikgu Zara: takpelaa Cikgu Otousan.saye pun bosan.nak berbelog pun belog dah private.biar laa saye sambung semak yee.

Cikgu Otousan: erm.baiklah.hah!yg cikgu Anna ni kenape terlentang kat sini ni.zohor dah nak habis waktu dah ni.tak reti2 nak semayang.ekekekeke! *pakai kopiah jap eh

Cikgu Zara: die ABC laa Cikgu Otousan oii..kui3

Cikgu Otousan: eh?hehehehehehe. ;P

Cikgu Anna: kau dah lame hidup Cikgu Otousan??!!grrr

.....
...
.

-tamat-

p/s:aku tak pasti samade ABC ni dah digune pakai sedunia atau tak.tapi aku pernah lah dgr dak2 pompuan sebut2 menatang ni.so paham2 jelah kite kaum adam ye.ok lah.nak layan spongebob squarepant pulakk.are you ready kids? aite aite kapten!! ;P

p/s/p: ABC = Allah Bagi Cuti. ;P

si blogger's thought;
"and if you'll have me,
I'd like to come back as a cartoon character,
forever playing jokes in your scenes. "

...dan itu aku.

Oct 18, 2009

a moment to remind

even if saving you sends me to heaven

Oh shut up. Every time it rains, it stops raining. Every time you hurt, you heal. After darkness, there is always light and you get reminded of this every morning but still you choose to believe that the night will last forever. Nothing lasts forever. Not the good or the bad. So you might as well smile while you're here.

I'm alive!

p/s: ape aku merepek pun aku tak tahu maa.haish..

si blogger's thought;
"everytime I dream, I wake up.."
....dan itu aku.


Oct 13, 2009

blurr itu aku



kerajaan hati hampir musnah.tahniah.tengok itu kosong tengok ini kosong tengok papadom melopong,sebab ade lj.ekekeke.

keadaan dah tak sama macam dulu macam ada yg tak kena.mereka yg sudah berubah atau aku yg bermasalah?

tts jua,sudah tak macam dulu.aku rase macam ade yg kurang.bukan pada lakonan.tapi pada famili.mungkin sebab aku dah ketinggalan.aku macam rasa baguslah kalau aku dah tak seronok takde lah aku rindu sgt dekat kau org.then aku dpt mesej "..u still part of the family.."aku tergamam.kau nak kata ape?

kepada kau ber-3,tenkiu teman aku hangout.

faz-kau tak habis2 complain pasal dc++ (server untuk download updated series) tutup.

nenen-kau kalau tak gelak macam besok dah tak boleh gelak memang tak sah.oh hey nenen,kau yg paling kuat gelak time teater tu dowh.stage manager yg bagitau.

sapek-kau dgn modern dance.buat show non-stop.takpe duit kocek masuk.kau nak buat show kat pub ke kat gig ke kat mane ke buatlah.tapi take care okayy.

dan jgn nak bising2 asal faz 1st,nenen 2nd,sapek 3rd.ni aku main letak je.random-picked.

ohh zai,tenkiu belanje aku tiket teater.tapi aku rasa aku macam boleh masuk free.dan sori sebab kacau kau handle front of house.show lambat start dan aku bosan.


boleh kau org ber-2 jadi kawan? ;P


p/s:teman2 blogger sori lame tak jenguk belog anda.ni aku nak jenguk lah ni ye.hehe. ;P

si blogger's thought:
malam ni lain dari yg lain kan.
but who are we kidding
malam ni same je kot macam yg lain.
kau tetap kau,aku tetap aku.
2 words untuk aku,FIX IT!

....dan itu aku.

Oct 8, 2009

palat itu sejenis kuih.apekah?

hidup ini memang palat,tapi esok masih ade.

atas permintaan ramai.ececeh.takde permintaan lah sial.tadi tyha tanye palat tu ape.then aku macam cakaplah palat itu sejenis kuih.boleh didapati di kedai2 berhampiran.tapi die tak percaye.kau org percaye?then aku google aku jumpa ini. aku kopi kapal api.dan paste ini.


Pada satu hari yang damai,di sebuah sekolah,kelihatan seorang guru sekolah rendah yang rupa paras nya agak menarik sedang melangkah masuk kedalam kelas

Ketua Murid : Bangun!!!!!!! Assalammualaikum dan Selamat sejahtera CikGu Hazriq..

Cikgu Otousan : Waalaikummussalam.. Panggil saya Cikgu Otousan eks.. (nak jugekk..muahaha!)

Murid Lelaki 1 : Cikgu Otousan,hari ini kita mahu belajar apa?

Cikgu OtOusan: Saya akan mengajar kamu-kamu semua akan bahasa ibunda kita iaitu Bahasa Melayu.. Sebelum itu,di minta kamu-kamu bersedia dengan pen dan kertas untuk mencatat segala ilmu yang cikgu berikan,ya..

Murid Perempuan 1 & 2 : Eh2x.. Handsome nyer Cikgu Otousan nie.. sukanya! ahaks ahaks!

Cikgu Otousan : Hari ini cikgu akan ajar satu perkataan iaitu “Palat”. Sebelum itu,kamu semua pernah dengar tak perkataan ini.

Murid Lelaki 1 : Pernah!!! Dekat poster filem KAMI.. Minggu lepas saya pergi Jitra tengok cerita Kami the Movie.

Cikgu Otousan : Saya xtanya pun kamu pergi mana ke.Sengal gak kamu nih…

keadaan menjadi sunyi sepi dan kedengaran pelajar berbisik-bisik

Cikgu Otousan : Okayh.. dah2x.. yang belakang tuh,berhenti mengumpat saya.. meh saya bagitaw maksudnya.. Palat ada tiga maksud kesemuanya.. Menurut Kamus Dewan Edisi Keempat Dewan bahasa dan Pustaka Kuala Lumpur 2005,

1. Palat I; kayu ~ kayu pengapit tempat mengikat kaki budak-budak nakal (utk merotan tapak kakinya).

2. Palat II kemaluan laki-laki; tahi ~ najis yang melekat pada kemaluan.

3. Palat III Kd (bahasa/dialek Negeri Kedah) orang yang tidak berguna

Dapat tak murid-murid?

Murid-murid : Dapat, Cikgu Otousan…

Fatyyhahh:abis,palat itu bukan kuih lah ye cikgu. ;P

Cikgu Otousan:Ye,sememangnya bukan tyha ye.ah cikgu dgr harini befday tyha kan.hepi befday tyha ye. ;P

Murid Perempuan 3 : tapi kan cikgu, apa relevan nya Palat dengan tagline cerita Kami the Movie tu?

Cikgu Otousan : Oishhh, hebat sngat soalan nih.. kamu ni biar betul bdak sekolah rendah ni? Muahaha

Murid Perempuan 3 : Mak saya yang suruh tanya,cikgu.. Bukan saya..

Cikgu Otousan : Owh okie.. Logik gak ar.. Camnie palat tu bermaksud celaka, teruk,siot, mcm haram & seumpamanya.. cikgu pun kurang pasti kenapa diaorg censor perkataan palat..bukan mencarut pun, cuma kurang manis.. Ianya mcm satu perlambangan mengatakan yang walaupun hidup ini teruk sangat,tapi, masih ada lagi cahaya atau jalan untuk menjalani kehidupan yang lebih bagus… Ada paham?

Murid-murid : paham cikgu otousan!

KRinGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!

Cikgu Otousan : Oklah, loceng dah bunyi dah.. Pglah balik.. Nyemak je..

p/s: sape rase nak makan kuih palat angkat tgn!!erk..

si blogger's thought:
cakap pasal palat.

aku nak tengok lagi sekali lah
kami the movie.
cik limah anak pak lebai,bye!

...dan itu aku.

Oct 7, 2009

hari ni hari kau,esok lusa hari aku.


post paling panjang abad ini.tak payah baca.buang masa.

gambar untuk publisiti semate2.ini bunkface,kau tak kenal ke?

post tak baik punye.budak baik dilarang baca.post ini tak ada makna.hanya luahan hati seorg insan biasa.yg tgh pasrah agaknya.

amaran:bak kate koyuki,pakai seatbelt sebelum baca.bukan sebab kita nak terbang,tapi kita nak menjunam,dalam.

harini aku rase panas semacam.dah sampai telinga.belum sampai kepala.

tadi petang,aku chatting dgn seorg aweks ni, mulut (bukan name sebenar). macam2 chat.kau bagitau aku ini.aku bgtau kau itu.aku share ini.kau share itu.aweks ni baik.semangat aku chat dgn die.semangat sampai aku rase aku boleh kawad kaki keliling padang sekarang juga.siap2 chatting,aku dgn semangat pergi toilet.bukan melepas lah sial tapi amik wuduk.tenang hati,sejukk.

lepas wuduk,dgn kaki kanan aku masuk bilik kembali.ade org buzz kat skrin lappy.aku jalan,jenguk,lihat,dan teliti.bangsat!ape ke jadahnye semua ni! aku kene tipu mati2! sial!! celaka!minta penyepak agaknya.ape kau igt ni bulan april fool ke.aku diam.aku duduk.aku dengar.pot pet pot pet.setan bisik.aku maki dalam hati.panas aku menjadi2.solat?ahh.malam ni boleh lagi.

aku pakai headfon.volume max.aku goyang sikit.tak berkesan.aku goyang banyak.layannn. bukak lagu paramore.ya aku suka paramore.sebab paramore tak menipu.aku benci kene tipu.kenape perlu menipu.kan bagus kalau kau jelas satu persatu.aku bukan hantu.hati aku cakap takpe.harini hari kau,besok luse sape tahu hari aku.

aku pikir.otak tanak gerak.dah berkarat agaknya.sakit kepala.aku cuba fikir.aku malas.aku bosan.aku penat.hati aku menyampuk. sabar2.sebulan je lagi.lepas tu aku boleh berlari lagi.aku tanak berenti walau sekali.ape aku peduli, ini saat yg aku nanti.harini hari kau.nikmati lah selagi ia kekal begini.sebelum kau berduka lara esok hari.

sebulan lagi.aku nak berjuang sampai mati.keje part time malam hari.hutang berlambak nak kene cover setiap inci.aah lagi panas bile igt part ni.kim*k ah kau!!andai aku tahu itu semua scam semata2. fucking menyampah dowh.serious!tapi aku cool.aku kate, "takpe harini hari kau, esok lusa siapa tahu hari aku"

macam mane aku boleh berhutang.itu rahsia.nak cakap menyesal tak jugak.sebab aku jumpa oksigen pernafasan aku walau seketika. aku gumbira.tak terhingga.walau aku bukan siapa2.watak kecil yg memegang lampu semata2.tapi aku puas.puas tak terkate.aku boleh ketawa tanpa berpura2.waktu itu memang hari aku,tapi itu dulu.boleh kau putar masa?

sekarang aku risau.kepale serabut.aku plan.plan baik punya.aku tak minta tolong sape2.kecuali akak usm,die seorg sahaja.semua bende mintak die kasi.bertuah ketemu dia.aku bersemuka dgn dia.aku mengatur kata.die cakap tak apa.hari yg ditunggu kunjung tiba."hari aku!",itulah dia.

2 hari lagi,10 10 09.aku benci tarikh ni.ade aku peduli.mungkin ini semua bermula dari kate2 ujung nyawa.3 tahun lepas,semuanya berubah sekelip mata.sungguh aku tak percaya.tapi takpe mem besar masih ade.aku belajar bagai nak rak kerana die.spm 11a semua.8a1.3a2.cantik!minat aku tinggal setapak dua.dtg date ni semua aku tak nampak.gelap gelita.sial!

hari ni mem besar shopping lagi.kali ini tv lcd.die suka. hitam. besar. cantik. bergaya.aku tak suka.aku jeling sahaje.aku blah tanpa berkate2.takpe aku dah tak berharap pade die.aku tunggu je.bukan lame.sebulan je.sebulan je lagi, aku takkan jejak kaki lagi.aku nak bawa diri.aku nak berlari tanpa henti.sapa semua yg aku kenali.buat hal aku sendiri.berdiri di atas kaki sendiri.berdikari!

p/s:hidup ini memang palat kan? -_-
tapi takpe esok masih ade.

si blogger's thought:
alahai mem besar,
kenape lah kau shopping lagi.

kalau kau tahu masalah ku ini,
kau akan menyesal nanti.

tapi takpe.no hal.aku boleh cover sendiri.

kerna aku sayang kau sepenuh hati

walau kita sering melukai.

...dan itu aku.


Oct 4, 2009

lumut,i am truly sorry

ades.i created another mess and now i need to fix it.huhu.

first of all,aku nak membuat confession di sini yg aku ade buat salah kat lumut.org pertama yg dimaksudkan dlm entry yg bertajuk "lumut gay dan bisex" itu adalah aku.ye itu aku.tak percaye? cuba perhatikan pic profile aku dan bandingkan dgn gambar yg diblur kan dlm entry tersebut.sama kan?ini ape yg aku telah tulis.

"duh~komen last bunyi macam harsh lah pulak.
macam nilah kalau kau still sayang kat dia.
just give her quite a time.aku rasa die tgh konfius tu.
biaselah.those old feelings tibe2 come back.
perasaan dia pun dah berserabut.so dia cakap ape yg tak patut.
feel better?

p/s:komen ni selalu aku kasi kt en lumut je sebab die berbunyi agak gay.betul tak?haha"

ayat p/s ini sebenarnya bermaksud "komen ini selalu aku bagi kat en lumut (aku selalu panggil die encik sebab aku rase die macho) je sebab die berbunyi agak gay (gay disini bermaksud komen2 berunsur nasihat di atas tu aku selalunya bagi kepada kaum hawa kerana bagi aku ianya berbunyi agak gay sekiranya aku bagi kepada kaum adam.disebabkan name lumut ade encik kat depan.aku letak lah name lumut.huhu. kebiasaanya, aku akan mempersendakan mereka(kaum adam) atau tumpang gelak di atas kejadian yg menimpa mereka.kejam kan?

dear miss lumut,

maafkan aku mut.dengan bermotifkan ingin berjenaka aku secara tak sengaja telah melukakan hati kamu.aku sememangnya tidak punye maksud sebegitu.aku tahu,kamu bukanlah gay or homoseksual or menyukai sesama kaum mu sendiri.

aku tidak pandai mengambil hati dan menyusun kata-kata.tapi aku sgt pandai melukakan dan menyakitkan.secara jujurnya,aku jarang berfikir 2 kali sebelum membuat sesuatu.segala aku main serbu.main lepas je.ternyata kau adalah mangsa seterusnya dalam kes ini tanpa aku disedari.

sekarang aku dah sakitkan hati kamu.sepuluh jari aku susun memohon maaf dari kamu.minta ampun di kesalahan aku yg tidak berfikir panjang itu.sudikah kamu memaafkan teman blogger mu ini?

truly,
arque


p/s:kepada yg ingin attack atau lempang daku laju2 mahupun sepak terajang.aku sudah bersedia.takkan aku counter attack semua itu.silelah.

p/s/p:kepada yg merasa geli sampai nak muntah ataupun "entah ape-ape entah mamat ni,ni pun nak kecoh ke." suka hati kau org lah.aku merasa aku perlu berbuat begini kerana aku menghargai mangsa tersebut sebagai seorg teman.

p/t/p/t/n:sori kalau ayat macam keling jual besi buruk.aku dah cuba sedaya upaya.sekian

si blogger's thought,
"my middle name is trouble,
what else can i say,
sudah terbukti kan."

...dan itu aku.

my middle name is trouble, my last name is drama.


mistakes..
we all make them..
they usually start with the best of intentions..
like keeping a secret to protect someone..
or getting some distance from the person you've become..
sometimes we don't even know what mistakes we've made..
to get where we are..
or we figure it out just in time..
to make it right again..
but every mistake happens for a reason..
to teach you a lesson you would otherwise never learn..
and hopefully you never make that mistake again.

bad for me.i will never learn. and all these learning processes,it truly never really work on me. even iman di dada penuh dgn lopong dan lubang2,i guess it is better than tak ade langsung kan.after all..

"living without faith is like driving in a fog"

p/s:kepada kau yg berkaitan,lets pretend it didn't happen.dan anin,boleh kau lupakan all the things i've said to you.its kinda gross actually.yeah,it is effing gross!!


si blogger's thought,
"you know what,
when it happen to be the moment

where karma slaps hardly on my face,
then i will damn regret and hope
for things
to turn around as if lah.
till then karma."

....dan itu aku


 

Get this and more blogger templates free at "Free Blogger Help"