Aug 31, 2009

kalau betol tak pakai,baik tak payah beli


ok!aku dalam dilema sebab
kalau betol tak pakai kan.buat apa nak beli.
semua ni pasal ni haa.rujuk gambar
di bawah.


baju melayu laaa.
like the years before, aku mesti dilema.
nak beli ke tak.tanak beli ke nak.
takkan nak petik kelopak bunga yg mempunyai 5 kelopak
n cabut satu2 dan bila dah mula dengan 'nak'..
sudah pasti berakhir dengan 'nak'..
dan akan berusaha mencari bunga enam kelopak
untuk menyedapkan hati bila kelopak terakhir
dipetik dengan 'tanak'
fuhh~~

sebab kalau aku beli pun bukan aku pakai sgt.
alih2 aku pakai time raye je.
n time semayang jumaat kadang2 aku pakai.
hari2 lain berlalu tanpa baju ni.
nak bawak pergi gig pergi lepak2 kat mamak stall
or bawak pergi main bowling.
erkk..tak payah kot.
aku lagi rela berbogel dari pakai baju melayu ni.
aku mengaku aku agak melebih2 di situ.gile ape nak
di hadapan org ramai kann.

lagipun kat rumah dah ade 2 pasang
baju melayu yg masih elok untuk dipakai.
satu aku beli sebab ade event ape ntah.
and the other one mak aku beli secara diam2
disebabkan atas perangai aku yang tak suka baju melayu.
konon2 nak suprise kan aku.
aku dah cuak takut kene marah sebab xbeli baju melayu.
boleh tibe2 dia keluarkan baju melayu tuh last2 minute
nak raya
last year and cakap aku mesti suka baju tuh.
and yess!aku memang suka! suka sgt!!
tsk tsk -_-"
aku rasa sgt membazir beli baju melayu untuk aku.
baik beli baju style kotak2 like satu baju ni
yang aku tgh idamkan sekarang.
or seluar jeans ke.seluar skin ke.
mungkin kau orang akan cakap budak ni
tak puasa penuh ke ape tak excited nak raya.
aku excited but let me show it
in my own way okayy.

mungkin aku juga bukan dalam golongan
berada
yg mampu membeli baju melayu semata-mata
untuk dipakai sehari pada hari raya.
if aku boleh beli sepuluh pun,aku still nak spent
duit yg boleh membeli 10 baju raya tu
untuk baju2 kegemaran aku.
at least,boleh lah jugak aku melaram kan.

tapi bak kata2 orang tua,nak ke
kubur tu baik pakai baju sopan sikit.
dan sememangnya bukan baju bercorakkan tulisan
'sopan' di atasnya or 'sopan sikit'.
sememangnya bukan.
lagi elok pakai baju melayu.
untuk menziarahi pusara ayah,mungkin ini alasan
yang dah cukup kuat untuk aku beli satu.
hmm..

p/S:mungkin aku bukan anak org melayu sebab tu aku
tak suka baju melayu.dannn lebih mungkin aku adalah anak
orang korea yg dipungut oleh mak bapak akuuu.
wahhhh!!
;D

si blogger yg dlm dilema baju melayu dan itu aku.

Aug 19, 2009

orang pergi convofair,aku pergi teluk senangin.



haha.rasenye the main target last weekend adalah convofair.tapi disebabkan convofair kali ini tersgt borrrriiinggggggggggggg.tengok!berapa banyak 'g' aku taruk kat situ.walaupun amy search n aizat dtg untuk perform still boring.sumpah boring.aku lagi prefer kalau aishah sinclair dtg macam youth tour last year.kalau tak dapat aishah sinclair pon, at least jemputlah cinta laura kan kan kan. ahhahaha. tak habis2 dgn cinta laura kau tuh.huh!

so i need to escape lah kan. pastu kebetulan terjumpa dgn 4 orang yg sekepale weng2.terjumpa laa sgt.kita org pom membawa diri memasing ke teluk senangin. n people!! teluk ini tersgt best n cool wouh~ombak dia besar.air dia biru.dan dan dannn ada kedai makan yg mane kalau korang order sepinggan apa2 menu,dia akan buat 2 pinggan lepastu cakap "erm..saya terbuat 2 pinggan ni.boleh tak kalau sesape amik lagi satu pinggan ni" duhh~

malas lah nak cite panjang2 ni.
jom layan pic2 yg sempat di snap ni.
camera roll~ heeeee~

time mula2 sampai.sume xboleh dok diam.
gian nak masuk dalam air.

b4 masuk pantai.aku tabik spring.uyeah~

kita orang lumba dari pulau seberang ke persisir pantai wouh~
ok! itu aku tipu. ;P

haha.sume xsedar diri.dah tua2 pom nak lompat2 lagi.
dan dan dannn aku jadik superman.so yeah!

bergambar konsep ala2 lalang kate mereka~haha.

lepas tu balik dgn girang sambil xsedar dah salah jalan.
berkilo2 lalu jln yg boleh nampak padi kiri n kanan.tiba kat perak
ade padi pulak kan.last2, jumpa jugak jln pulang.
fuhh~

p/s:weekend yg sgt best.tenkiu kau org.sume sporting gila2
dan dan daann aku suka!! hehe ;D

si blogger yg terasa nak mandi pantai lagi dan itu aku.

Aug 12, 2009

entry 18SX



hiahahaha.tajuk nak gah je kan.suka hati la kan~
kau org pulak laju je kan klik link ni.
gatal! sekeh baru tahu.huh!;P

ok.sebelum diterus scroll ke bawah pastikan anda:

1. 18 tahun ke atas.

2. 18 tahun ke bawah boleh view jugak dengan syarat
mendpt bimbingan dari org2 tua.
so kalau rakan2 anda yg dah tua ajk tgk.
kira boleh la eh. ;D

3. kepada ibu bapa yg xsuke website ini n ingin mem'block' nye..
sile klik 'follow' disebelah n ikut arahan seterusnya.
miahahaha.

4. psst,ibu2 mengandung tidak digalakkan membace untuk
mengelakkan berfikiran yg tak masuk akal.

1. pakcik tua yg sengal

satu orang pak cik silap masuk toilet.
pompuan dlm toilet tu pun jerit,

"ni untuk pompuan pak cik!"

pak cik tu selamba turunkan seluar dan berkata,

"ni pun untuk pompuan gak!!"

agak2 pak cik tu tunjuk ape?
mungkin pakcik tu pakai seluar dlm perempuan
n die nak ckp yg seluar dlm ni perempuan yg punye.
tehee~

2. animal kingdom

semut membisikkan ke telinga seekor gajah..

tak lama kemudian, si gajah jatuh ke tanah pengsan!

nak tau semut cakap ape?

"sayang! i hamil anak u!!"
(wahai ibu2 mengandung sudah2 mencarut.
sebab tu aku tanak bg mereka2 ni bace ;P)


bodoh tak,
macham mane itew macham itew yg itew nak
itew dengan itew macham itewv yg itew??
hiahaha..
kjnuyifwh..

ah ha ha ha*gelak ceret beret*..
haa! anda pasti dah klik button
'i understand n i wish to continue' or
'u need to be at least 18 yo to view this page' or
'in certain country,u need to be 20 yo'
(sounds familiar..*cepat belasah aku wei*)
sebelom masok ke sini.
miahahaha.
rase menyesal bace.rase nak 'hit' sape2.
nah! 'hit' nuffnang aku kt sebelah ni.

p/S:sory aah sebab post ni agak nakal.
aku xde idea n aku dpt mesej berbaur lucah ini.
tu je. ;D

si blogger yg noob ---> dats me (^_^)

Aug 11, 2009

aku suka ini.

gambar xde kena mengena dgn post pon. ;P

ini aku suka. jgn ditanya apa maksudnya..
aku hanya suka.suka semata2.

Kulari ke hutan kemudian menyanyiku
kulari ke pantai kemudian teriakku
sepi, sepi dan sendiri
aku benci

Aku ngin bingar
aku mau di pasar
bosan aku dengan penat
dan enyah saja kau pekat
seperti berjelaga
jika ku sendiri

Pecahkan saja gelasnya
biar ramai
biar mengaduh sampai gaduh

Ah...ada malaikat menyulam
jaring laba-laba belang
di tembok keraton putih
kenapa tak goyangkan saja loncengnya
biar terdera

Atau aku harus lari ke hutan
belok ke pantai .........

its not raining outside..
but why i feel so cold..
why aa?

coz i miss them.my friends.ttsians.i desperately wanna lepak2,joking,laughing. =(
this is arque.
n i hate this feeling.

p/S:ok! trade mark tu aku saje tiru shen punye.
nak bg pelbagai sikit. tumpang lalu ye shen~ ;D

Aug 9, 2009

edisi puasa ohh puasa

hai miss sambai petai~ u HAWT! auwww~


"Barangsiapa berpuasa tiga hari di awal sya'ban tiga hari di tengah dan tiga hari di akhirnya, nescaya dituliskan Allah baginya pahala 70 orang nabi-nabi dan jadilah ia seperti orang beribadat 70 tahun dan apabila dia mati syahid pada tahun itu, jadilah dia mati syahid"


disebabkan aku daa berpusa 3 hari di awal bulan.
aku pon mahu teruskan dgn berpuasa 3 hari di tgh bulan..

maka..

Sabtu.
9.12 mlm.

aku: mak, org nak puasa besok. mak tlg
masakkan pape sat lagi boleh?
dlm kul11,12 camtu org nak sahur.

mak: erm..mak masak nasik goreng hang nak?

adik: org nk jugak nasik goreng!!

aku: layan~

Ahad
9.30 pagi

aku: wahahah.hahaha..erm..ahhahaha..
(tengok cite kartun..)


hati kecil: mak masak apa eh arini?

aku: haah!mak masak ape ye??xyah laa pegi tgk.
kang lapa plak kang.aku gak yg susah nanti.


hati kecil: tgk aje laa.bukan batal pom puasa kau.
amik bau jee~


aku: okeh!

2 minit kemudian..

aku: hhmm..(sambil meneliti lauk)..
lauk macam biasa2 aje..ok laah..


tibe2..

miss sambai petai: hai!! masih igt i??

aku: >_< erk. asal laa kau boleh ade plak arini.
gulp!


miss sambai petai
: hot tak i arini?
i pakai merah tau~khas tuk u..

yelah! kau kan sambal
..


aku: uhuuu~*tarik nafas panjang* aku puasa laa!
shuhhh..blah la kau!


miss sambai petai: sampai hati u~~
bukan setakat hati,jantung,usus,limpa
semua
aku sampai!

aku: naudhuzubillah himinna syaitonnirrajim..
fuh! bye!


30 minit lepas tuh,aku mula laa xbole dok diam.bermundar-mandir laa dr ruang tamu ke dapur.byk kali laa jugak.perut pulak asek mendendangkan berpuluh2 lagu non stop.yelaa,aku sahur awal gile kot semlm.lagipom, dah lama dah aku xmakan sambai petai nih.

lagi pulak,xde sape2 dlm rumah ni.mak pergi keje.adik aku plak sekolah.line pon clear! akhirnya aku kalah jua.ades~igtkn nak makan pakai pinggan saiz besar.tapi diesebabkn adik aku akn pulang dr sekolah sebentar lagi.baik aku guna mangkuk ajee~

Ahad
1.30

adik: assalamualaikum~ kom ape kom bek,
bek ape bekmen(batman)..ekekeke


aku: duh~baru mkn 2 suap kot.
spoiler btol laa budak ni.

cepat2 aku sorokkan
mangkuk itu ke
dalam almari baju aku
.haha.

adik: bukak laa cepat! ish!

aku: haa~selamat pulang.
tgn kanan x sempat basuh,
aku sorok kt belakang.

aku nampak die tgh main kucing.so..

haa!hang nak main kucing kaa nak
men apa kaa,
hang p masuk bilik dulu,p tukaq baju tu.


adik: yelaa~

adik aku masok pom ke dlm.fuh~naseb bek xkantoi.
akan tetapi...

adik: abang aniq!

aku: awat?? cuak33! jantung hati aku
sume berdegup laju.apekah??


adik: hang tak puasa hah?? demmit.siot.
camne plak boleh kantoi ni.


aku: mana ada?awat plak?hang laa yg xpuasa.
aku puasa paa!
rilek2.coverline2.

adik: abih tu, awat mulut hang bau petai.
aaa~

aku: ....erk....(keadaan sunyi sepi diiringi muzik
dari cengkerik belakang rumah)


owh crap! now, i need to xplain all of this..demmit.

p/S:sambai petai oohhh sambai petai.blah la kau!!

si blogger yg noob ---> dats me (^_^)


Aug 8, 2009

ini bukan price tag.ini bubu tag.

ni laa die bubu..kau org rase2.kalau aku jadi ikan, die tangkap x ahh??

lagikk tag.huahahauhua.n kali ni..
memang ada org tag aku okay!!hepi2..
jom layan tag dari miss bubu yg comei loteyy nih. hehe.

1. Beside ur lips, where is the favourite spot to get kissed?
duh~kena bgtau kaa..mm..hmph..hihihi..hmphmmh..hihihi..
tayah laa..rahsia!
*sile lempang aku sekarang..gatal!* ahahahaha..
dilarang berfikiran kotor yee..awas!

2. How did u feel when u woke up this morning?

wohoho.aku tak tido lg dr semlm.layan cite korea n
family outing sampai ke pagi.
addicted dowh.seyes!

3. Who was the last person / people you took photo with?
last skali ngan dak TTS.dak2 teater.time tu kitorg masuk
festival teater kt perak.rindu la pulakk.pijak ke tanah3!!

4. Would u consider urself spoiled?

tidak sama sekali.huh!

5. Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?

dulu ade.sekarang hampir2 ade.

6. Do you want someone to be dead?

nope

7. What does your last text message say?

hai *****..wtpe 2?sory ptg td xbls msg.huhu.

8. What are you thinking right now ?
asal laa dia xbls msg aku semalam.layan pesakit je tau.
layan ak tatau.uhuu~nak majuk ahh pasni.siap kau!

9. Do you want someone to be with you right now ?
yes!my friend yg sekepala weng2.n lepak2 ngan dak2 tts.
guys, give me a big tight hug now!!
gile muka xmalu.xpedulik aahh.

10. What was the time you went to bed last night ?
xtido semlm.tgk family outing.cite tu best.sumpah ak xtipu.

11. Where did you buy the tee you are wearing now ?

im shirtless..n im HAWT.aauuww~ahahaha.
yg part shirtless tu je aku tipu.haha.
tshirt ni beli kt prangin mall.

12. Is someone on your mind right now?
haah.nk bgtau die ke tanak.hrmm..

13. Who was the last person who text you ?

org cute yg ade lesung pipit.rase nak picit2 je pipi die.
nasib baik die xbace blog ni.haha.

TEN Lucky Person to do this quiz.
1. shax
2. syafiq izzat
3. kerel
4. fazly
5. babymilosh
6. fuzzy aris
7. kerepek tempe
8. clarelare
9. sapek
10. tasya

14. Who is no.2 having a relationship with ?
nickname die bintang.bulan laa kot partner die.

15. Is no.3 a male or a female?
kompem male..xpercaye.sruh die buktikan.haha.

16. If no.7 and no.1 get together , would it be a good?

ntah laa.dia org pom x saling mengenali.huhu.

17. What is no.1 studying about?

study tok spm..kot.

18. When was the last time you chatted with them?
last 2 weeks.cdey2.tsk tsk.

19. Is no.4 single?
haah.pasti.

20. Say something about no. 2.

dlm byk org yg amik bis.10 org je amik exam db2.
n 3 org je yg pass.die paling highest.
gile kembang kempis hidung die bace ni.tahniah la weyh!

21. What do you think about no.3 & no.5 being together?

xkot.yg no 3 daa kapel.babymilosh plak tatau.

22. Describe no.9.
sapek.die best. n die utp dancer.

23. What will you do if no.6 and no.7 fight ?

suka hati dia org laa.aku nak cekak pinggang tgk dr jauh.
daa lama dah xtgk org gaduh2 ni.xcited plak tetibe.

24. Do you like 8?
110%.die montel n byk cakap.last skali lepak ngan die kt
sunway lagoon last sem.bile mau lepak sesama lagik nih.ngeee~

25. How about 10?

yg ni lagik best.die baik.die bawak scooter color biru.
sweet je tgk dia naik scooter.die pandai berlakon.
sumenye best laa pasal die.

p/S:ades~panjang laa plak tag ni.semput aku menjwbnye.
n yg kene tag tu, suka ati kau laa nak buat ke x..
huhu..

si blogger yg noob ---> dats me (^_^)

Aug 5, 2009

post kali ini tidak bergambar. harap maklum.

aku ade jumpe satu tag menarik...bg aku laaa..n yes!! memang xde org tag aku pon. tapi.. daa aku teringin nak wat n suke ati mak bapaakkk tiri aku laaaaa kan! yg kau nk keluh kesah kak esah apehal? tibeee~korg plak yg kene..kan..haha..
lets check it out yeah~ camera roll! hehe..nak jugaaakkk

ehh2..asal cara aku tulis cam pelik ni..ades~fyi, kepale aku ngah weng2 skang ni sebab asik pusing2 blog org len sampai terpengaruh ngan cara penulisan diorg..taik btol..n aku daa wat 2nd blog tok aku shitting around coz aku terpengaruh ngan sorg ni..n aku sukeeee coz ak bole talking craps like hell macam besok aku akn mati n daa xbole nak bitching agi..see~yg ni ak x tersengaje taip wokeh! daa2, jom layan tag!yuhuu..

First, add "I'm a/an" on your title, then add the rest of the answers on as
you do the questions.
Tag 10 people.

What color/kind of socks are you wearing?

[ ] Red = loud
[ ] Green = stupid
[x] None = freaky
[ ] Fuzzy = gorgeous
[ ] Yellow = innocent
[ ] Purple = a little too happy
[ ] Black = emo
[ ] Stripes = funny
[ ] Gray = skanky
[ ] Pink = preppy
[ ] Light blue = sweaty
[ ] Other = hot
[ ] White = sexy

What kind of pants are you wearing?
[ ] Shorts = cutie
[ ]Skirt/skort = skank
[ ]Corduroy = faggot homosexual
[ ]Tight jeans = scene kid
[x]Ripped jeans = emo

[ ]Cammo = cage fighter
[ ]Jeans = prep
[ ]Pajamas = pimp
[ ]Cargo = clown
[ ]Sweats = athlete
[ ]Boxers = brat
[ ]Booty shorts = female
[ ]Capris = Gangster
[ ]Nothing = hoe
[ ]Dickies = weirdo
[ ]Bikini bottoms = tiki girl
[ ]Other = sex addict

What is your hair color?
[ ]Auburn = that every one wants to make out with
[ ]Blonde = with a broken heart
[x]Black = with a sexy smile
[ ]Dark brown = with a hot boyfriend/girlfriend
[ ]Red = that likes to have fun
[ ]Brown = who loves to be different
[ ]Dirty blonde= with a nice ass
[ ]Bald = with herpes

Pick the month you were born on:
[ ]1 = who ate
[ ]2 = who needed
[ ]3 = who killed
[ ]4 = who shot
[ ]5 = who killed
[ ]6 = who smoked with
[ ]7 = who banged
[ ]8 = who ran shirtless with
[ ]9 = who got stabbed horribly by
[ ]10 = who cuddled with
[ ]11 = who slept with
[x]12 = who ran naked with

Pick the day you were born on:
[ ]01 = the kool-aid man
[ ]02 = a dog
[ ]03 = a shoe
[ ]04 = a toothbrush
[x]05 = Santa Claus
[ ]06 = The Trojan man
[ ]07 = my ex-es
[ ]08 = a prostitute
[ ]09 = a porn star
[ ]10 = a bag of weed
[ ]11 = my lover
[ ]12 = a glass of milk
[ ]13 = a horse
[ ]14 = a lesbian
[ ]15 = a stripper
[ ]16 = a pickle
[ ]17 = a jew
[ ]18 = a homo
[ ]19 = an orange
[ ]20 = my mom
[ ]21 = a homeless guy
[ ]22 = a whore
[ ]23 = my crush
[ ]24 = an easter egg
[ ]25 = a jar of honey
[ ]26 = a condom
[ ]27 = a bowl of cereal
[ ]28 = a french fry
[ ]29 = your dealer
[ ]30 = Paris Hilton
[ ]31 = your grandma

Pick the color of the shirt you are wearing
[ ]White = because I love marijuana
[ ]Black = because I'm sexy as hell
[ ]Pink = Because the lil people told me to
[x]Blue = because I have AMAZING boobs
[ ]Red = because I'm a pimp and your jealous
[ ]Polka Dots = because I hate my life
[ ]Purple = because I'm gay
[ ]Gray = because I got dared
[ ]Other = because that's how I roll
[ ]Green = because I'm good in bed
[ ]Orange = because I smoke crack
[ ]Turquoise = because I have a noodle in my nose
[ ]Brown = because I had to
[ ]Shirtless = because I've got abs

n the result is....drum plis..tang tang tang! *eeii...cuaknyenye..ahhaha..gile gediksss*

I'm a freaky emo with a sexy smile who ran naked with
Santa Claus because I hav AMAZING boobs..


wow! amazing boobs.. gile hot..ok!result itu ak tipoo..haha..the result goes~

I'm a freaky emo with a sexy smile who ran naked with
Santa Claus because I'm sexy as hell


yee..ak memang pki baju hitam bukan biru okay!!
n Santa Claus..sudah2 laa tu kejaa aku..segan tau..auuwww~
*sile lempang aku sekarang*
ahhahaha..

n 10 makhluk yg bertuah untuk di tag adelah

1.atokk aka senapang patah
ak tau ko mesti suke tag ni sebab de berkaitan ngan rambut..kan3.. =P

2.shax
sebab ak tau dlm result die mesti de santa claus gak
n ak nk tgk santa claus sape lagi gile..n kau yg curik lagu aku okay! haha

3.eli
aku tgk die rajin je meng'update' sari 2 ni..kite bagi die tag nih! nah ko elli yg muncit~
n kau jgn nak wat muka2 comel cam dlm cyberlink youcam 2 semate2 tok melepaskn diri dari tag ni..
tak akaaannnn!!!

4.acab
ak tau kau bosan kt utp..sebab sume org balik..tapi kau tak sebab ko suspek h1n1 n kene kuarantin dlm tu..haha..sape suruh pki mask xtutop hidung..heran btol aku..haha..

5.bna
jwb tag ni kalau kau nak aku antar kau pegi airport 26 ogogs ni...haha..
gile sedih aku kau nak fly..huhu..

6.half
jawab kalau kau nak aku dtg time konvo nanti..miahaha..

7.fazly
insan yg memaksa ak untuk memblog n..
tahniah laa fazly coz..
aku daa menjadi pemblog tegar sekarang ni..hehe.. =P

8.miss B
die daa lama xon9 kt blog ni..tapi disebabkn aku rindu kat die..
aku tag laa die..miss B..cepat2 laa on9..eeiii!

9.cikgu anna
die seorg cikgu yg gile2..n aku suke berbalas pantun gile2 dengannye..
tapi daa lame daa xberbalas pantun sebab dienye tunang daa membuat rampasan kuase ke atas blog die.. n latest aku dgr die daa rampas balik blog die..tahniah la cik anna..haha

10.kau yg tengah bace tu!!
muahahaha

kepade yg tak terpilih untuk ditag tu, len kali bole cube lagi okay..
n perjalanan anda xberhenti di sini..apekah??!!
sudah2, penat aku menaip.
cik senah anak pak lebai, babai!

si blogger yg noob ---> dats me (^_^)

 

Get this and more blogger templates free at "Free Blogger Help"