Sep 30, 2009

asal aku tibe2 layan 80's ni


since he asked me to try this song out last nite.at first, aku rase macam come on lah lagu ni sucks to the feet kot.sooooo 80's from top to bottom. outfit,movement,hairstyle,rhythm etc etc etc.
then, bile dah completely heard the song.im somehow really addicted over it.oh yeah oh yeah~

the fact that it is fucking 80's and sooo not me,but still aku rase lagu ni ade futuristic hit kot.sesuai untuk clubbing.agree april? haha. ;D

memang sebelum ni tak pernah sangkut kot kat lagu2 macam ni.it's completely repulsive.but seriously shit lah,this song lain dari yg lain.the beats are great.it is 80's in a different way,urban way maybe.aku dah repeat like hundred times lagu ni.but still it is awhhsome!!

come on guys, you should try listen to it sometimes.let loose lah sikit. ;P

do enjoy the brand new video from Alphabeat for The Spell .single out on 19 Oct 09 kalau tak silap lah.google lah sendiri for more okayy. ;P

damn alphabeat,you totally got me under your spell!





si blogger's thought:
"tak salah kan kalau we try
other different things sometimes.
in a proper way lah i mean ;P "

......dan itu aku.

Sep 29, 2009

i am living just fine lah.

tadi aku dapat satu call.at first aku macam tanak angkat, tapi macam annoyed lah jugak kalau fon tu menjerit non-stop.

"hey"
"kau macam mane sekarang?"
"yada yada yada"

so dekat sini aku nak mintak maaf lah dgn kau.sori sebab macam dah berpuluh2 kali fon call dari kau aku tak angkat.honestly, aku macam try to avoid kau dan mereka. when i knew where i headed,till then i spill it out lah. aku tanak hanya cakap kosong atau membuat org2 sekeliling hoping yet nothing happen.cuak jugak kalau kau dan mereka2 ni telefon.mahu aku baling sebatu jauh fon tu.

one more thing, td tgh rancak cak cak berborak. aku macam terlepas cakap yg aku akan dtg show weekend ni.so sekali lagi aku nak minta maaf. aku tak sure dpt hadir atau tak.jgn berharap wei.seyes kau bakal kecewa nanti. unless,kau nak treat aku dinner ke, itu macam boleh dipertimbangkanlah.

ahhahahahaha.

later aku text kau kalau aku macam dpt dtg.dan gud lak untuk kalian ahli-ahli tts semua.

so untuk itu aku mahu ambil kesempatan mempromosi this upcoming show dari tts (tronohtheathreshop) yg merupakan oksigen pernafasan aku suatu ketika dulu.

masih tidak terlambat untuk aku membuat promosi kan kalian?

at least i try to contribute something here from my loser seat.tepuklah sikit.


TRONOH THEATRE SHOP

dengan kerjasama

Universiti Teknologi PETRONAS,
KEMENTERIAN PENERANGAN KOMUNIKASI DAN KEBUDAYAAN,
TAMAN BUDAYA PERAK,
TAMAN BUDAYA KUALA LUMPUR


mempersembahkan


berikut adalah tentatif persembahan:

1. Tempat : Dewan Serbaguna, Universiti Teknologi PETRONAS (MPH)
Tarikh : 2 - 3 Oktober 2009
Show : Asylum & Medley of Mimes
Masa : 9 PM
Tiket : RM 5


2. Tempat : Taman Budaya Perak
(Program Amal TTS)
Tarikh : 10 - 11 Oktober 2009
Show : Asylum & Medley of Mimes
Masa : 9 PM
Tiket : RM 10


3. Tempat : Taman Budaya Kuala Lumpur
(Program Amal TTS)
Tarikh : 17 Oktober 2009
Show 1 : Miao Miao Sang Arnab & Monolog Tok Janggut
Masa : 2.30 PM
Tiket : RM 10
Show 2 : Asylum & Medley of Mimes
Masa : 9.00 PM
Tiket : RM 10
dan
Tarikh : 18 Oktober 2009
Show 1 : Asylum & Medley of Mimes
Masa : 2.30 PM
Tiket : RM 10
Show 2 : Miao Miao Sang Arnab & Monolog Tok Janggut
Masa : 9.00 PM
Tiket : RM 10


mereka punye acting and entertaining level memang almost setaraf
dgn professional.sumpah aku tak tipu.dah byk accomplishment
yg telah kami mereka capai.award bersepah2 dlm stor.
untuk info selanjutnya, anda boleh kelik link2 berkenaan
or drop je comment kat bawah.
feel free to ask.

to ttsians: rock it puppet!!yeah!

p/s:buat kalian, kalau mahu mengomen,komen baik2.
jgn kau usik hati aku,aku sepak terajang kang.
hahaha.

si blogger's thought:
"every option have equal opposite reaction
and hey karma~ain't you a bitch"

Sep 26, 2009

hey, sudah raya ke?

baju melayu tahun ni.haha.

raya aku best???unh-unh.
hari raya aku damn xbest.
mungkin sebab dah besar..
atau mungkin sebab tak pakai baju melayu ..
atau mungkin sebab tak puasa penuh..

mwahahahahaha..
hahahaha..
bwahaa..
mwaaaah..
haha..

hehe..

lol..

rofl..

diam!


antara sebab2 raya tahun ni tak best!
sebab kau tak puasa penuh..lalala~
wateva~
atau sebab duit raya kau hanye rm 5..owh terlepas cakap.
diamlah bodoh!
kita abaikan kata2 yg bertulis condong ni okeh =p
jom2 aku nak cerita pasal dairi raya aku.

malam sebelum raya
org tgh sibuk2 masak kemas rumah aku tgh main game.
aku asik remind myself..
"oh gosh,setan dah terlepas.tanduk pun dah keluar"
and at that time aku tgh main game melepaskan
dewa2 pada zaman firaun.
duh,boleh nampak kan macam saling berkaitan.haha.
lepas gosok baju melayu aku pun tido.
zzzz.

9 am di pagi raya

im just a little bit cold in the middle..
life is a maze.love is a riddle.
i dont know where to go.

dah kau sambung sendiri.
sape laa pulak mesej pepagi buta ni.
aku amik fon dan bukak mesej.
"jgn lupa bawak telekung time semayang raya"
AHAHAHA.lawak lah sgt tu.
aku reply.
"masalahnye,semayang ke?haha"
ah hah!terus die tak reply lepas tu.
sori acab,aku tgh mamai.so macam malas nak reply mesej kau.
neway,tanx sebab kau dah igtkan aku harini raya.
dan harini aku bangun pukul 9 pagi.
wtf!
sebelum bgn aku sapa baju melayu
"hey, i tanak pakai u harini boleh?"
pulakk! -_-"

11 am di pagi raya
aku membawa diri ke kamar mandi.hahaha.gelaklah.
aku tak kisah.yup!aku baru nak mandi.
tengok takde mood nak raya kan.
lepas bangun tadi aku lepak2 depan tv sambil kunyah
biskut2 yg berkenaan.
raya tahun ni jugaklah takde salam mintak ampun maaf dgn famili.
sebab mak aku keje hari ni.gaji tiga kali ganda die cakap .
so dia tak nak miss keje.mata duitan lah katakan.haha.
lepas mandi aku lepak rumah nenek.
"maktok,nak duit raya!"

2 pm di hari raya
mak aku call. die cakap lepas die abis keje,
die nak jumpa mak usu.
damn!mak usu aku yg dah 3 tahun tak balik tibe2 balik.
die tinggal kat hotel, takut nak singgah kampung,
takut kene tangkap kene maki.
nenek??ade lah excited sikit2.anak bongsu nak balik lah kan.

5 pm di hari raya
jumpa mak usu.tak cakap banyak pun.
nenek aku je beria2 jumpa cucu2 die,anak mak usu aku.

7 pm di hari raya
baru lah bergerak berhari raya ke rumah sanak saudara.
pegi rumah pak long,pak tam.pak ndak,pak tu,pak ni.
pak-muka kenal-name tak kenal.
pak-muka tak kenal-tahi lalat die aku kenal.
pak-dua pupu mak aku.
pak-3 pupu.
pak-anak menakan nenek aku.
jumpa cousin muka ketat,cousin muka tak ketat sgt.
cousin muka kdg2 ketat.kdg2 kelat.

11.30 pm di hari raya
drive pulang ke rumah.sampai rumah tido sampai lupa
isyak tak semayang lagi.

raya tahun ni sgt berbeza pada tahun2 lepas.tak meriah.
famili aku jugak masih ade yg sedih2 atas kematian
my great grandmother,moyang aku malam jumaat yg lepas,
2 days b4 raya.umur die almost 100 tahun.
dulu kecik selalu ikut die petik buah kopi kat belakang rumah.
toknek buat sendiri kopi.
walaupun kopi dia xberapa best.
tapi aku suka bau suasana kopi tuh.

"tok je yg paling tua dalam kampung ni.
kawan2 tok yg sebaya tok semua dah takda dah"

-arwah toknek-

semoga rohnye dicucuri rahmat dari Illahi.
amin.

so now what,org cakap kalau puasa sebulan,
raya pun sebulan kan.betul ke?



si blogger's thought:
"aku nak jadik kecik balik boleh?
baru seronok raya.
"
....dan itu aku.

Sep 16, 2009

macho sungguh kau nenek

bukan gambar sebenar

disebab kan aku ade buat salah kat nenek aku 2 hari lepas..
semalam aku offer kan diri untuk cat satu rumah nenek aku..

"sori lah maktok semalam aniq tertidoq satu hari."
aku jawab dengan mata pandang melilau ke
arah lain sebab aku bohong padanye.

"penat tau maktok dail no aniq,aniq tak angkat"
lantas dia jawab dengan menunjuk2 gaya die menekan nset
menggunakan jari2 yg acap kali tersasar butang nombor mendail.

"alaa..sori laa maktok.
aniq tolong cat rumah maktok nak??"
pujukku dengan sedikit mengangkat keningku.
lagipun sebelum ni die pernah menyatakan hasrat untuk
mengecat rumah usang nye ni.
"mampukah aku cat satu rumah"
tanya hatiku

"rumah ni ke?tak payah lah."
jawab nenek dengan pasrah terima yg usia
rumah usang ni same dengan usia die.
tunggu rebah je bile2 mase.

"memang tak payah pun.senang je"
seloka aku.

"bolehlah aniq.raya pun dah nak dekat kan"
nenek balas dgn teruja. aku menarik nafas lega
tatkala melihat senyumannya.

jarang sekali nampak die teruja gembira sebegini rupa semenjak kejadian die dengan anak bongsunye,mak usu aku.habis semua harta dan tanahnye ditipu oleh anak sendiri.

selama ini die hidup dalam ketakutan sebab selalu org mintak hutang. orang mintak nenekku langsaikan hutang mak usu ku. mak usuku??entah ke mane die lari bersembunyi.

"bedebah kau mak usu,aku akan belasah kau
kalau aku jumpa kau.
kau sungguh sial!"


...................................................................................

malam tu kami berbuka bersama..
biarpun lauk tak seberapa..aku senyum gembira..

"ambil lah lauk tu"
katanya nye lepas die membahagi2kan
lauk tersebut.

"haah2"
aku jawab sambil cubit sedikit lauk bahagian aku.
aku ambil sedikit saje sebab aku tahu lauk berbuka tu nanti die
akan simpan untuk sahur.

"nanti maktok nak makan ape kalau lauk dah habis."
aku bermonolog

...............................................................................

lepas berbuka,aku nampak nenek telan 2 biji ubat.

"maktok makan ubat ape"
tanye aku dengan perasaan ingin tahu.

"maktok makan panadol,tak sedap badan 2,3 ari ni.
rase macam nak demam"

jawabnye sambil gigih berusaha bangun untuk ke dapur dengan
kaki ala2 capiknye untuk menyimpan bekas ubatnye.

"kejap maktok,aniq nak tengok ubat ape
maktok makan tu.."

pintaku

setelah diteliti....

"ubat ni berangin lah aniq"
maktok tibe2 bersuare

"maktok!!"jeritku

"awat??"tanye maktok

"maktok tau tak maktok makan ubat ape nih!"
tanyaku lagi

"panadol lah.betullah,maktok makan 2 biji je"
jawabnye dengan yakin.
"makan 2 biji berangin ke aniq?"
tanye nenekku

aku tergamam seketika...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

hrmm..
kalaulah aku cepat menghalangnye dari makan ubat tu.
kalaulah aku cepat ke rumahnye ketika die cube menghubungi aku.
kalaulah aku lebih peka terhadap keadaanye.
semuanye takkan berakhir begini
kalaulah..hrmm...
ok2.ini tipu semata2.abaikan perenggan ini
anda dah dikencing!
hahaha.jom sambung cerite.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"hahahahahaha!.ni bukan panadolah lah maktok!
ni ubat hilang pedih gastrik,pedih ulu hati dan meregangkan perut."
gelak aku dengan perasaan bercampur baur lawak dan risau.

"ahahahaha..patutlah berangin"
die turut join gelak.
"biaselah tu aniq,mate dah kelabu.
sume nampak same"

jelas die dengan pasrah yang dgn usianye yg tue.
"takpelah aniq,
maktok boleh meregangkan perut maktok ni"

jawabnye dengan bercanda, ingin mengurangkan
perasaan risau aku mungkin

"macho sungguh kau maktok!!
patutlah demam tak lega2!"

jeritku dalam hati.

p/S:ok lah.aku nak pergi rumah nenek sambung mengecat.
takut2 jugak kalau die telan ubat yg lain.
nenek aku macho~nak buat macam mane..


Sep 13, 2009

bubu,aku jawab tag kau nih.

haha.sori bubu.aku memerlukan mase yg panjang untuk carik jawapan tag kau nih.bla bla bla.(alasan semua tuh).di sebabkan previous tag kau yg ade 50 soalan macam soalan spm gamaknya.so aku buat tag yg nih.lagipun,aku dah janji kan.hehe.sori lambat buat.


"saye dah pesan kat die jgn mandi laut.die nak mandi jugak!"
said mr arque to an officer during the investigation process.

1. How old are you?
19 tahun.hihi.

2. Are you single?
haah.singlet.

3. At what age do you think you'll get married?
aaa~28 tahun..kot.nak enjoy dulu nak lepak2 nak travel nak itu nak ini.
boleh?

4. Do you think you'll marrying the person you are with now?
duh,aku single kan.keep it in your mind.

5. if not, who do you want to marry?
mak kau boleh!huh.

6. Who will be your bridesmaid & best man?
erm,sape nak angkat kaki.bff kot.
tak pun x-gf aku n x-bf awek aku.
gile amuk satu majlis tu nanti.
baru meriah!


7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?
beach beach bitch!
lepas kahwin boleh terus lemaskan pengantin
dan bolot semua harta die.
muahahaha.


8. Where do you plan to go on honeymoon?
tak kisah mane2.janji aku belayar atas kapal mewah.
siang buat marathon tengok movie n malam buat ***.
boleh??aku dah bukak puasa kot.

9. How many guests do you think you'll invite?
disebabkan bakal ade killing plot kat beach tu.
xyah guest lah agaknye.


10. Will that include your exes?
takkan nak include mak kau kot!
takde guest laa bai.


11. How many layers of cake do you want?
aku tak suke cake.tukar ke spaghetti bolognese boleh?

12. When do you want to get married, morning or evening?
gelojoh sgt kawen malam.mungkin pada awal pagi.
time die tengah2 mamai.senang aku lemaskan die.
muahahaha!


13. Name the song/tune you'd like to play at your wedding.
i'll kill her by soko.soko i lap u~

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon,fork and knife?
onli knife.nice kan.

15. Champagne or red wine?
red-blood wine.awhhh....some.

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
terus pegi honeymoon laa yang!
nak tunggu lagi buat ape.
dah halal kan.


17. Money or household items?
money money money.hehe.

18. How many kids would you like to have?
banyak2 buat serabut je.2 sudah.1 laki 1 pompuan.

19. Will you record your honeymoon in DVD/CD?
yeah babeh yeah!asset penting tuh!

20. Whose wedding plan would you like to know next
mak kau!haha.

p/S: ahhahaha..
aku main2 buat tag nih sebab takde idea.
so,sesape rase nak main2 jugak buatlah tag nih.

si blogger's thought:
"kahwin,
kau adelah benda serius bagi aku.
so selagi aku tak jumpa jodoh aku
,
aku pandang kau sebelah mate boleh"

....dan itu aku.

Sep 9, 2009

hoi B-A-B-I

wat??!!aku dah cakap kannn..

Ceritenye macam ni..
Ada seorang pompuan , masa tu dia sedang berhenti ditepi jalan
sambil melihat keadaan keretanya yang kemek.
hari dah nak masuk magrib, dia menjadi semakin resah.
Dah lah jalan tu sempit, lampu jalan tak de pulak.

Tiba-tiba datang sebuah motosikal datang dari arah bertentangan.
Dah lah tak pasang lampu, tak pakai topi keledar.
laju pulak tu. macam pelesit.
Perempuan tu apa lagi, dia terus menjerit

" Hoi.. Babiiiiiiiii. ...... Slow sikit....."

Bila mendengar laungan perempuan tu, apa lagi,
penunggang motosikal tu pun
menjerit balas .

"Celaka!!!!! F**k you!!!, Pu**mak kau!!!".."
Bagerooo..."
sedap jer cakap babi...."

Selang beberapa saat..
tiba-tiba terdengar satu dentuman yang kuat.
Perempuan tadi berlari kearah bunyi dentuman tersebut.
Apabila sampai ke sana,
kelihatan budak tu terpelanting dalam semak
manakala motosikal nya remuk sama sekali.

Rupa-rupanya, dia dah langar babi yang telah
dilanggar oleh perempuan tadi.

p/s: moralnye.,hoi..babi tu bukannye untuk menghina ke ape.
kite mestilah berfikiran positive sikit.ok.banyak.
think positive ni baik untuk kesihatan di samping
dapat mengelak dari melanggar babi2 di jalanan.
hoh!

si blogger's thought:
"ade org perasan ke aku copy paste entry
dulu2
sebab aku malas update.lantaklah.haha"
....dan itu aku.

Sep 6, 2009

ini bas ke roller coaster ke space shutter.

ini.ini.ini..anda yg tentukan..

sebab dah lame dah tak naik bas mini.aku pon decide laa nak naik satu bas mini ni dari destina A ke B which normally amik mase 40 minit.huh.lame!

dengan macho dan lebih macho dari lumut(haha) aku pon selak seluar lalu menampakkan segala bulu2 kaki yg seksi untuk menahan sebuah bas di samping mengelakkan pemandu bas dari mengantuk.cara ini berkesan!

aku naik dan selepas membayar tambang sebanyak 4 ringgit,aku mencari favourite spot aku which is 3 seat dari belakang kiri kanan aku xkesah.bila dapat je seat ni rase macam dunia ni kau punya dah.

dan dengan confident nye aku tutup kemas tingkap2 bas untuk mengelakkan angin sepoi2 bahasa yg juga tak paham bahasa dari mengkusaikan rambut aku ini yang telah pun memakan masa 20 minit untuk digayakan menggunakan wax helena creative styling system yang aku rase berbaloi beli satu.dah lah mahal dapat satu pulak tuh.huh!

ye,bagi aku rambut tu penting dan ianya bukan sahaja mahkota bagi kaum perempaun,ia juga mahkota bagi aku.kekemasan rambut tu sgt penting untuk mengelakkan jiran2 rumah sebelah mengumpat non stop n menjadi topik utama untuk khutbah jumaat next friday."orang muda hendaklah tampil dengan kemas"hah!macam tu.

lagipun tak macho laa kalau aweks2 di luar sana tengokkan.bertambah2 dosa mengumpat sefamili.tadi jumpa mak dia ngumpat,kat sini anak pulak sambung...

minah A: eh messy nye rambut dia,nih rambut ke sarang tebuan nih.
ni kalau lalat masuk pon boleh sesat..

minah B: woh!rambut dia terpacak.tajam!
kalau cicak jatuh pon boleh mati nih.

minah C: erk..ni rambut ke berus cuci carpet nih..
-_-"


hah!macam tu hah!seat 3 dari belakang ni sgt best.serius.aku tak tipu.dan bila bas tu dah gerak ini lah jadinya.

WAAAAAAAAAHHHHH!!!!!
ARGHHHHHHHHHHHH!!!!!!
MOREMOREPARAMORE!!!!!
YEAHHOOHHHYEAHHHH!!


haha.jangan berfikiran nakal rakan2.xelok tgh puasa.seat ni actually dekat dgn tayar bas.seluruh effect gegaran gempa bumi angin taufan akan anda alami.bas ini sgt laju sebab org2 kampung aku xramai pun nak ke bandar so dia jarang sekali stop untuk amik penumpang.then bila dah laju,lalu pulak jalan xrata lubang sini sana dan especially bonggol bonggol kesayanganku.sumpah anda akan rasa bontot anda tak cecah seat sebab asik melayang2 di udara.perasaan seperti menaiki roller coaster pun turut hadir sama.

aku sayang kau lah bas mini!!!

kepada orang2 kat luar sane.kau ingat naik space shutter kat genting highland je ke tak cecah bontot.think twice!

p/S:jangan salah faham ini bukan kempen "jom naik bas"
untuk mengurangkan kesesakan di jalan raya ke ape.
aku hanya membebel.thats all. ;P

si blogger'S thought:
"adventures are so great n
i just can't stop loving them"
.....dan itu aku.

Sep 4, 2009

aku,anin n foreigner chad

uuuu.arrghh.ermmm.erkkeke.

ade satu kuiz IS ni which is islamic studies.aku n anin 1st session group untuk kuiz while the chad foreigner,bechir in 2nd session.beza gap kuiz 1st n 2nd adelah 1 hari.so si bechir macam cube2 lah nak korek2 pakai senduk soklan2 kuiz IS tuh sebab 1st session kuiz dah selesai.

aku + anin:soalan 1:bla bla bla bla
cicak kubing mati kene lenyek moto pak abu....

........................
soalan 9: bla bla bla bla bla
razak jiran sebelah tengah korek idung dia tak puasa..


bechir:so what's the last question
(sume ade 10 soalan)


anin:ermm..who's the one who built the
statue of liberty
(bukan soalan sebenar.tak logik laa
kau kuiz IS tanye pasal mende ni kann)
..
erkkeke..(dia tengah tahan gelak)


bechir:so,what's the answer?

yee.si foreigner chad ni sangat tamakkk dengan jawapan2 sekali die suruh kita orang bagitau.bukan die nak carik sendiri ke ape.huh!

anin:i dont know.ask him..(dia tunjuk aku)

lepas aku dan anin berkomunikasi through isyarat mata muka
lubang idung lubang telinga
sume.n yes!
kita mesti kencing foreigner nii.

aku:ehem.dato' siti nurhaliza built it..
(muka serius tengah tahan gelak okayy)


bechir:hahaha.i know datuk siti..hahaha

aku tatau ape yg die tau exactly.assumption kita orang:

1st:die tau perkataan datuk which is 'grandfather' sebab
die amik bahasa kebangsaan which is
macam bahasa malaysia.

or

2nd:die memang kenal dato' siti..

n then aku tukar jawapan aku..

aku:haha.yeah2.i was kidding then.you know..
maria ozawa. tyra bank.
she's exactly the one who built it.
kihkih..(gelak sikit2)


bechir:(dia salin jawapan tu okayy)..
"taaaiiraa baankk"..


aku + anin:(gelak guling2 macam tenggiling
dann dann dann si bechir ni pun join gelak
walaupun dia tak paham ape2..)


ahhahahahahHAHAHAHAHAHAHA!!

sumpah kelakar.guling2 aku gelak..till now.
wakakkakakuiyuiyui.

p/S:aku tak boleh blah dgn reaksi muka bechir.
macam "aku pasrah dan terima semuanya" haha.
just so you know..the statue of liberty was designed by
Frederic Auguste Bartholdi.baru je google tadi. ;P

si blogger's thought:
"what's friends for except dari
mengenakan org
dan laughing together"
kann. it was nice back then.soooo nice~haha

...dan itu aku.


Sep 2, 2009

doa baik punya

senyum paksa. -_-"

doa ini telah dipau dari belog anaklaut sewaktu dia mengalihkan
pandangan dari desktop kepunyaannya ke arah
tingkapnye tika mendengar bunyi batu dibaling oleh aku.
hope u get the idea. ;P


doa untuk mendapat jodoh.

baca pada pukul 12 tgh mlm dalam keadaan telanjang bulat!
(ok!yang tu aku saje2 tambah.ahhaha. ;P
sape ikut dia sesat.)


Ya Tuhanku,
kalau dia memang jodohku, dekatkanlah...

Tapi kalau bukan jodohku,
Jodohkanlah....

Jika dia tidak berjodoh denganku,
Maka jadikanlah kami jodoh...

Kalau dia bukan jodohku,
Jangan sampai dia dapat jodoh yang lain,
selain aku...

Kalau dia tidak bisa di jodohkan denganku,
Jangan sampai dia dapat jodoh yang lain,
Biarkan dia tidak berjodoh sama seperti diriku...

Dan saat dia telah tidak memiliki jodoh,
Jodohkanlah kami kembali...

Kalau dia jodoh orang lain, Putuskanlah!
Jodohkanlah dengan ku....

Jika dia tetap menjadi jodoh orang lain,
Biar orang itu ketemu jodoh dengan yang lain
dan Kemudian Jodohkan kembali dia dengan ku ...


p/S: doa ini sgt menarik dan aku macam nak tulis di atas kertas
dan selit di celah2 komik kegemaran aku boleh? hik33.

si blogger yg percaya "jodoh itu tetap di tangan tuhan"
...dan itu aku.


 

Get this and more blogger templates free at "Free Blogger Help"