Nov 20, 2009

aku.sebuah.blog season finale-part 1


ahhahaha.ape kau ingat series je macam ade season finale.belog aku pun ade season finale jugakk la sial.kekekeke.aku malas ar nak pusing2 cite.straight to the point.aku nak tutup aku.sebuah.blog.wakakakaka.mampus ar.ni blog aku suka hati aku lah kan.

so you guys,blogger2 sekalian,terima kasih banyak2 dowh menemani aku sejak aku active blogging july ogos haritu.thanks sudi singgah page aku yg entah pape macam celaka pun ade.thanks sudi layan otak gila aku.aku boleh jadi gila kalau kau orang tak layan aku berbelog ni.thanks sudi komen komen.sudi jerit2 kat shoutbox aku walau aku tak reply pun still ade jugakk yg jerit2.buat sakit tekak ah weii.hahaha.

so kalau kau orang macam nak kutuk2 ke.nak tanye ape2 ke.sila berbuat demikian sekarang lah.nanti aku macam jawab semua soalan dalam part 2 season finale last entry sebelum aku tutup kedai.adeh.better kalau tak payah tanye.buat penat aku nak menjawab.haha.

p/s:sori kalau ayat macam keling.aku dah hilang keupayaan berbelog.wakaka.

p/s:aku nak jalan2 kat belog kau orang buat terakhir kalinya.hehe.






yang hilang akan muncul kembali,
mata yg tertutup akan terbuka lagi,

yg berhenti akan sambung berlari,
bila tiba masa,yg sudah berakhir akan dimulai.

-blogger boy-






"aku mati2 ingat karma belasah aku habis2.
tapi aku dapat peluang lagi.
aku tanak sia2 kan lagi".

...dan itu aku.

Nov 14, 2009

tarik nafas dan hidup selagi boleh


fokus mana anda rasa patut xP

this isn't torture.

torture happens when you asked someone to buy Junk and you spent the whole day waiting that person untuk balik so then you can keep yourself updated dengan dunia muzik.

this is just mildly unpleasant.



this isn't loss.

loss happens on the day,the day you missed your father's funeral day.atas alasan yg cikai dan tak munasabah.yang end up memakan diri di saat ini.

this is just longing.



this isn't important.

important happens on somenone who just lost a 'thing' yg membuatnya menghargai the 'thing' the next second he realized yang dia dah pun kehilangannya.so then will put all efforts on getting it back.manusia biasa.pathethic.tapi sometimes kita lupa bukan semua benda hilang boleh balik.

this is just a distraction.


so cope with it.kau bukannya lemah.


p/s:rasa macam nak baca buku komik babi berkahwin dengan manusia dan membuat seks di merata-rata.oh.shen je yg boleh siapkan komik ini.haha.

p/s:kau ingat aku nak sangat berblogging semua ni.sebab aku sekarang seorang.bila seorang kita boleh melakukan 1001 perkara.dari membuang masa nak fikir perkara setan mana nak buat dulu.baik aku blogging saja.lepas blogging baru kita fikir.ahhaha.

kepada kau yg ym semalam,aku agak terkejut.tapi dalam realiti.memang tak cukup masa nak terkejut.orang bagi kau amik kau hadam.aku tak suka dengar cite satu pihak.tapi sebab kau macam dah agak TUA.haha.banyak makan garam dari aku.so aku percaya.dan aku akan ingat kata-kata kau.thanks.

oh hey,you get no judgement from me.


"you are not there.
somewhere in the future,
suffering for something that hasn't happened yet.
you are here.right here.
so let just breathe and
live life to the fullest selagi boleh."

..dan itu aku.

Nov 10, 2009

kepale aku bukan bola getah.sedap sedap je kau nak hantuk.

tadi.aku macam asik gile kemas2 file.then bila nak tarik satu file ni,sekeping vcd lucah gambar jatuh.aku amik gambar tu.aku lihat.tenung.teliti.cisss.gambar kau rupenye.kemudian aku macam tersenyum.

cikgu MALA bukan name sebenar.

pergh.ingat lagi kot fist time cikgu ni masuk kelas.

"selamat pagi semua.saya cikgu mala.saya ajar matematik.dan jangan buat saya marah sebab saya pernah hantuk kepala pelajar ke dinding"

"wohoho.gile psycho.cikgu ni propa je lebih kot.kita baru darjah 5 kot.sunat pun macam belum kot.potong! potong! potong! ekekeke."

lepas berbulan2 die mengajar.aku macam boleh nampak laa yg dia ni boleh tahan garang tapi takde laaa sampai nak hantuk2 kepale semua kann.ape kes.anak orang kot.

nak dijadikan cerita,suatu hari tu die masuk kelas mood ok.takde tande2 period,keguguran anak mahupun putus cinta.die start mengajar.bla bla bla bla cicak kubing mati kene penyek moto pak abu bla bla.lepas tu bincang2 soalan.bincang kompem laa bising kann.name pun budak darjah 5 standard laaa.

dah semua bukan main seronokk bising.aku dgn membe2 join laa.aku main dgn dak aiman.budak meja sebelah.abu dgn ali siap main kapal terbang kertas kat tepi.naim korek hidung kat belakang sambil kacau2 siti.markonah bawak mekap,mekap dalam kelas.joyah tak habis2 menjaja cerita kucing die beranak 18.peah sebuk jual nasi lemak nenek die.tapi nasi lemak die sedap.aku suka.

"awak yg comel bertocang 2 di kepale dan awak yg manis si intan payung sila diam.saya nak mengajar ni.ekekeke"

cikgu mala sound baik je.tapi satu kelas macam tak makan saman.satu kelas buat bodo buat pekak.cikgu mala hilang sabar.die jerit.

"diam laa oiiiii pukimak cibai ni aku malas nak mengajor ni semua perangai macam palat.orang buat baik jgn laa buat palat"

ehehehe.aku tokok tambah part tu sikit.harap maklong.tapi still semua telinga macam tak korek 18 bulan.tak ketinggalan aku.aku still main dgn dak aiman.bergurau senda.aku cuit kau.kau cuit aku.aku siku kau.kau siku aku.adoii memang cari nahas laa kann.

tiba2 mate cikgu mala merah2.berair.die nangis.so semua diam.aku tak perasan dowh mase tu.sumpah.kalau tak kompem aku dah tak main dah dengan dak aiman ni.plus mase aku main tu aku berdiri.so bila semua dah duduk sah2 laa kann aku je yg kene spotlight semua ni.celaka.aiman sempat duduk.lagi laa celaka.then bila aku baru nak duduk.aku nampak die jalan laju bukan main ke arah aku macam nak rogol aku bile2 mase je.mak tak rela u!

"tak selamat tak selamat"terngiang2 pulak warning die awal2 tahun."saya pernah hantuk student ke dinding sebab saya tak boleh kawal marah".aku cari helmet.tak jumpa.ciss.aku lupe.semua bawak basikal mana ade helmet."habis bocor.kompem bocor kali ni.macam mane ni
aiman".macam biase "aiman tak kesah"

tuk tak tuk tak bunyi kasut tumitnya yg semakin menjadi2.sampai2 je,aksi belasah membelasah dimulakan.cikgu mala tolak semua buku aku yg ade kat atas meja

"waaaaa.cikgu ni period ke aiman"

"nyanyi lagu tepuk amai2 dowh.nyanyi2"

"ah diamlah kau"

cikgu pegang kepale aku.die cium hantuk kepale aku ke meja.ciss.main kasar nampak.die hantuk non stop.ade laa dalam 5 das kene hantuk baru die stop.tak habis lagi tu.die tarik meja aku.die tolak sampai terbalik.die tendang2 meja aku.wohoho.agak2 laa kann.aku?aku dah terbengkalai dah mase tu.nyawa2 ikan tunggu cpr dari dak aiman ni.

selesai aksi2 ganas,cikgu mala berlari2 anak sambil menangis ke bilik guru.di bilik guru, die berpura2 nangis untuk menagih simpati cikgu2 lain supaya mendefend beliau sekira parent aku saman beliau.hasilnya,ade laa dalam 2 minggu aku kene boikot dgn cikgu2 di sekolah.sialan.

tapi takpe aku tak kisah mane pun.lagipun aku tanak parent aku tau.kemudian,dgn menggunakan nini cokelat celup..celup celup.. aku merasuah membe2 yg tinggal dekat2 dgn rumah aku untuk tutup mulut.kira takde laa kantoi dengan mem besar kann.tapi yang tak boleh blah.adik aku yg seorang ni.ingat adik aku yg selongkar beg aku dan dedah surat aku kat mem besar.makhluk inilah.entah macam mane entah die boleh tahu.tapi tak heran laa sebab kami satu sekolah.die ugut.kalau tak ikut cakap die kompem laa die roger mem besar semua kejadian ni.

sejak dari haritu,aku terpaksa laa bawak adik aku tiap2 kali keluar main.berkepit berdua.semua aku main dia nak main.tak padan dengan kecik.rimas sial.nak intai apek sebelah rumah comolot belakang kedai pun tak lepas.ciss.

p/s: sebenarnya aku dgn dak aiman main benda lain.ahahaha.kesimpulannye,cikgu ni tak cool langsung.rilek2 sudey~ ;P

"pagi ni sama macam pagi2 sebelumnya.
and i am so fucking bored"

...dan itu aku.

Nov 8, 2009

chinese paladin III.addicted.ah!

jaga2 semua mood dia tengah ceria.semua senyum senyum.kekekeke!


ahhahaha.adoii.takde angin takde ribut tibe tiba boleh pulakk aku sangkut kat chinese series nan satu ni.selalu syok je layan greys,one tree hill,smallville yg tak reti2 nak habis,gossip girl,supernatural,heroes,true blood.true blood?owh yg ni 18 tahun ke atas je boleh tengok.cite pasal vampire.so kalau sebut vampire semua bayang part mane??of coss laa neck.bkan necklace ye dafi.neck iaitu leher.ah! banyak gila kot adegan2 panas.tapi aku suka.kasi otak jalan.haha.nur kasih??erk.sori aku tak layann.

tapi cita yang satu ni.chinese paladin III ni sumpah best.mula2 cita macam banyak jugak lah lawak.tadi aku google die cakap ending die sadis nak mampos.cisss.kene beli stok tisu banyak2 aaa kalu macam ni.ahhaha.

tadi aku macam bukak youtube.then bukak laaa banyak clip2 cp3 yg aku nak tengok dgn kaedah open in a new tab.so lepas bukak kene laa tunggu buffer.sekali siap dah buffer semua.aku tertutup window yg ade semua vc cp3 ni.macam sial kann?kene buffer lagi sekali laa gamaknye.tapi takpe.mood ceria ok semua.aku senyum senyum. T.T

ni vc opening cp3.walaupun aku tak paham mandarin kantonis watsoever tapi macam kene je beat dia.boleh terpacak bulu hidung dengar kot.layan arr.sape tak layan pendek umur wo! kehahaha. ;D








addicted tahap gaban dah ni.ah! ;P

p/s:update macam ni pun boleh je kot kann?heeeee.


si blogger's thought;
"perasaan ini boleh membunuh "

...dan itu aku.

Nov 6, 2009

seloka hari jumaat


pejam celik kejam celik,dah jumaat dah punnn.sebelum solat jumaat tadi,aku bosan so aku buzz laa sorang blogger ni

aku: oit2 solat jumaat arr.ape daa...kehkehkeh.

kAU: uiitt.huishhh.btol la lmbt da ni nk g bentang sejadah lagi *nak buat sejadah rukuk lagi boleh masuk metro.kehahaha*

aku: hahhaha.wei.,tolong wei..nanti kau pegi semayang jumaat an..tolong tanda attendant untuk aku sekali doe.wakaka.

kAU: huahuahua.ko ni leh tahan sengal kn,klu kene panah petir kang.padan muke.

aku: adoii *&^()(&*^(*^T*

kAU: huhu.ko da bes penal ke?

aku: ^&$&^(*^*&$**& ^&$%^%&*^( bla bla bla

kAU: ko kn FUCK.wat pe nkk cuak

aku: hahahaha.ceyt~

*bla bla bla

.......................


"tolong tanda attendant solat jumaat untuk aku" or "aku uzur dowh" or "aku malas nak mandi wajib arr" adalah perkataan2 yg mesti wajib tayang sebelum solat jumaat.isk.bile nak taubat nih. >>.<<

adoii,mentang2 aku buat post FUCK aritu.habis semua cakap aku mesti boleh score sebab FUCK sebelum final.ciss.dia orang tak tahu sebenarnya aku tetttttt.kehkehkeh. ;P

to xrumate,haha babi kau sound aku kat ym tadi.ehem2."jangan nak sorok selipar dlm rumah pulak kalau tak pegi solat" ciss kau.hahahaha.kau rumate terbaik dowh.bilik kita mantain je aura.aku selalu buat bende "baik" kau pulak selalu ibadat.balance betul.sebab tu peristiwa kene hempap 6 bulan tu tak berulang.sayang kau ketat2 dol.hahaha.

end of story, aku ________ solat jumaat.sila isi tempat kosong.huahuhahua.

ni aku nak promote satu belog. GILE BEST! senang2 datang laa usha.aku promote ni andy.jgn lupa bayar gaji aku okayh beo. ;P

akhir kata,anda buat anda dapat.sekiann.

p/s: 2 weeks lagi dowh aniq.kau jangan laa main2 ngok.this time kau tak boleh patah balik laa.adoii.paisehh2.

p/s: maaf.entry entah ape2.otak tengah kusut.alasan alasan alasan. ;P


si blogger's thought;
"hepi befday L.
miss you damn much"

...dan itu aku.

Nov 5, 2009

quick update laa..


1.
Siapa Paling Bodoh??

Suatu hari dua orang kaya sedang duduk-duduk di cafe,
sambil berborak kosong tentang orang gaji masing-masing

Org kaya I: “Kau nak tau tak orang gaji aku tu bodoh nak
mampus.Kalau tak caye lihat ni…”

Terus dia panggil si Adi orang gajinya.

“Adi, ini RM10 , pergi ke kedai, dan
belikan saya kereta ferrari.”

Adi pun menjawab dengan sopan,

“yes sir! right away!”

Terus dia bergegas kekedai yang ade jual kereta.
Orang kaya I itu terus mengatakan pada kawannye tu,

“tengok kan betul tu? dia bodoh nak mampus”

Org Kaya II: “Haha, itu tak de ape-ape lagi…
saya punya orang gaji lagi bengap”.

Terus si org kaya II memanggil Ali,

“Ali, pergi ke rumah saya,
lihat sama ada saya ada di rumah atau tidak”


Ali: “yes sir! right away!”
ali pun bergegas ke rumah tuannya.

Orang kaya II memandang temanye sambil ketawa
Tidak berapa lama kemudian kedua-dua orang gaji
ini bertemu ditengah jalan.

Adi: “Ehh you know, my boss is soooo stupid lah. Dia bagi aku $10 dollar dan suruh pergi beli ferrari, manalah boleh kan ari ni ari minggu tentulah kedai tutup.. “

Ali: “My boss pun stupid dum dum gak. Ada ke dia buleh
suh aku balik umah tengok dia ada kat umah ke tidak..”

2.Haiyaaa

ada seorang budak...cemburu pada adiknye yg
baru lahir ..ketika ibunya tidur,
puting susu ibunye disapu racun..
esoknye ,PEMANDU mereka MATI .
o_O"


3..Karangan budak darjah 4.

Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip . Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu. Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah.


Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang. Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit 'Adoi!'. Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula. Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya. Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya.


Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri. Feri itu terbelah dua. Penumpang feri itu yang seramai 100 orang semuanya mati. Pemandu feri itu sangat marah. Dia pun bertukar menjadi Ultraman dan memfire pemandu lori. Pemandu lori menekan butang khas di dalam lori dia..lori itu bertukar menjadi robot Transformer. Mereka bergaduh di udara. Emak saya tidak puas hati. Dia pun terus menyewa sebuah helikopter di Genting Highlands dan terus ke tempat kemalangan. Dia melanggar pemandu feri yang telah bertukar menjadi Ultraman itu. Pemandu feri itu terkejut dan terus bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalanraya. Pemandu feri itu pecah. Pemandu lori sangat takut melihat kejadian itu. Dia meminta maaf dari emak saya. Dia menghulurkan tangan ingin bersalam. Tetapi emak saya masih marah. Dia menyendengkan helikopternya dan mengerat tangan pemandu lori itu dengan kipas helikopter. Pemandu lori itu menjerit 'Adoi..!' dan jatuh ke bumi.


Emak saya menghantar helikopter itu ke Genting Highlands. Bila dia balik ke tempat kejadian, dia terus memukul pemandu lori itu dengan beg tangannya sambil memarahi pemandu lori itu di dalam bahasa Inggeris. Pemandu lori itu tidak dapat menjawab sebab emak saya cakap orang putih. Lalu pemandu lori itu mati. Tidak lama kemudian kereta polis pun sampai. Dia membuat lapuran ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu. Semua anggota polis di pejabat polis itu terperanjat lalu mati. Orang ramai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yang telah terjadi. Polis yang bertugas cuba menyuraikan orang ramai lalu dia menjerit menggunakan pembesar suara. Orang ramai terperanjat dan semuanya mati.


Selepas itu emak saya mengajak saya ke pasar untuk mengelak lebih ramai lagi yang akan mati.
Di pasar, emak saya menceritakan kejadian itu kepada penjual daging. Penjual daging dan peniaga-peniaga berhampiran yang mendengar cerita itu semuanya terkejut dan mati. Saya dan emak saya terus berlari balik ke rumah. Kerana terlalu penat sebaik saja sampai di rumah kami pun mati. Itulah kemalangan yang paling ngeri yang pernah saya lihat sebelum saya mati.

p/s:aku copy paste semua ni.later, aku proper update -_-"


si blogger's thought;
"..none"
...dan itu aku.

Nov 1, 2009

F.U.C.K itu rahsia kemenangan.


amaran: entri ini agak luar biasa.lain dari yg lain.sebab aku bosan.
dan kebosanan sesungguhnya akan mencipta kelainan!

inilah akibatnye kalau tak F.U.C.K time study.

first,sorry for the previous entry yg bunyi agak palat.yelah aku tgh memalat kot mase tu.plus mood swing.sorry guys kepada yg sempat bace.

2nd,as a normal student,bulan 11 ni full dengan exams.so semua macam terpaksa study,terpaksa balik kampung amik stok makanan restu mak bapak,dan tak lepas pandang ade yang giat menjalankan kegiatan beli paper dari hackers2 berkuasa tinggi.hahaha.ala macam laa tak biasa.

aku bukan nak promote which paper yg sedang hangat dijual di pasaran masa ini.kalau nak kes last2 sem berbuah 48 kali cubalah kau buat.

aku ade tips penting yg selalu kau orang lupa untuk amalkan di saat2 genting ini.

1. time study,jangan lah study dengan makan jajan,sambil berbual,sambil menonton porno anime di lappy,mahupun sambil berbalas komen di belog.lain lah kalau otak anda boleh menyerap ilmu macam span serap air.anda mestilah study dengan FUCK.posisi mase FUCK adalah bebas terpulang kepada posisi kegemaran masing2.ade yg meletakkan jari tengah telunjuk di kawasan dahi sebelah hujung kening untuk memaksa diri untuk FUCK.ade yg melilit kondom kain di kepala buat sebagai simbol mereka tengah FUCK alaa macam orang jepun selalu buat tu.itu terpulang.

2. go through this last year punye paper.FUCK mase go through each question.kalau rase tak boleh nak FUCK time study sorang2.rase mengantuk atau cepat penat buat kerja sebelah pihak ini.ajak lah bf,gf atau dua2 pun boleh untuk ulangkaji dan FUCK bersama.lagipun kalau buat dgn ramai org kerja ini lebih nikmat dan cepat selesai.mengkilat otak aka brainstorming lah katakan.plus saling menukar pasangan idea itu perlu!satu kau orang mesti ingat. bile dah ajak gf bf tu jangan laa pulak sibuk nak bergurau senda,cuit mencuit,tarik2 buah bulu dada dan sebagainya.kita datang nak study.so buat macam nak studylah.

3.study group.ini amat penting time study last2 minute.tak sempat kot e rasenye kalau nak study semua disebabkan mase yg ade sebelum ini diguna pakai untuk beramal ibadat mengupdate belog berterusan secara berlumba2.banyak topic nak dicover dalam mase yg singkat.lagipun setelah FUCK bersama bf dan gf anda mungkin akan rasa masih tak puas hati.ajak membe2 untuk study group dan FUCK bersama.so takdelah kau orang membuang mase sgt bile dah FUCK kan.semua tumpu pada satu perkara.


p/s: FUCK = Fokus Untuk Capai Kejayaan.
semoga berjaya.cau~


pesanan penaja;
"terpulang lah nak pakai otak biru
ke otak kuning ke otak merah ke
masa baca"

...dan itu aku.

 

Get this and more blogger templates free at "Free Blogger Help"