Jul 9, 2010

life never been fair..

hidup memang tak adil..

bila masa kau rasa kau datang paling awal untuk dapat kolej dan kau tak dapat kolej..

bila masa kau dapat buat rayuan untuk dapat kolej dengan gahnya letak pointer kau dalam borang dan kau masih tak dapat kolej..

bila masa kau selalu complain pasal wifi lembap then wifi sekarang daa laju tapi malang kau tak dapat kolej..

bila masa kawan kau ajak pergi tengok dan kemas2 rumah sewa tapi masuk rumah owner tak tutup pintu dan kucing si owner lari and it takes 3 hours nak carik menatang tu..

bila masa kau dapat rumah sewa membe2 lain ajak masuk rumah sewa yg lain dan bila nak masuk rumah sewa tiba2 cancel lepas tu cakap nak carik rumah sewa lain lepas tu membe lain ajak masuk rumah sewa lain..got it??

bila masa kau bangun 6 pagi naik bas pukul 7.00 but then 7.45 baru die gerak walhal kau ade kelas pukul 8..

bila masa kau terpaksa tunggu berjam2 sambil memaki2 semut2 tanpa sebab sebab bas tak sampai lagi..

bila masa kau pakai crocs pegi kelas tibe2 kene sound walhal sem lepas boleh je aku pakai..

bila masa kau rasa germany boleh menang lawan spain tapi tibe2 kalah gara2 seekor sotong..

bila masa kau bosan duk dalam kandang sambil tenung kipas siling sampai berpusing..ohh membe on rupenye..

bila masa membe ajak makan tatkala kau lapar tahap gaban semua yg xadil jadi adil..


"bila semua tak kena..
makan tido sudah.."
dan itu aku.

25 comments:

renjizakura said...

hahaha kelakar dooo
xpe sabar je la eh

k.A said...

sabar.sabar.sabar.

aNiSa hANg tUaH said...

kadang2 hidup mmg tak adil
sape yg rasakannya mmg tau betape perit
:(

mier@merr said...

wah... sangat banyak ketidakadilan terhadap diri anda..

pasti ada sebab jadi gtu..pasti ada hikmahnya kan???

LORD ZARA 札拉 said...

oit yang~

hidup memang tak adil~

adakah perlu pangkah parti yang ada sebut ADIL?

ha ha ha~

lari~~

wani said...

salam!weh.gaya putus asa apa crita ni?huaaaah.lepak la k.chill sudah..sure ada hikmah stiap apa yang berlaku tu. ;) percaya lah! XD

well, miss u lorh. =,=
hidup lagi rupanya.
may Allah bless u!

Pinkribena... said...

hey haniff..
its been a while since we were talking to each other. Give me your number, i'll call you from usa. miss u friend...=)

bubu253 said...

yup...
absolutely agree...
yet this is life..
never been easy n fair for us..
(",)

arque said...

renjizakura:

haah.sabar r ni.tsk!

arque said...

k.A:

kesabaran yg amat.

arque said...

anisa hang tuah:

hidup memang tak adil.

arque said...

mier:

ape hikmah die??

arque said...

lord zara:

mungkin perlu.jom pangkah.hak3.

arque said...

wani:

serious ah.aku hidup lagi laa.
miss u too.hehe.

arque said...

pinkribena:

miss you too. ;)
0179750468.

arque said...

bubu:

hi-5!!

bubu253 said...

hahah hi-5 hi-10..
hehhee lme xmaen hi-fi sme2..
(",)

+akufobia+ said...

adilkan apa yang telah ditidakadilkan.aa.

arque said...

bubu:

hehe.jom main same2 bubu.hehe.

arque said...

akufobia:

adil.adil.adil.oyeah!

bubu253 said...

hahhaa jom2...
leyh mnum ribena+lemon..
lme xmnum sme2...
hahhaa
(",)

rAy jR...@...Aliff said...

u know wat...dis is so much interesting to be read....sumpah gwe tersenyum sinis dikala mngu utk msuk meeting d pagi2 butaaa...kakakaa

Joey said...

the hard thing to do is to embrace everything


rasa macam nak marah jer ketua atas. Opss. Hahahaha

ct_bella_hana_AJ said...

hahahhahaha
sy rasa macam nak gelak sambil guling2 kat broga hill dari atas ke bawah n bawah ke atas..
my fav part i when the cat was gone! bagus kucing...
x sia2 mereka berpeluh mencarimu..

well things happen 4 a reason. untuk buat kita berfikir sejenak erti kesabaran, n xsume yang dirancang akan berlaku seperti yang kita nak..

if u say life is not fair, seems like u blaming god dude.. i know u dont mean dat.. lol.. tapi pape pun, i do belive what goes around comes around.
tc!
bella

izni said...

Part carik kucing tu tak boleh blahhh. T__T
Tapi best! huhuhu...

 

Get this and more blogger templates free at "Free Blogger Help"